Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energieleverancier kiezen

Energieleverancier kiezen? Ben je op zoek naar een nieuwe leverancier of ga je voor het eerst een energieleverancier kiezen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leggen je hier alles uit over de verschillende energieleveranciers. Daarnaast geven we je ook 5 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een energieleverancier.
 

Energieleverancier kiezen? Vul je gegevens in

In 5 stappen een energieleverancier kiezen

1

Energieleverancier kiezen looptijd

Kies de looptijd: 1, 3, 5 jaar of onbepaalde tijd

2

Energieleverancier kiezen energietarief

Kies je energietarief: vast of variabel

3

Energieleverancier kiezen soort energie

Kies het soort energie: grijze, groene of duurzame stroom

4

Energieleverancier kiezen vergelijken

Vergelijk energieleveranciers

5

Energieleverancier kiezen

Kies je energieleverancier


Energieleverancier kiezen?

Via Easyswitch.nl kun je energiecontracten vergelijken, waardoor je gemakkelijk en snel een energieleverancier kiest. In het overzicht staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Door gebruik te maken van de exclusieve deals die wij bij energieleveranciers hebben, kun je gemiddeld €340,- per jaar besparen. Deze deals vind je niet bij de energieleverancier zelf. Heb je een energieleverancier gekozen? Dan kan je gelijk een nieuw energiecontract afsluiten. Wij zorgen er samen met je nieuwe energieleverancier voor dat de overstap vlekkeloos verloopt.

energieleverancier kiezen


Energieleverancier kiezen: waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een energieleverancier? Als eerste is het handig om te kijken of je al mag overstappen, zodat je geen boete krijgt. Als tweede is het handig om je jaarverbruik nauwkeurig in te vullen. Daarna kun je keuzes maken ten aanzien van:

  1. de looptijd
  2. het energietarief
  3. het soort energie


Mag je al overstappen?

Voordat je een nieuwe energieleverancier gaat kiezen, is het handig om te kijken of je wel kunt overstappen. Het beste moment om over te stappen, is 6-8 weken voor het einde van je huidige energiecontract.

Tip 1: Stap niet te vroeg over, zodat je een opzegboete voorkomt.


Vul je jaarverbruik en postcode in

Vul je jaarverbruik en postcode in op het moment dat je een vergelijking maakt. Hierdoor krijg je energiecontracten te zien die met jouw verbruik het goedkoopste zijn. Je krijgt dus een advies op maat.

Tip 2: Door je jaarverbruik in te vullen, krijg je advies op maat.


Welke looptijd kies je?

Het is belangrijk om te bedenken voor welke periode je een nieuw contract wil afsluiten. Je kunt kiezen voor een energiecontract van 1, 3, 5 jaar of onbepaalde tijd. Over het algemeen is het goedkoper om te kiezen voor een 1 jarig contract met vaste tarieven. Op die manier kun je ieder jaar profiteren van een welkomstpremie en scherpe tarieven.

Tip 3: Stap ieder jaar over, zodat je altijd het goedkoopste energiecontract hebt.

energieleverancier kiezen


Kies je voor vaste of variabele energietarieven?

Je kunt kiezen voor een energiecontract met vaste of variabele energietarieven.

Vaste energietarieven

Bij een contract met vaste tarieven weet je waar je aan toe bent, want je betaalt een vast bedrag gedurende de gekozen looptijd van je contract. Maar je loopt wel het risico om teveel te betalen als de energieprijzen dalen.

Variabele energietarieven

Dan kunnen de tarieven stijgen of dalen gedurende je contract. In Nederland wijzigen de variabele energietarieven 2 keer per jaar: op 1 januari en 1 juli.

Tip 4: Kies voor een 1 jarig contract met vaste tarieven, dat is het goedkoopste.


Kies je voor grijze, groene of duurzame stroom?

Vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan kan je in de vergelijker aangegeven dat je een energieleverancier zoekt die duurzame stroom levert. De duurzame optie is bij ons ook echt duurzaam: de stroom wordt opgewekt in Nederland en de CO2-uitstoot van gas wordt gecompenseerd door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen.

Kortom: door te kiezen voor duurzame energie, weet je zeker dat je 100% groene energie krijgt. Bovendien hoeft groene energie niet duurder te zijn dan vervuilende energie. Lees meer over het verschil tussen grijze, groene en duurzame energie.

Tip 5: Wil je 100% duurzame energie? Vink in de vergelijker dan ‘duurzame energie’ aan.

energieleverancier kiezenHoe werkt de overstap?

Heb je een energieleverancier gekozen? Overstappen van energieleverancier is binnen 5 minuten geregeld en wij helpen je met de rest. Na je aanvraag, krijg je van ons direct een email ter bevestiging. We sturen je aanvraag ook door aan je nieuwe energieleverancier, die vervolgens je lopende contract opzegt. Heb je nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht.

Welkomstpremie energie

Energieleverancier kiezen

Laatste nieuws

Energie

22 oktober: Energie vraag & antwoord sessie met Tom

De energieprijzen zijn al maanden aan het stijgen en de winter komt eraan, dus wat betekent dit voor jouw energierekening? Om antwoord te geven op al jouw...

Lees meer
Energie

Uitleg over beperkte aanbod energieleveranciers

Laatste update: 15-10-2021 Als je bij ons een vergelijking hebt gemaakt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat je maar uit een aantal energiecontracten...

Lees meer
Energie

Prinsjesdag 2021: wat verandert er voor jou?

Deze week was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer