Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
easyEnergy biedt op innovatieve wijze energie aan op de Nederlandse markt. Je betaalt namelijk voor je energie wat het kost op de beurs waar leveranciers hun energie ook inkopen. We begrijpen dat je hier eerst meer over wilt weten. Daarom hebben we de belangrijkste informatie, samen met beoordelingen van klanten en veelgestelde vragen, voor je op een rij gezet.

easyEnergy is onderdeel van de prijsvechter der prijsvechters: easyGroup. Beter bekend van easyJet, probeert de gigant op vrijwel iedere markt de goedkoopste te zijn. Van vluchten, huurauto’s en hotelovernachtingen tot koffie, pizza en sportscholen. En nu dus ook energie. easyEnergy begon als een initiatief van twee Nederlandse ondernemers, die in easyGroup zowel een geldschieter als een gevestigde merknaam hebben gevonden.

 

tarieven easyenergy

Tarieven easyEnergy

“Energie voor de inkoopprijs” is het credo van easyEnergy. easyEnergy koopt energie in op de energiebeurs (APX) en biedt dit zonder toeslag aan. Je betaalt dus de prijs die geldt op de beurs. Deze prijs wordt dagelijks voor de volgende dag per uur vastgesteld. Je kunt dus zelfs zien op welk tijdstip je het best de wasmachine kunt aanzetten. easyEnergy heeft dan ook geen daltarieven in de klassieke zin van het woord.

Je bijdrage aan easyEnergy is 5 euro per maand per aansluiting. Verder rekent easyEnergy net als iedere leverancier de netbeheerkosten en belastingen aan je door. Uiteindelijk is door het ontbreken van de toeslag het tarief per kWh stroom of m3 gas aanzienlijk lager dan bij andere leveranciers. easyEnergy biedt echter geen welkomstkortingen of actietarieven voor nieuwe klanten.

Benieuwd of easyEnergy voor jou de voordeligste is? Vul je gegevens in om te vergelijken en bekijk de deals.

Vergelijk Energie


Over easyEnergy

 

tarieven easyenergy

Bij easyEnergy heb je een slimme meter nodig

Omdat je bij easyEnergy de beursprijs betaalt, moet de leverancier precies kunnen zien hoeveel energie je op ieder moment van de dag hebt verbruikt. Dat kan alleen met behulp van een slimme meter. Die geeft namelijk constant je exacte verbruik door.

Inmiddels heeft ongeveer 40% van de Nederlandse huishoudens een slimme meter. De rest van het land krijgt er de komende vier jaar een. Wanneer jij aan de beurt bent kun je navragen bij je netbeheerder. Dan kun je eventueel ook aangeven dat je een spoedplaatsing wilt om zo snel mogelijk een slimme meter geïnstalleerd te krijgen. Dit kost je wel eenmalig €72,60.

Hoe duurzaam is easyEnergy?

easyEnergy profileert zich niet als uitzonderlijk groen. De stroom van easyEnergy is voorzien van certificaten van Europese windenergie, maar dat wil niet zeggen dat de stroom die je afneemt bij easyEnergy ook daadwerkelijk duurzaam is opgewekt. easyEnergy levert niet expliciet duurzaam of CO2-gecompenseerd gas.

Energiecontracten bij easyEnergy

easyEnergy houdt het simpel. Je kunt kiezen uit twee contracten: een voor gas en stroom en een voor alleen stroom. Benieuwd wat je zou betalen bij easyEnergy? Bij ons kun je energie vergelijken om het te zien.

Vergelijk Energie

De terugleververgoeding bij easyEnergy

Als je zelf stroom opwekt, kun je dit ook bij easyEnergy terugleveren. In plaats van een vast bedrag krijg je de prijs, die op het moment dat je het teruglevert, op de beurs geldt. Als je de energie kunt opslaan kun je het dan ook op een gunstig moment leveren. Anders ben je afhankelijk van de fluctuatie op de markt.

Contactgegevens easyEnergy

E-mail klantenservice@easyEnergy.com
Whatsapp 06 – 87 57 31 64
Online chat Via de website
Bereikbaar Werkdagen tot 20:00 uur
Website https://www.easyenergy.com

betaling easyEnergy

Betalingen aan easyEnergy

Bij easyEnergy kun je uitsluitend betalen middels automatische incasso. Het bedrag wordt rond de 22e van de maand afgeschreven. Als je op dat moment onvoldoende saldo hebt, stuurt easyEnergy je een betalingsherinnering. Via je persoonlijke omgeving op de website van de leverancier kun je alsnog het verschuldigde bedrag voldoen.

Wat te doen bij een verhuizing

Check bij een verhuizing altijd eerst of easyEnergy nog wel de goedkoopste is. Je kunt je contract bij easyEnergy namelijk altijd opzeggen. Je dient bij een verhuizing wel altijd zelf je contract op te zeggen: stuur daarvoor een mail naar klantenservice@easyenergy.com.

Opzeggen contract bij easyEnergy

Als je via EasySwitch.nl overstapt naar een nieuwe energieleverancier hoef je niet zelf je contract op te zeggen. Dat regelen wij voor je :).

Opzegtermijn easyEnergy

easyEnergy houdt de wettelijke 30 dagen opzegtermijn aan. Je kunt wel een spoedaanvraag doen. Dan regelt easyEnergy het binnen 2 werkdagen. Stuur in dat geval een e-mail met je verzoek naar klantenservice@easyenergy.com.

Overstappen naar easyEnergy

Wil je graag overstappen naar easyEnergy? Bekijk in onze vergelijker of easyEnergy voor jou de goedkoopste is. Vervolgens kun je via EasySwitch.nl overstappen. Daarna hoef je zelf niets meer te doen. Alles wordt voor je geregeld.

Vergelijk Energie

Neemt easyEnergy je opzegboete over?

easyEnergy vergoedt de boete die je krijgt als je te vroeg overstapt niet.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen over easyEnergy

Hanteert easyEnergy geen voorschotbedrag?

Jawel, alleen geldt dit voorschot voor een maand en wordt het ook maandelijks verrekend. Bij de meeste andere energieleveranciers wordt het verschil tussen je voorschot en je daadwerkelijke verbruik pas op de jaarafrekening verrekend.

Krijg ik dan ook geen jaarafrekening?

Bij easyEnergy ontvang je gewoon een jaarafrekening. Ook hier geldt dat je wat moet bijbetalen of dat je iets terug krijgt. Dat komt omdat de energiebelasting die je zou moeten betalen één keer per jaar wordt vastgesteld. Daardoor kan het zijn dat je gedurende enkele maanden te weinig of juist te veel energiebelasting betaalt. Dat verschil wordt verrekend op de jaarafrekening van easyEnergy.

Hoe werkt energie tegen kostprijs?

easyEnergy leest de data uit je slimme meter uit om te zien hoeveel je wanneer verbruikt. Dit koppelt de leverancier aan de op dat moment gelden prijzen op de APX beurs. Voor stroom betaal je de uurprijs, voor gas de dagprijs.

Waarom heb ik een slimme meter nodig en hoe kom ik eraan?

easyEnergy moet je energieverbruik per uur kunnen inzien omdat je voor de energie ieder uur een ander tarief betaalt. Dat kan alleen met een slimme meter. Een analoge energiemeter laat namelijk alleen je totale verbruik zien en verbindt hier verder geen aanvullende data aan. Netbeheerders zijn momenteel druk bezig met het installeren van slimme meters. Je kunt bij hen nagaan of jouw huis binnenkort aan de beurt is. Zo niet, dan kun je een spoedaanvraag doen. Dan heb je de slimme meter binnen enkele maanden in huis. Dit kost je wel eenmalig € 72,60.

Waar kan ik mijn gegevens inzien?

Als klant bij easyEnergy ontvang je toegang tot een persoonlijke webomgeving. Hierin kun je precies zien hoeveel energie je verbruikt hebt, wat je daarvoor betaald hebt en hoeveel je vandaag betaalt. Hier kun je ook al je persoonlijke en betalingsgegevens inzien en wijzigen.
0

Contactgegevens

Adres
Anna van Buerenplein 41
2595DA, Den Haag
easyEnergy biedt op innovatieve wijze energie aan op de Nederlandse markt. Je betaalt namelijk voor je energie wat het kost op de beurs waar leveranciers hun energie ook inkopen. We begrijpen dat je hier eerst meer over wilt weten. Daarom hebben we de belangrijkste informatie, samen met beoordelingen van klanten en veelgestelde vragen, voor je op een rij gezet.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt