Verschillende bedrijfsonderdelen die onder GDF SUEZ vielen zijn in het eerste kwartaal van 2016 overgaan op de nieuwe naam ENGIE. De leverancier wil voorop lopen in de verandering van energie. Dit doet ENGIE door de eigen energiebronnen stapsgewijs te verduurzamen en door bijvoorbeeld digitalisering in te zetten. Een belangrijk doel van ENGIE is dat klanten de regie in handen krijgen en hun eigen energiekosten kunnen managen en optimaliseren. ENGIE is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt.
Maak om de meest actuele energietarieven van ENGIE te bekijken een vergelijking. De energietarieven worden twee keer per jaar opnieuw vastgesteld en kunnen verschillen per regio. Wij raden je aan om jaarlijks te kiezen voor een 1-jarige contracten met mooie.
Je profiteert het meest van acties en kortingen door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je ontvangt deze welkomstkortingen en actietarieven alleen via EasySwitch.nl. De welkomstkorting ontvang je wanneer je contract is afgelopen.
Ben je benieuwd welk actietarief ENGIE je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.
ENGIE is verantwoordelijk voor twee kolencentrales in Nederland. Toch groeit het aandeel groene energie de laatste jaren. Dit kwam met name door vergroening met certificaten uit het buitenland. De internationale productie van energie van ENGIE komt voor bijna de helft uit gascentrales. Met de nieuwe naam zet ENGIE zich neer als producent die positief over energie is; er wordt steeds meer geïnvesteerd in wind, biomassa, zon en waterkracht. Ook wordt er steeds minder geïnvesteerd in kolen.
ENGIE biedt klanten de mogelijkheid zelf te kiezen waar de energie die zij afnemen vandaan komt. Zo biedt ENGIE zon uit Nijmegen, wind uit Eemshaven en Waterkracht uit Frankrijk.
ENGIE biedt meerdere tarieven. Zo kun je kiezen voor een contract van één jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of voor Helder 3 jaar, een 3-jarig contract waarmee je drie jaar een vaste prijs betaalt voor energie en dus drie jaar klant blijft. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een Modelcontract, waarmee je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.
Ben je benieuwd naar de huidige acties van ENGIE? Maak dan gebruik van onze vergelijker.
Heb jij een dubbele meter, dan kun je gebruikmaken van het dubbeltarief. Hierdoor betaal je tijdens bepaalde uren op de dag een lagere prijs voor energie. Wanneer dit is, verschilt per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00. Buiten deze tijden betaal je het laagtarief. Het laagtarief betaal je dus ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.
ENGIE biedt zelf geen slimme thermostaat aan. Vind jij het fijn om meer controle te hebben over je energieverbruik, dan kun je wel altijd een slimme thermostaat los aanschaffen. Bekijk hier welke apps er bestaan om je energiegebruik bij te houden.
De slimme meter is een digitale energiemeter waarmee het verbruik van gas en energie wordt gemeten. Het verschil met de gewone meter is dat de slimme meter van een afstand is uit te lezen. Hierdoor hoef je niet meer handmatig de meterstanden door te geven. Tussen 2015 en 2020 bieden alle netbeheerders in Nederland huishoudens deze slimme meters aan. Dit gebeurt per wijk. Wanneer jouw wijk aan de beurt is krijg je vanzelf bericht van je netbeheerder.
Heb je zonnepanelen op het dak? Of overweeg je het nemen van zonnepanelen? ENGIE bied een persoonlijk en vrijblijvend advies over zonnepanelen. Bij ENGIE krijg je voor het terugleveren van opgewekte stroom een vergoeding. Voor de duurzaam opgewekte stroom die je teruglevert aan het net, krijg je bij ENGIE gedurende de looptijd van de overeenkomst onbeperkt de leveringskosten terug. Ook de overheidsheffingen krijg je terug voor de stroom die je teruglevert aan het net. Je krijgt alleen nooit meer terug dan je aan overheidsheffingen hebt betaald. Belangrijk is dat je netbeheerder er van op de hoogte is dat jij zelf energie opwekt. Je brengt je netbeheerder op de hoogte via energieleveren.nl.
Telefoon | 088 – 444 66 66 |
Kosten | lokaal tarief |
Bereikbaar | werkdagen 8.00 – 18.00 uur |
Website | www.engie-energie.nl |
Mocht je te maken krijgen met een gas- en/of stroomstoring, probeer dan eerst te achterhalen of jij de enige bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je snel zien of er iets aan de hand is bij jou in de buurt. Ook kun je altijd het nationale storingsnummer bellen: 0800-9009. Dit is een gratis nummer en is altijd bereikbaar. Ruik je een gaslucht? Bel dit nummer dan meteen.
Wanneer je als klant van ENGIE gaat verhuizen, kun je dit doorgeven via ‘MijnENGIE‘. Dit is je persoonlijke omgeving op de website van ENGIE. Hier kom je door in te loggen.
Als je overstapt van een andere energieleverancier naar ENGIE, wordt de boete die je vorige leverancier je in rekening brengt door ENGIE vergoedt. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Zo is de totale boetevergoeding altijd maximaal € 125 per product (inclusief btw). Krijg je bijvoorbeeld een boete van een leverancier voor gas én stroom, dan vergoedt ENGIE maximaal €250. Bekijk de exacte voorwaarden van deze vergoeding op de website van ENGIE.
Je bent op zoek naar een andere energieleverancier en je overweegt een overstap naar ENGIE? Maak gebruik van onze energievergelijker om de energieproducten van ENGIE te vergelijken met de producten van andere leveranciers. Door het maken van een vergelijking weet je zeker bij welke leverancier je terecht kunt voor de beste voorwaarden en de scherpste prijs.
EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van alle energieleveranciers in de energiemarkt. Met de door ons ontwikkelde energievergelijker zie je binnen een paar minuten welke energieleverancier het scherpst geprijsde energiecontract aanbiedt tegen de beste voorwaarden. Komt ENGIE bij jou uit de vergelijker als beste leverancier? Dan kun je via de vergelijker van EasySwitch.nl overstappen. Je wordt dan aangemeld bij ENGIE en wij regelen verder je overstap. Zo stap je snel en makkelijk over en hoef je zelf niets te doen.
Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van ENGIE. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere leveranciers via de energievergelijker.