Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Meer weten over de zakelijke energie van Eneco? Lees hier alles wat je wilt weten over zakelijke energie van Eneco: contactgegevens, tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Om ieder jaar opnieuw te besparen vergelijk je jaarlijks je zakelijke energiecontract via EasySwitch.nl.


Eneco is een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Eneco levert al ruim 100 jaar energie aan particulieren, zakelijke kleinverbruikers en zakelijke grootverbruikers. Als duurzaamste energieleverancier van de 5 grootste energieleveranciers streven zij ernaar om nog duurzamer te worden en stimuleren zij klanten om zelf groene energie op te wekken en te besparen op hun verbruik.

Over Eneco zakelijk

Eneco zakelijk is er zowel voor de kleinzakelijke als de grootzakelijke klant. De kleinzakelijke klant kan bij Eneco een voordelig contract krijgen en voor de grootzakelijke klanten wordt gekeken waar het mogelijk is om energie te besparen.

 

Vergelijk zakelijke energie

 

Hoe duurzaam is Eneco zakelijk

De stroom van Eneco voor particulieren is een combinatie tussen grijze en groene stroom. Maar let op, voor het zakelijke deel wordt echter voornamelijk grijze energie gebruikt, opgewekt uit aardgas. Om deze reden wordt zakelijke energie van Eneco niet gezien als een duurzame energieleverancier.

Eneco zakelijk tarieven 

Kleinzakelijk Grootzakelijk
Voor de kleinzakelijke klant biedt Eneco de MKB Meevaller. Dit is een contract zonder een vaste contractperiode en een vast tarief dat wel daalt wanneer de marktprijzen dalen, maar dat gelijk blijft wanneer de marktprijzen stijgen. Voor de grootzakelijke klanten biedt Eneco drie soorten contracten aan: Een contract met een vast tarief dat je kunt afsluiten voor een vaste periode tussen de 1 en 4 jaar, een contract met een variabel tarief dat afhankelijk is van de marktprijs en een ‘klik prijs’ contract waarbij je zelf energie kunt inkopen tegen het dagelijkse markttarief.

 

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Dit is afhankelijk van het aantal meters en de provincie waarin jouw bedrijf gevestigd is. Als je een enkele meter hebt geldt gedurende de dag altijd hetzelfde tarief. Bij een dubbele meter geldt overdag het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00 het laagtarief. In een aantal provincies begint dit laagtarief echter al om 21:00.

 

Slimme thermostaat voor zakelijke klanten van Eneco

  • Eneco Energiemeter

Voor zowel de klein- als grootzakelijke klanten heeft Eneco de Eneco Energiemanager. De Energie Manager bied je online inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf. Met deze Energiemanager kun je zien welke onderdelen van het bedrijf het meest energie kosten en krijg je tips om energie te besparen. De Eneco Energiemanager werkt op basis van abonnementskosten.

  • Toon

Kleinzakelijke klanten kunnen er ook voor kiezen om Toon, de slimme thermostaat van Eneco te laten installeren. Dit kan ook op basis van maandelijkse abonnementskosten of een eenmalig bedrag afhankelijk van het energiecontract.

 

De slimme meter bij Eneco zakelijk

In de komende jaren krijgen alle bedrijven een slimme meter aangeboden. Dit is een digitale vervanger van de analoge meter. Alle MKB’s krijgen vanzelf een slimme meter aangeboden van de netbeheerder en de grootzakelijke bedrijven krijgen voor alle kleinverbruikaansluitingen een slimme meter, zij kunnen meerdere slimme meters per bedrijf ontvangen.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Een kleinzakelijk bedrijf mag bij Eneco onbeperkt salderen, dit wil zeggen dat de zelf opgewekte energie wordt weggestreept tegen de energie die men ontvangt van Eneco. Voor grootzakelijke bedrijven werkt het salderen en het ontvangen van een terugleververgoeding anders. Neem voor meer informatie contact op met Eneco.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Als het opwekken van energie door de zonnepanelen van jouw kleinzakelijke bedrijf hoger is dan het energieverbruik van het bedrijf, kun je geld terug krijgen van Eneco. Eneco betaalt in dit geval het levertarief exclusief btw en energiebelasting.

 

Contactgegevens Eneco zakelijk

Als je contact op wilt nemen met de Eneco zakelijk, dan kun je dit op de volgende manieren doen:

Contactgegevens Eneco Zakelijk
Website: www.eneco.nl/zakelijk/
kleinzakelijk
Telefoon: 0800 – 1555
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:00 tot 18:00 uur.
grootzakelijk
Telefoon: 088 – 8953590
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 08:00 – 17:00 uur.

 

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco zakelijk

Als jouw bedrijf last heeft van een gas- of stroomstoring kun je op de website gasenstroomstoringen.nl kijken of er meer informatie bekend is over deze storing. Als hier nog niets bekend is, of je hebt niet de mogelijkheid om op de website te kijken, dan kun je ook bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800-9009. Dit is een gratis nummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

 

Betalingen aan Eneco zakelijk

Eneco maakt een inschatting van het jaarlijkse energieverbruik van jouw bedrijf. Iedere maand betaal je een voorschot op dit bedrag, je kunt dit voorschot gedurende het jaar zelf naar boven of beneden aanpassen. Aan het eind van het jaar krijg je de jaarafrekening met het daadwerkelijke energieverbruik. Afhankelijk van de inschatting krijg je geld terug of moet je geld bijbetalen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Kleinzakelijk

Als jouw bedrijf naar een nieuwe locatie gaat verhuizen, gaat het energiecontract mee. Het is van belang dat je dit uiterlijk 14 dagen voordat je gaat verhuizen doorgeeft aan Eneco. Op het moment van verhuizen moet je de meterstanden opschrijven van de oude en nieuwe locatie.

Grootzakelijk

Als jouw bedrijf wordt gezien als een groot zakelijke klant en het bedrijf gaat verhuizen, dan moet je dit uiterlijk een maand van tevoren doorgeven aan Eneco. Ook in dit geval moet je de meterstanden van het oude en het nieuwe pand opschrijven.

 

Opzeggen contract bij Eneco zakelijk

Kleinzakelijk

De meeste kleinzakelijke contracten van Eneco zijn dagelijks opzegbaar, behalve het vaste contract, deze kun je opzeggen als de contractduur is afgelopen.

Grootzakelijk

De contracten met een langere looptijd kun je niet tussendoor opzeggen, als je dit wel doet kan Eneco hiervoor een opzegboete in rekening brengen. De contracten met een onbepaalde looptijd kun je wel ieder moment opzeggen.

 

Opzegtermijn Eneco zakelijk

Kleinzakelijk

De flexibele contracten van Eneco kunnen dagelijks opgezegd worden met een opzegtermijn van 9 dagen. Het vaste contract kan pas worden opgezegd aan het eind van de looptijd.

Grootzakelijk

De vaste contracten van grootzakelijke klanten kunnen ook pas worden opgezegd als de looptijd voorbij is.

Neemt Eneco zakelijk jouw opzegboete over

Eneco vergoedt de opzegboete van je oude energieleverancier wanneer je met een kleinzakelijk bedrijf een 1-jarig contract met een vast tarief afsluit.

Overstappen van energieleverancier

Als bedrijf kan het heel voordelig zijn om te besparen op de vaste lasten. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je de tarieven van goedkope energieleveranciers met elkaar vergelijken zodat je het scherpste aanbod kan kiezen. Heeft Eneco Zakelijk de voordeligste tarieven voor jouw bedrijf? Sluit hier dan binnen enkele minuten een nieuw contract af!

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco zakelijk?

EasySwitch.nl maakt voor jou de vergelijking tussen de energieleveranciers en zet deze voor je in een duidelijk overzicht. Zo krijg je direct een beeld van de verschillende tarieven en contracten. Als je kiest voor een contract van Eneco zakelijk stuurt EasySwitch.nl gratis de gegevens van jouw bedrijf door naar Eneco, zij regelen het contract en zeggen het contract bij jouw oude energieleverancier op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco Zakelijk. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Eneco zakelijk

 

Hoe verander ik mijn rekeningnummer?

Je rekeningnummer wijzigen doe je via het online wijzigingsformulier. Hierbij moet je jouw klantnummer vermelden en een kopie meesturen van een uittreksel van de KvK en van je legitimatiebewijs (als je bevoegd bent om te tekenen).

Hoe geef ik de meterstanden door?

Het ligt eraan of jouw bedrijf een klein- of grootvebruiksaansluiting heeft. Bedrijven met een kleinvebruiksaansluiting krijgen ieder jaar een meterstandenkaart opgestuurd, of kunnen online de meterstanden invoeren. Bedrijven met een grootverbruiksaansluiting hebben meestal een telemetriemeter, de meterstanden kunnen in dit geval op afstand worden afgelezen waardoor je niets hoeft door te geven aan Eneco.
0

Contactgegevens

Website
Meer weten over de zakelijke energie van Eneco? Lees hier alles wat je wilt weten over zakelijke energie van Eneco: contactgegevens, tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Om ieder jaar opnieuw te besparen vergelijk je jaarlijks je zakelijke energiecontract via EasySwitch.nl.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt