Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Vattenfall? Je vindt hier alle informatie over Vattenfall: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl energie vergelijk je alle energieleveranciers en vind je de beste deal voor jouw verbruik.

Vattenfall, voorheen bekend als Nuon, is één van de grootste energieleveranciers van Nederland. Het energiebedrijf heeft rond de 4000 medewerkers in dienst en zo’n 2 miljoen Nederlanders zijn klant van Vattenfall. De energieleverancier richt zich op duurzame energie en levert elektriciteit en andere energiegerelateerde producten.

Tarieven Vattenfall

Je kunt de actuele tarieven van Vattenfall altijd vinden in onze energievergelijker. Je kunt dan meteen zien of de energieleverancier een welkomstkorting aanbiedt. Ook bij Vattenfall wijzigen de tarieven twee keer per jaar. Deze wijzigingen vinden in de maanden januari en juli plaats.

Je zult alleen iets van de wisselende tarieven merken wanneer je een variabel energiecontract hebt. Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en heb je een variabel contract? Dan raden wij je aan om over te stappen naar een andere energieleverancier. Je bent dan vaak goedkoper uit, omdat je een welkomstkorting ontvangt als je overstapt.

Houd er rekening mee dat je het beste een eenjarig vast contract kunt afsluiten. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt én is het mogelijk om elk jaar over te stappen. Zo profiteer je iedere keer weer van een welkomstkorting.

actietarieven Vattenfall

Welkomstkortingen en actietarieven bij Vattenfall

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl vind je actiecontracten en ontvang je welkomstkortingen. Dit komt omdat energieleveranciers graag nieuwe klanten verwelkomen. Energieleveranciers bieden daarom op vergelijkingswebsites contracten met aantrekkelijke actietarieven. De acties die je op EasySwitch.nl ziet, kom je niet tegen op de website van Vattenfall zelf.

Benieuwd naar de actuele actietarieven van Vattenfall? Maak de vergelijking, vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Vattenfall

Vattenfall is één van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent in Europa. De organisatie van Vattenfall is in twee delen gesplitst. Een Scandinavische eenheid en een Europese eenheid. De Europese eenheid opereert in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.

Vattenfall

Hoe duurzaam is Vattenfall?

Vattenfall heeft als ambitie om binnen één generatie fossielvrij te zijn. De energieleverancier investeert daarom fors in duurzame energie. Zo bouwt Vattenfall het grootste windpark op zee ter wereld. Ook heeft het energiebedrijf InCharge ontwikkelt. Dit is een internationaal netwerk van laadpunten om elektrisch autorijden te stimuleren.

Energiecontracten van Vattenfall

Bij Vattenfall kun je kiezen tussen een variabel of een vast contract. Heb je een vast contract, maar is de contractdatum al verlopen? Dan is je contract automatisch verlengd naar een variabel contract door je energieleverancier. Je kunt dit contract maandelijks opzeggen.

EasySwitch.nl raadt je aan om over te stappen als je een variabel contract hebt. Met een vast contract ben je namelijk altijd goedkoper uit. Je kunt het beste een eenjarig vast contract afsluiten, omdat je dan elk jaar weer kunt overstappen. Op deze manier kun je goed vergelijken en de beste prijs op jaarbasis kiezen. Je komt dan niet voor financiële verrassingen te staan. Vergelijk energie en bekijk de huidige tarieven door onze energievergelijker te gebruiken.

variabele tarieven Vattenfall

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage- en normale tarief zijn verschillend per regio. Deze worden niet bepaald door de energieleverancier, maar door de netbeheerder. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

Vergelijk Energie


De slimme meter bij Vattenfall

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter je netbeheerder je energieverbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan je energieleverancier. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Je krijgt vanzelf bericht wanneer het jouw beurt is.

De netbeheerder leest je meterstanden uit in de volgende gevallen:

  • Elke twee maanden. Je ontvangt een verbruikskostenoverzicht;
  • Bij de jaarafrekening;
  • Bij een verhuizing;
  • Wanneer je nieuwe klant wordt.

De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument.

Enkele voordelen van een slimme meter bij Vattenfall:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;

Vattenfall

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op het dak van je huis? Dan wordt de energie die je verbruikt gecompenseerd met de energie die je zonnepanelen opleveren. Als je zonnepanelen teveel stroom produceren dan gaat de stroom boven de eigen behoefte het elektriciteitsnet in.

Hoe wordt dit gemeten?

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf vooruit of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd.

Bij beide meters krijg je voor iedere kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief. Dit is de kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Meestal verbruikt een huishouden meer stroom dan met zonnepanelen wordt opgewekt. Het kan voorkomen dat je op jaarbasis meer stroom teruglevert dan je hebt afgenomen. De energieleverancier moet je een vergoeding betalen voor deze stroom. Bij Vattenfall krijg je een vast tarief per kWh.

Contactgegevens Vattenfall

Telefoon 0900 – 0808
Kosten De gebruikelijke belkosten
Bereikbaar Werkdagen 8.00 – 15.00 uur
Website http://www.vattenfall.nl/

contract vattenfall

Gas- en stroomstoringen bij Vattenfall

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Opzeggen contract bij Vattenfall

Als je een energiecontract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Vattenfall. Overigens hoef je jouw contract niet op te zeggen als je overstapt, je nieuwe energieleverancier zegt dan het contract voor je op. Het nummer is 0900 – 0808. Je betaalt de gebruikelijke belkosten voor het gesprek.

Opzegtermijn en boetes Vattenfall

Houd je opzegtermijn goed in de gaten als je gaat opzeggen. Wil je een energiecontract voortijdig opzeggen? Vattenfall brengt dan een boete in rekening. Afhankelijk van de resterende contractduur wordt de boete bepaald.

Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst

Neemt Vattenfall je opzegboete over?

Onder bepaalde voorwaarden neemt Vattenfall jouw opzegboete over. Het bedrag dat de energieleverancier vergoedt kun je terugvinden in de voorwaarden bij het aanvraagformulier. Als je een overstapboete van je vorige leverancier hebt ontvangen dan kun je binnen drie maanden nadat je klant bent geworden de vergoeding aanvragen. Hiervoor heb je een kopie van de factuur met de overstapboete nodig. De energieleverancier neemt de boete niet over als je al een paar keer van energieleverancier gewisseld bent. Of als je na een maand je contract bij Vattenfall alweer opzegt.

Overstappen van energieleverancier

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier en wil je overstappen naar Vattenfall? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende opties en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vattenfall?

Met de hulp van EasySwitch.nl kun je gemakkelijk energieleveranciers onafhankelijk vergelijken. Zo kun je met onze vergelijker kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Vattenfall de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je overstap soepel verloopt. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Vattenfall. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Hoekenrode 8
1102BR, Amsterdam
Telefoonnummer
0900-0808
Website
Ben jij op zoek naar meer informatie over Vattenfall? Je vindt hier alle informatie over Vattenfall: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl energie vergelijk je alle energieleveranciers en vind je de beste deal voor jouw verbruik.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt