Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over de zakelijke contracten van Vattenfall? Je vindt hier alle informatie terug over Vattenfall Zakelijk: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl en vindt de beste energiedeal voor jouw bedrijf.

Nuon maakt sinds 2009 deel uit van het internationale energieconcern Vattenfall. Op de Nederlandse markt worden de activiteiten van Vattenfall uitgevoerd door Nuon Energy en haar dochterondernemingen. Vattenfall levert energie aan circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties. Vattenfall biedt gas en elektriciteit voor ZZP’ers, MKB en zakelijk grootverbruikers.

 

Over Vattenfall Zakelijk

Qua bedrijfsvoering richt Nuon/Vattenfall zich op betrouwbaarheid van levering, betaalbaarheid van energie, en een zo duurzaam mogelijke energieproductie. De zakelijke energieleverancier maakt hierbij gebruik van zowel duurzame energiebronnen als fossiele brandstoffen.

 

Vergelijk zakelijke energie

 

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er?

Ben jij ZZP’er en twijfel je of je zakelijke energie aan zult vragen? Het is niet altijd nodig om als ZZP’er met een kantoor aan huis een zakelijk energiecontract aan te vragen. Vaak is het zelfs onvoordelig. Wanneer je veel thuis werkt, val je over het algemeen onder de kleinverbruikers. In dat geval is het in veel gevallen voordeliger om een consumentencontract aan te vragen.

 

Hoe duurzaam is zakelijke energie van Vattenfall?

Vattenfall biedt ook voor zakelijke klanten verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van duurzame energie. Zo kun je als grootzakelijk afnemer kiezen welk deel van jouw elektriciteit of gasverbruik je verduurzaamt, je kunt kiezen voor Vattenfall ZonnePanelen of Vattenfall Nederlandse Wind en je kunt kiezen voor energieoplossingen voor de toekomst: warmte en koude systemen wat een aanzienlijke CO2-reductie oplevert.

 

Tarieven van Vattenfall Zakelijk

Vattenfall maakt onderscheid tussen ZZP en MKB, en Grootzakelijk verbruikers. Beide groepen kunnen gebruikmaken van andere contracten:

Vattenfall Zakelijk voor MKB en ZZP Vattenfall Zakelijk voor Grootzakelijk
Flexibel: geen boete of opzegtermijn, contract voor onbepaalde tijd. HerPrijs: direct profiteren van dalende elektriciteits– en/of gasprijzen, bij prijsdalingen nemen de experts van Vattenfall contact met je op. Je bepaalt zelf je prijsvoordeel.
Voordeel: voordelig bij hoog verbruik, behoud voordeel na 1e jaar. VastePrijs: controle over je zakelijke energiekosten, geen omkijken naar je energiecontract, contractperiode van 1 tot 5 jaar.
Zekerheid: variabel tarief voor onbepaalde tijd, overstappen is altijd mogelijk, doorlopend contract en geen boete of opzegtermijn. LeegstandPrijs: speciaal voor tijdelijke leegstand van zakelijk vastgoed, leegstandcontract is iedere maand flexibel opzegbaar, zowel voor elektriciteit als gas.
Groen: variabel tarief voor 1 jaar, elektriciteit opgewekt in Nederland uit wind en water, compenseer je gasverbruik. SplitPrijs: regel online je energie-inkoop, profiteer van marktontwikkelingen door gespreide inkoop, ondersteuning van experts van de Vattenfall PortfolioDesk.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Kies je voor een energiecontract met stroom, dan heb je als MKB’er of ZZP’er de keuze uit een enkeltarief, daltarief of normaal tarief. Kies je voor het enkeltarief, dan betaal je 24 uur per dag dezelfde prijs voor stroom. Werk je voornamelijk ‘s avonds en in het weekend? Dan is het wellicht voordeliger om te kiezen voor het daltarief. Je betaalt dan overdag en tijdens werkdagen het normaaltarief. Stelregel voor MKB-bedrijven is dat meer dan de helft van het totale stroomverbruik in de daluren plaats moet vinden. Je hebt hiervoor wel een dubbele meter nodig. Je bent Grootzakelijk verbruiker en je wilt gebruikmaken van het dubbel tarief? Vraag in dat geval een offerte aan via onze vergelijker.

 

De slimme meter bij Vattenfall ook voor zakelijke afnemers

Ook als zakelijk afnemer van energie is het mogelijk gebruik te maken van slimme meters. Door de installatie van slimme meters vormt het doorgeven van meterstanden geen probleem meer, de meterstanden kunnen automatisch worden uitgelezen door Vattenfall.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met het installeren van zonnepanelen op het dak van jouw bedrijf is het mogelijk 100% groene elektriciteit op te wekken. De opgewekte energie kun je direct gebruiken voor de energiebehoefte van jouw bedrijf. Het is bij Vattenfall mogelijk zonnepanelen af te nemen. Vattenfall draagt in dat geval zorg voor het gehele proces: vanaf het eerste gesprek tot de aansluiting op het net. Neem contact op met Vattenfall voor meer informatie over de terugleververgoeding.

 

Contactgegevens Vattenfall Zakelijk

Heb je vragen over de zakelijke producten van Vattenfall Zakelijk? Vattenfall is te bereiken op de volgende telefoonnummers:

Contactgegevens Vattenfall Zakelijk
MKB en ZZP Grootzakelijk verbruikers
020 – 89 20 255* 085 – 888 7615*
*op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. *op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur.

Gas- en stroomstoringen bij Vattenfall Zakelijk

Het melden van een stroomstoring of het vermoeden van een gaslek kan op het Nationaal storingsnummer 0800-9009 (gratis, 24 uur per dag bereikbaar).

 

Betalingen

Ben jij zakelijk afnemer van energie bij Vattenfall? Dan kun je ervoor kiezen je facturen alleen online te ontvangen. Met de online service ‘Mijn Factuur’ kun je al je facturen op één plaats inzien, downloaden en doorsturen. Ook kun je zelf bepalen hoe en in welk bestandsformaat je de facturen wenst te ontvangen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als er sprake is van een verandering in je bedrijfssituatie, die gevolgen heeft voor de bij Vattenfall bekende contractgegevens, dient dit te worden aangegeven middels een formulier. De formulieren voor het wijzigen van gegevens naar aanleiding van verhuizing, overname van energiecontract of fusie kunnen op de website worden gedownload.

 

Opzeggen contract bij Vattenfall Zakelijk

Ben je niet meer tevreden over je zakelijk energiecontract bij Vattenfall? Dan is het mogelijk je contract te beëindigen. Je dient hiervoor een schriftelijke opzegging door middel van een ingescande, ondertekende brief te e-mailen naar businessdesk@vattenfall.com op per post. Let op dat je hierin de leveringslocatie vermeld, de EAN-code van je aansluiting, je klantnummer en de gewenste opzegdatum.

 

Opzegtermijn Vattenfall Zakelijk

De gemiddelde opzegtermijn van een grootverbruik energiecontract bij Vattenfall Zakelijk is drie maanden.

 

Opzegboete

In het geval van ZZP of MKB: heb je een contract die je op wilt zeggen voordat jouw contract afloopt? Dan brengt Vattenfall de kosten hiervoor bij je in rekening. Deze opzegvergoeding dien je per product (gas of elektriciteit) aan Vattenfall te betalen. De opzegboete is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en of je een consument of kleinzakelijke klant bent. De opzegvergoeding is btw-vrij en de hoogte hiervan varieert per type klant. Ben jij grootzakelijk energieafnemer bij Vattenfall? Dan is het niet mogelijk je contract eerder op te zeggen dan de looptijd van het contract.

 

Overstappen van energieleverancier

Omdat de energietarieven twee keer per jaar worden vastgesteld, raden wij je aan de tarieven goed in de gaten te houden om te profiteren van lage energieprijzen. Overstappen met een zakelijk energiecontract is iets ingewikkelder dan met een consumentencontract, waardoor je als zakelijke klant extra scherp moet zijn op de looptijden van je contract.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vattenfall Zakelijk?

EasySwitch.nl toont je een vergelijking van je huidige contract en zakelijke energiecontracten bij andere energieleveranciers. Via EasySwitch.nl zie je binnen enkele stappen bij welke energieleverancier je kunt besparen op de energiekosten.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Vattenfall. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
6,9
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,0 uit 10

Klantervaringen

16 May, 08:48 W. Ruijter Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat een drama. Zeggen A, doen B. Nu al spijt.
Ik raad Vattenfall Zakelijk af.
24 March, 06:59 A. Muskens-Musters Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap gaat heel gemakkelijk, prijzen en voorwaarden vergelijken en afsluiten. Het contract volgt automatisch.
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
24 August, 07:55 J. Schraven Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen de overstap naar Vattenfall kunnen maken
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
23 August, 13:58 B. Duursma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eh
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
18 April, 10:04 T Schuurmans Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prettig en duidelijk contact en goede informatie en goed en snel geregeld.
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
22 March, 10:56 S Benjamins Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Deze leverancier heeft gesuggereerd dat ik een wanbetaler ben. Wij zijn voor 2 jaar terug 40 jaar klant geweest van Nuon , en hebben nog nimmer een betalingsachterstand gehad. Ik vind het onacceptabel dat een leverancier een borgsom verlangt van 750 euro alvorens men ons accepteert. Hoe komt men aan de gegevens die niet kloppen, dat wij wanbetaler zijn? Het komt dan ook zeer onbetrouwbaar bij ons over. Excuses zou wel minimaal op zijn plaats zijn!! De beoordeling voor Vattenfall zakelijk is geen enkele ster waardig. Hoogachtend S Benjamins: Een onterecht beschuldigde consument.
Ik raad Vattenfall Zakelijk af.
02 February, 16:48 R Groot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap ging probleemloos. Energiedeal was voordeliger via Easyswitch dan via andere vergelijkers
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
21 January, 10:20 Spliv Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kreeg jammer genoeg niet de juiste hulp bij het overstappen. Bij andere provider binnen een dag geregeld!
Ik raad Vattenfall Zakelijk af.
23 October, 06:30 E Elzen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Laatste 2 vragen geen ervaring. Naamwijziging laat gecommuniceerd nadat ik al een incasso had gehad.
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
12 August, 15:28 K Kinga Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
30 November, 00:00 Savannah Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vattenfall Zakelijk aan.
Lees de veelgestelde vragen op de energieleverancierspagina van Vattenfall.
7,0

Contactgegevens

Adres
Spaklerweg 20
1096BA, Amsterdam
Telefoonnummer
0800-2021
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over de zakelijke contracten van Vattenfall? Je vindt hier alle informatie terug over Vattenfall Zakelijk: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl en vindt de beste energiedeal voor jouw bedrijf.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt