Wekelijks worden in deze twee consumentenprogramma’s, Radar van AVROTROS en Kassa van BNNVARA, consumentenzaken aan de kaak gesteld, waaronder ook jouw energierekening. Naast het bespreken van hun scherpe analyses, consumentenklachten en uitleg, publiceren zij ook handige tips, klantbeoordelingen en het laatste nieuws. De tv-programma’s worden allebei uitgezonden op NPO 1 en zijn 100% in het belang van de burgers.
Meer aanbod van vaste contracten
Er is weer meer aanbod in onze vergelijker! Door de nieuwe opzegboete zijn er weer 1- en meerjarige contracten met voordelige tarieven in onze vergelijker! Maak nu een vergelijking en zie direct of jij er goed aan doet je tarieven vast te zetten voor de winter. Wil je liever direct profiteren van lagere tarieven, sluit dan via ons een dynamisch of variabel energiecontract af! Twijfel je over de juiste beslissing? Lees dan ons advies voor je energiecontract. Je kunt je ook aanmelden voor onze energie alert. Dan houden wij je op de hoogte als er nieuwe deals zijn.
Met je vaste lasten valt niet te sollen. Daarom begrijpen wij het als je in eerste instantie niet zeker weet of je je energiecontract online wil afsluiten. In het verleden heeft Radar verschillende criteria opgesteld voor het herkennen van een betrouwbare energievergelijkingssite. Het advies luidde als volgt:
Kassa van BNNVARA geeft met deze actie een gezicht aan de ruim één miljoen Nederlanders die er alles aan doen om rond te komen, maar niet meer op kunnen boksen tegen de inflatie, energieprijzen en de hoge prijs van de boodschappen. Presentatrice Amber Kortzorg heeft aangegeven dat de redactie in september 2022 al honderden verhalen van mensen heeft ontvangen die het bijna tot niet meer redden. Door deze actie hopen de programmamakers van Kassa dat ze het onderwerp bespreekbaar houden. Naar hun mening hoeft hier namelijk geen schaamte voor te zijn. Met de mensen die nu al in hun afleveringen hun verhaal hebben gedeeld, onderzoekt de redactie ook hoe ze deze mensen direct kunnen helpen of aan welke behulpzame instanties ze eventueel gekoppeld kunnen worden. Hiermee opent Kortzorg ook actief het dialoog met diverse politici om te hameren op concrete oplossingen. Dus heb jij of ken jij iemand die ook zo’n verhaal heeft, dan kan jij of die persoon terecht op dit platform: IKREDHETNIETMEER.
Voor alles wat je online kan aanschaffen, kan je tegenwoordig gebruik maken van een vergelijkingssite. Denk bijvoorbeeld aan vergelijkingssites voor boeken, films én energiecontracten. Zo kun je zelfs een vergelijking maken voor het vinden van de beste advocaat of de beste vastgoedadviseur.
Vergelijkingssites zoals die van ons verdienen geld door bezoekers naar aanbieders of leveranciers door te sturen. Hoe wij onafhankelijk blijven? Door simpelweg geen voorkeursbehandeling te geven aan de grote spelers. Echter verbaast het ons niet dat consumenten en journalisten van Radar en Kassa de onafhankelijkheid van vergelijkingssites in twijfel hebben getrokken. Om deze reden kiezen wij ervoor transparant te zijn over ons verdienmodel.
Wanneer je via een vergelijkingssite op zoek gaat naar het goedkoopste product, gaan wij ervan uit dat je dan ook echt het goedkoopste voor jou gaat vinden. Toch kan je hetzelfde product op een andere vergelijkingssite misschien wel goedkoper geprijsd vinden. Er zijn verschillende redenen waarom de prijzen per vergelijkingssite kunnen verschillen:
Zowel Radar als wij van EasySwitch.nl hebben speciaal voor jou wat aandachtspunten opgesteld, waar je op kunt letten als je start met je energievergelijking.
Vergelijkingssites bieden hun services gratis aan, EasySwitch.nl ook. Maar hoe verdienen vergelijkingssites eraan? Radar heeft dat uitgezocht en wij hebben er geen problemen mee om daar transparant over te zijn. Het zit zo: om onze dienst gratis aan te bieden bekostigen we onze website, vergelijker en personeel van de vergoeding die we krijgen van energieleveranciers. Dit is een vast bedrag per leverancier. Daarnaast verkrijgen wij als vergelijkingssite onze inkomsten door ook advertenties weer te geven. In het verleden heeft Radar consumenten gewaarschuwd voor extra verdiensten door persoonsgegevens aan andere firma’s te verkopen, maar de nieuwe GDPR (de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)) en de vereiste transparantie zorgen ervoor dat hier geen sprake is, en bij ons is hier overigens nooit sprake van geweest.
Er bestaan dus vergelijkingssites voor verschillende producten en diensten. Wat Radar is opgevallen is dat vooral vergelijkingssites van financiële producten (energiecontracten) en verzekeringen een groot marktaandeel hebben. En wij kunnen dat bevestigen. Het gaat namelijk om het op orde hebben van de financiële zaken thuis die ons dagelijks leven sterk beïnvloeden. De consument is tegenwoordig veel zelfstandiger en in het algemeen veel beter geworden in het besparen op de vaste lasten door zelf te vergelijken en af te sluiten.
Easyswitch.nl, Overstappen.nl, Kizi, Pricewise, Gaslicht en Independer.
In tijden van grote veranderingen op de energiemarkt kun je je informatie inwinnen bij verschillende media. Naast de blogs die wij erover publiceren, staan wij ook achter de artikelen die regelmatig worden geplaatst op de sites van Kassa en Radar. De beste en meest behulpzame artikelen hebben wij voor je op een rijtje gezet:
Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...
Lees meerGisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...
Lees meerBij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...
Lees meer