DVEP Energie l Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch
Wil jij meer weten over DVEP Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van DVEP Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over DVEP Energie

DVEP stopt met het leveren van energie aan de Nederlandse markt. Het bedrijf wordt overgenomen door Greenchoice. Op de website van DVEP vind je alle informatie over de overgang Het Nederlandse energiebedrijf DVEP Energie bestaat sinds 1924. Het bedrijf is een onderdeel van UGI International. Het hoofdkantoor van DVEP zit gevestigd in Hengelo waar in het totaal 75 mensen werken. Het moederbedrijf UGI heeft kantoren in 17 verschillende landen en is één van de grootste leveranciers van LGP. DVEP richt zich uitsluitend op de zakelijke energiemarkt en klanten. Met het relatief kleine team zetten ze zich in om persoonlijke service aan te bieden en bedrijven te helpen hun groene doelstellingen te halen.

DVEP Energie Tarieven

DVEP Energie biedt geen nieuwe energiecontracten aan.

variabele tarieven nuon

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van DVEP Energie zelf.


Welke contracten heeft DVEP Energie?

DVEP Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt DVEP Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
DVEP Stroom 32,59% Windenergie
1,32% Zonne-energie
2,66%Waterenergie
4,12% Biomassa
59,3% Aardgas
39,7% duurzaam
groen nuon

Hoe ziet WISE de energieleverancier DVEP Energie?

WISE geeft DVEP Energie een 6,2 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor DVEP Energie liggen de kansen bij het inkoop- en leveringsbeleid. Ze kunnen het dit veranderen door duurzame energie direct bij de bron in te kopen en meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


DVEP Energie Zakelijk contract afsluiten

Wanneer jij een DVEP Energie Zakelijk contract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief nuon

 • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
 • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
 • BTW: De zakelijke energietarieven van DVEP Energie zijn zowel exclusief als inclusief.
 • Annuleren: Is alleen voor een kleinzakelijk energiecontract mogelijk. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door het online formulier in te vullen.
  Na het aanvragen van een klein zakelijk energiecontract bij DVEP Energie heb je 14 dagen om te annuleren.

Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij DVEP Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit digitaal via het online formulier doorgeven. Je moet minimaal 30 dagen voor de verhuizing dit hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf werkdagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe pand doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
DVEP Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal DVEP Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij het oude pand moet je dit contract zelf opzeggen.

contract nuon

Opzeggen DVEP Energie

Opzeggen bij DVEP Energie kan digitaal via het online formulier. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van DVEP Energie.

DVEP Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe zakelijke energieleverancier en overweegt een overstap naar DVEP Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet DVEP Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat DVEP Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij DVEP Energie. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar DVEP Energie. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Wanneer gelden de daluren van DVEP Energie?

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.
Provincie Daluren
Groningen 23:00 - 07:00
Friesland 23:00 - 07:00
Drenthe 23:00 - 07:00
Overijssel 23:00 - 07:00
Gelderland 23:00 - 07:00
Flevoland 23:00 - 07:00
Utrecht 23:00 - 07:00
Noord-Holland 23:00 - 07:00
Zuid-Holland 23:00 - 07:00
Noord Brabant 21:00 - 07:00
Limburg 21:00 - 07:00

Wat is de terugleververgoeding van DVEP Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat DVEP maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. DVEP heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die DVEP nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
 • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
 • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. DVEP is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer DVEP geen opzegboete mag hanteren:
 1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
 2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
 3. DVEP brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.
0

Contactgegevens

Adres
Jan Tinbergenstraat 110
7559SP, Hengelo
Telefoonnummer
074 – 376 62 43
Website
Wil jij meer weten over DVEP Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van DVEP Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt