whatsapp
call-icon
eneco
6,9 uit 10
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past. 

Eneco

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. De leverancier hoort bij een energiegroep waar ruim 7000 werknemers in dienst bij zijn. Eneco heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Eneco heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van energie.

 

Over Eneco

Eneco maakt deel uit van de Eneco Groep. Consumenten komen vooral in contact met Eneco als energieleverancier voor huishoudens. De groep houdt zich ook bezig met de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt. Joulz, Stedin en Ecofys horen ook bij de Eneco Groep. Deze bedrijven richten zich op verschillende vakgebieden op de zakelijke markt.

 

Vergelijk Energie

 

Tarieven Eneco

Ben jij benieuwd naar de tarieven van Eneco? De energietarieven van Eneco veranderen ieder half jaar, in januari en in juli. Om de meest actuele tarieven te  bekijken maak je een vergelijking. Heb jij een contract met variabele tarieven, dan betaal je de meest actuele prijs voor energie. Heb je een contract met vaste tarieven, dan betaal je het energietarief zoals deze is vastgelegd aan het begin van je contract. Je profiteert dan niet van eventuele prijsdalingen. Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor het actietarief. Dit wordt vaak gecombineerd met een welkomstkorting. Het actietarief geldt vaak maar één jaar en de welkomstkorting krijg je wanneer het jaar is afgelopen. Zit jouw contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding. Bekijk de actuele acties en tarieven van Eneco meteen in onze energievergelijker.

 

Hoe duurzaam is Eneco energie?

Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of van kolengestookte centrales. Het bedrijf investeert in energiebesparing, wind- en zonneprojecten en biomassa. De duurzaam opgewekte energie wordt aangevuld met energie die is opgewekt in gascentrales. Eneco heeft als doelstelling een volledig duurzame koers te volgen. De groeiende vraag naar groene energie hoopt Eneco te ondervangen door te investeren in Europese initiatieven, bijvoorbeeld windenergie in Groot-Brittannië en zonne-energie in Frankrijk.

 

Eneco tarieven

Eneco biedt vaste en variabele energieprijzen. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Bij een contract met een variabele energieprijs kunnen de tarieven veranderen. Deze worden tweemaal per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bekijk de actuele energietarieven van Eneco door een vergelijking te maken.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief verschillen per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Wil je de huidige tarieven van Eneco bekijken? Energie vergelijken doe je via de energievergelijker. Je kunt de tarieven dan meteen vergelijken met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je de scherpste aanbieding vindt.

 

Toon – De slimme thermostaat van Eneco

Eneco biedt ook een slimme thermostaat aan. De Toon. Met deze slimme thermostaat kun je real time zien hoeveel energie je verbruikt. De slimme thermostaat biedt je de mogelijkheid je verbruik te vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of zelfs met vrienden. Toon wordt gekoppeld aan de voorwaarden van jouw energiecontract. Op de slimme thermostaat zie je dan meteen hoeveel je energieverbruik kost. Als je boven de inschatting verbruikt krijg je een melding. Eneco biedt Toon niet alleen aan aan eigen klanten. Ook als je een contract hebt bij een andere energieleverancier, is het mogelijk Toon van Eneco te nemen.

 

De slimme meter bij Eneco

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter je netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Je krijgt vanzelf bericht wanneer je aan de beurt bent.

 

De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument. Enkele voordelen van een slimme meter bij Eneco:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
  • Je kunt online via Mijn Eneco je maandelijkse verbruik bekijken;
  • In combinatie met de Toon thermostaat zie je meteen je verbruik.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf voor- of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief. Dit is de kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, betaalt Eneco je voor de opgewekte stroom een vastgesteld tarief terug.

 

Contactgegevens Eneco

Telefoon0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
BereikbaarWerkdagen 8.00 – 18.00 uur
Websitehttp://www.eneco.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco energie

Wat te doen bij een gas- en/of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of jij de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer, 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan Eneco

Eneco bied je meerdere betalingsmogelijkheden. Je kunt de nota betalen per automatische incasso, met iDEAL, per acceptgiro en zelfs op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Geef minimaal twee weken van tevoren aan dat je gaat verhuizen. Dat kan via de website van Eneco of door contact op te nemen met de klantenservice (0900 – 0201, € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten).

 

Opzeggen contract bij Eneco

Als je een energiecontract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Eneco. Het nummer is 0900 – 0201. Je betaalt € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

 

Opzegtermijn Eneco energie

Voordat je overstapt is het verstandig om te controleren of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Wil je het contract voortijdig opzeggen? Eneco brengt dan een boete in rekening. Afhankelijk van de resterende contractduur wordt de boete bepaald.

 

Resterende contractduurBoete
1 tot 18 maanden€ 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden€ 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden€ 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden€ 125,- per overeenkomst

 

 Neemt Eneco je opzegboete over?

Onder bepaalde voorwaarden neemt Eneco je opzegboete over. Als je een leveringsovereenkomst met een vaste looptijd bij je oude energieleverancier opzegt, vergoedt Eneco mogelijk de opzegboete. Je moet dan een nieuw contract afsluiten van minimaal 3 jaar en het moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van je overeenkomst. De boete wordt tot €125 per energieproduct vergoed, met een maximum van € 250 per klant.

 

Overstappen van energieleverancier

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Eneco de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen.  Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Eneco. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Eneco tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2017
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Alle producten van Eneco

Combinatie producten

Stroom producten

Gas producten

Beoordeling klantervaringen
7,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,9 uit 10

Klantervaringen

20 November, 07:52 T Engelen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is gelopen zoals het zou moeten gaan.
Ik raad Eneco aan.
11 November, 07:25 J Stigt Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap.
Ik raad Eneco aan.
22 October, 07:11 R. Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstapproces heeft niet plaatsgevonden.
Ik raad Eneco af.
20 September, 17:10 T Kreeft Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Eneco aan.
17 September, 08:54 W. Blom Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het onze eerste ervaring met Eneco ivm nieuw appartement tot nu toe gaat alles goed . Nu wel de goeie prijzen . Easyswitch geeft te mooie prijzen te ver van de werkelijkheid
Ik raad Eneco aan.
28 August, 08:23 B. Saarberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Werkt prima
Ik raad Eneco aan.
21 July, 09:56 G. de Vrij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima verlopen. Eneco geeft duidelijk aan hoe het contract is.
Ik raad Eneco aan.
10 July, 17:09 R. Stienstra Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb geen beoordeling gegeven mbt online hulp, klantenservice aangezien ik daar geen gebruik van gemaakt. Omdat ik een beoordeling moest geven heb ik drie sterren gegeven. Maar ga ervan uit dat dit ook naar wens wordt uitgevoerd. Mbt duurzaamheid, daar heb ik mij nog niet in verdiept. De rest is uitstekend. Gr. Roel
Ik raad Eneco aan.
03 July, 07:25 A.A. Oldenhof Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden met alles
Ik raad Eneco aan.
02 May, 15:51 E. Wilde Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geregeld!
Ik raad Eneco aan.
20 November, 07:52 T Engelen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is gelopen zoals het zou moeten gaan.
Ik raad Eneco aan.
11 November, 07:25 J Stigt Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap.
Ik raad Eneco aan.
22 October, 07:11 R. Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstapproces heeft niet plaatsgevonden.
Ik raad Eneco af.
20 September, 17:10 T Kreeft Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Eneco aan.
17 September, 08:54 W. Blom Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het onze eerste ervaring met Eneco ivm nieuw appartement tot nu toe gaat alles goed . Nu wel de goeie prijzen . Easyswitch geeft te mooie prijzen te ver van de werkelijkheid
Ik raad Eneco aan.
28 August, 08:23 B. Saarberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Werkt prima
Ik raad Eneco aan.
21 July, 09:56 G. de Vrij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima verlopen. Eneco geeft duidelijk aan hoe het contract is.
Ik raad Eneco aan.
10 July, 17:09 R. Stienstra Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb geen beoordeling gegeven mbt online hulp, klantenservice aangezien ik daar geen gebruik van gemaakt. Omdat ik een beoordeling moest geven heb ik drie sterren gegeven. Maar ga ervan uit dat dit ook naar wens wordt uitgevoerd. Mbt duurzaamheid, daar heb ik mij nog niet in verdiept. De rest is uitstekend. Gr. Roel
Ik raad Eneco aan.
03 July, 07:25 A.A. Oldenhof Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden met alles
Ik raad Eneco aan.
02 May, 15:51 E. Wilde Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geregeld!
Ik raad Eneco aan.
30 April, 08:39 J. Kalk Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 April, 09:36 H.R.J. Linge Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
we hebben een aantal keer moeten bellen over het maandbedrag wat buiten ons om weer werd gewijzigd. Erg frustrerend!
Ik raad Eneco af.
13 April, 09:01 W.M. Heetkamp Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik mis nog een online termijnmanager zoals bij Nuon. Zodat ik direct kan inzien of mijn termijn bedrag te hoog of te laag is
Ik raad Eneco aan.
11 April, 20:17 P.W.M. Kuipers Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er ging iets fout met de overstapdatum,dit is keurig opgelost door Eneco,alle lof
Ik raad Eneco aan.
23 March, 20:43 R. Grob Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prut bedrijf. Ik baal als een stekker dat ik ben overgestapt. Komen hun afspraken niet na. Ik heb al een klacht bij Eneco lopen.
Ik raad Eneco af.
22 March, 18:32 B.W. Peele Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik heel tevreden ben hoe het is gegaan en hoe het nu loopt
Ik raad Eneco aan.
17 March, 08:24 K. Berg Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen contract gekregen van eneco!!!!!
Ik raad Eneco af.
16 March, 10:28 A. Wieland-Feddes Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik anders misschien weer een herinnering krijg...........Ik heb niks gemerkt van de overstap.
Ik raad Eneco aan.
14 March, 19:04 A. Wal Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Matig
Ik raad Eneco af.
13 March, 08:41 L.J.P. Nelemans Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na de aanvraag is er in het proces tussen EasySwitch en Eneco iets tussen wal en schip gevallen, en kwam het stil te liggen. Ik heb toen uiteindelijk zelf via Eneco de zaak alsnog moeten regelen.
Ik raad Eneco af.
08 March, 06:04 U. Heuvel Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb van het overstappen niets gemerkt. Ik heb zelfs hetzelfde termijnbedrag, hopelijk wordt het aan het einde goed verrekend. Ook heb ik geen afrekening gehad van mijn oude contract. Zeer beperkte informatie van Eneco dus. Levering van Eneco is goed.
Ik raad Eneco af.
06 March, 07:12 H. Idema Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen klachten
Ik raad Eneco aan.
04 March, 06:03 M.D.V.J. Thijssens Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niets gemerkt van de overstap, dus perfect
Ik raad Eneco aan.
03 March, 08:54 N.G. Beemsterboer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is gewoon een prima bedrijf
Ik raad Eneco aan.
01 March, 13:25 J.L. Sman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen en afrekening zonder problemen gegaan. Naar tevredenheid
Ik raad Eneco aan.
28 February, 21:36 S.R. Loonstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Behalve dat ik hun betaal en een keer een mail van hun gehad heb, heb ik niks gemerkt van Eneco. Via hun website kwam ik erachter dat ik mijn verbruik e.d. op hun site kan inzien.
Ik raad Eneco aan.
26 February, 08:57 A. Schreuder Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is prima verlopen zijn zeer tevreden
Ik raad Eneco aan.
26 February, 08:22 E.J.M. Verdult Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan er nog weinig over vertellen , zit net bij eneco en nog weinig ervaring met eneco , misschien later kan ik er wel over oordelen !
Ik raad Eneco aan.
25 February, 13:54 C.G.T. Weijers - Tishauser Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is goed verlopen met deze overstap. Ik heb de klantenservice een keer gebeld omdat ik niet on-line kon inloggen. Ik moest enkele weken wachten tot het wél kon, maar tot nu toe kan het nog steeds niet.
Ik raad Eneco aan.
24 February, 12:36 J.A. Duffels-Reijerse Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Enoco moet er voor zorgen dat het contract wat je met ze bent aangegaan ook in TOON wordt bijgesteld
Ik raad Eneco aan.
22 February, 08:09 E. Fenijn Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Eneco aan.
21 February, 10:44 W. Dijkstra Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is NIET goed gegaan. Te vroeg overgenomen. Daarom opzegboete bij vorige leverancier, welke inmiddels door ENECO wel is vergoed. Gaf veel gedoe, toen ik er eind december achter kwam dat ik te vroeg zou worden overgenomen. Van mijn vorige leverancier kan ik eventueel nog een correctie verwachten (aanpassing tarieven en terugvorderen welkomstpremie). Als dat gebeurt geeft dat weer veel gedoe omdat ENECO ook daar aansprakelijk voor is.
Ik raad Eneco af.
04 February, 07:54 J.D. Werven Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik blijk per maand meer te betalen dan bij Oxxio, het afgelopen jaar. Had juist minder verwacht.
Ik raad Eneco af.
03 February, 22:57 K.H. Bouwes Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op hun site moest in eerst aangeven hoe te betalen. Daar kwam ik pas achter toen ze me een herinnering voor betaling stuurde. Terwijl in gewoon ic betaling heb opgegeven. Op een E-mail kreeg ik geen bericht.
Ik raad Eneco af.
29 January, 08:31 A. Meiland Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik nog steeds niet het contract heb op basis waarvan ik over gestapt ben . Ik moet hebben \" Ecostroom -Gas . garantie prijs 1 jaar \" .Maar in \"MIJN Eneco \" staan variabele prijzen ,en de daluren staan in het contract welke ik op 8-Nov 2016 ontvangen heb ,van 21uur tot 7 uur. maar in \"M-Eneco\" staat van 23uur tot 7uur dus dat klopt niet . ik heb 5x daarover gebeld met het 010 no uit de brief, want met 0900 bellen vind ik belachelijk ,moet je 45cent betalen om service te krijgen ,heel dom . men heeft mij belooft dat het goed komt ,maar ik heb mijn twijfels . Ik heb het concept contract naar de klanten service gestuurd maar tot op heden niets gehoord ,later nog een mail ,hoe het zit ,niets gehoord .Op 16-1-2017 gebeld met 010 890 6981 , met Pim Dijkstra die zei dat men er mee bezig was en ik zou gebeld worden ,NIETS gehoord .Nu kreeg ik jullie mail {heel goed} en ik dacht \" jullie hebben de overstap geregeld dus kunnen jullie het nu ook voor mij regelen dat het goed komt . Want we willen niet naar \"kassa of radar\" toch {geintje} In afwachting op uw antwoord of telefoontje verblijf ik met vriendelijke groet Ton Meiland 0620163767.
Ik raad Eneco af.
27 January, 08:00 O.M. Poppema Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen toelichting
Ik raad Eneco aan.
25 January, 18:48 J.T. Waas Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind Eneco niet goed,ik kan met de app van hun niet inzien wat ik verbruik.Ik heb contact gehad en toen werd er verteld dat dat niet kon omdat ik geen slimme meter heb en ze zeiden dat ik dan maar Toon moest aanschaffen.Dus nu moet ik elke maand bellen naar Eneco of mijn voorschot goed is, dit heb ik nog niet meegemaakt bij de andere energieleveranciers.
Ik raad Eneco af.
25 January, 12:56 H.A.M. Braak Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang naar Eneco is absoluut niet vlekkeloos verlopen, hetgeen reeds bij u bekend is. Hierover heb ik met u gemaild.
Ik raad Eneco af.
24 January, 13:03 R.F.M. Ree Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden.
Ik raad Eneco aan.
23 January, 09:46 A.C.R. Jones Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
I had to phone them to be sure that everything had happened as I did not have a klant number to log-in to their online system. They did not ask me for a reading from my meter and I have paid also to my old provider - not sure when I will get the difference paid back to me. The quote in the comparison site was 167 Euros per month - I am now paying 220 Euros per month so know that I will be owed a lot of money again at the end of the year (got 950 Euros back from my previous provider). Not sure that easyswitch comparison gives you true numbers - will keep checking as the year goes forward.
Ik raad Eneco af.
21 January, 08:47 T. Prak Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe geen problemen
Ik raad Eneco aan.
18 January, 10:54 J.C.A. Sanden Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
x
Ik raad Eneco aan.
17 January, 06:18 G. Hagen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het blijft altijd even afwachten of en hoe het nieuwe contract uitpakt; of het nu echt zoveel gunstiger wordt? Dat is nog best niet zo transparant!
Ik raad Eneco aan.
11 January, 18:14 J.J. Vreugdenhil-de Jager Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kreeg pas de tweede week van het nieuwe jaar mijn zorgpas. Eigenlijk vind ik dat slordig! Heb hierover een paar keer gemaild en het enige antwoord was dat ik de zorgpas per post zou krijgen. Verder heb ik nog geen ervaring, omdat Eneco nieuw voor mij is.
Ik raad Eneco aan.
10 January, 07:12 K. Nijnens-Nijsen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben ,en ieder jaar weer via easy switch overstap!
Ik raad Eneco aan.
08 January, 10:26 W.G. Brouwer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon tevreden
Ik raad Eneco aan.
08 January, 08:08 B. Kablan-meeuwenoord Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Door dat de overstap tevroeg word aangeboden zat ik met een overstap boete ?
Ik raad Eneco aan.
31 December, 11:00 J. Dijkstra Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima gedaan
Ik raad Eneco aan.
23 December, 09:50 C.S. Illidge Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice viel bij contact wat tegen. Verder niets op of aan te merken. Overstap verliep prima en betalingen lopen zoals gewenst.
Ik raad Eneco aan.
22 December, 07:52 A. Bos Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima \"groene\"leverancier.
Ik raad Eneco aan.
21 December, 21:14 J. Bedijn Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is slecht verlopen. Contact met de klantenservice was ook geen succes.
Ik raad Eneco af.
21 December, 18:41 H. Weij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat Eneco goed is!
Ik raad Eneco aan.
21 December, 10:54 C.S. Nijenhuis Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat ik erg fijn vond dat ze me terug belde na een mailtje die ik stuurde om persoonlijk het antwoord te geven
Ik raad Eneco aan.
21 December, 09:19 J.M.A. Franssen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
transparant
Ik raad Eneco aan.
20 December, 11:02 M. Wijck Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben al vaker overgestapt via easy switch, vorig jaar wat problemen gehad met nuon, maar nu een soepele overstap.
Ik raad Eneco aan.
20 December, 09:02 W.J. Hermans Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Oppassen met overstappen laten het contract direkt ingaan ook als je een datum in de toekomst hebt opgegeven en deze overstap binnen de 3 maanden van de afloop van je huidige contract valt. Dus echt niet tevreden . Moet kosten maken om alles weer goed te krijgen. Kontrakt moet van de week nog ingaan.
Ik raad Eneco af.
19 December, 15:54 N. Janssen Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via vergelijkingssite maandbedrag veel lager. Bovendien ingangsdatum niet volgens afspraak. Dit wel na telefoongesprek gecorrigeerd. Vervolgens maandbedrag tweemaal verhoogd als op de vergelijkingssite.
Ik raad Eneco af.
19 December, 07:07 T.C. Gorter Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was iets niet goed gegaan bij het overstappen. Maar ze hebben een supergoede klantenservice en (volgens mij) is alles nu goed gekomen.
Ik raad Eneco aan.
17 December, 19:52 A. Luyn Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In eerste instantie waren ze het gewoon vergeten of een systeem fout oud. Vervolgens hebben ze het hersteld nadat ik een maand later toch maar is ging bellen. Nu loopt alles prima.
Ik raad Eneco aan.
17 December, 14:53 P.E. Voogsgeerd Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het wel vreemd dat ik bij betaling alleen maar 5 sterren kan aanklikken terwijl zelfs dat niet goed gaat.
Ik raad Eneco af.
16 December, 11:11 G. Meijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen problemen gehad. ik ben tevreden
Ik raad Eneco aan.
11 December, 13:24 C. Boon Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede energieleverancier
Ik raad Eneco aan.
07 December, 07:03 C.A.A. Besten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco is een prima leverancier!
Ik raad Eneco aan.
05 December, 10:02 D. Staal Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gaat prima
Ik raad Eneco aan.
05 December, 08:26 L. Ijperen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alleen de aansluitdatum klopte in het begin niet, en ben daarover verkeerd geinformeerd door de overstapservice.
Ik raad Eneco aan.
28 November, 09:55 J.J.A. Asten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ingrijpen bij overstap was nodig omdat nieuwe contract niet aansloot bij oude.
Ik raad Eneco aan.
27 November, 09:24 P. Schrijver Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima overgestapt
Ik raad Eneco aan.
17 November, 07:42 H.S.G. Huizenga Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte en snelle overstap zoden problemen
Ik raad Eneco aan.
12 November, 17:07 B. Graaf Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Eneco aan.
12 November, 08:23 A. De bruin Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ja perfect
Ik raad Eneco aan.
11 November, 14:44 S. Jong Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer maar wij zijn niet overgestapt naar Eneco. Veel problemen gehad met het overstappen en dus niet doorgegaan.
Ik raad Eneco af.
06 November, 11:51 J.W.M. Schreurs Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot opheden te spreken. Zijn hun afspraken na gekomen alleen jammer dat wij een betaal telefoonnummer moesten bellen, er was een storing op hun site.
Ik raad Eneco aan.
28 October, 07:34 E.W. Clabbers Willeman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Altijd goed geweest.
Ik raad Eneco aan.
17 October, 08:21 R.H. Huisen Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na letterlijk vijf keer gebeld te hebben en beloftes gekregen te hebben over de ingangsdatum van het contract heb ik het eindelijk geregeld gekregen via een whatsapp. Slecht werkende App
Ik raad Eneco af.
10 October, 07:37 V.W.J. Noom Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkel contact gehad; zowel pre- als after sales.
Ik raad Eneco aan.
09 October, 07:24 M.C.A. Widt Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap verliep niet soepel. Maandbedrag klopte niet met opgave en opzegdatum en leveringsdatum weken af.
Ik raad Eneco aan.
30 September, 18:21 M.J. Rens Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eneco is de beste
Ik raad Eneco aan.
21 September, 16:51 R. Koorevaar Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep Soepel? Prima geregeld.
Ik raad Eneco aan.
21 September, 07:38 J.G. Heijdanus Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer goet
Ik raad Eneco af.
18 September, 18:32 M.A.A. Tiebosch Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe is er nog niets veranderd, alleen de eindafrekening van mijn vorige leverancier gehad. Slechte vragenlijst omdat er geen mogelijkheid is om b.v. weet niet, of n.v.t. in te vullen
Ik raad Eneco aan.
17 September, 07:13 M.C.M. Kroon Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice was echt slecht
Ik raad Eneco af.
09 September, 14:04 J.J. Schouten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
vlekkeloos verlopen
Ik raad Eneco aan.
09 September, 11:21 H.U. Vries Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs kwestie
Ik raad Eneco aan.
03 September, 15:07 R.F.A. Anema Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik blijf het een vreemde zaak vinden dat de prijs per maand die eneco in rekening brengt niet overeenkomt met wat easy switch mij heeft voor gerekend. Rekening houdend met het feit dat de welkomst premie met de eindafrekening verrekend wordt. Als dit niet gebeurd blijft het maandbedrag hoger als verwacht.
Ik raad Eneco aan.
31 August, 15:06 D.J. Wallace Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles wat fout kon gaan ging/gaat ook fout . Ik hoop dat er niet nog meer fout gaat .En iedere keer dat ik moet bellen omdat Eneco weer iets fout doet kost het mij weer €0,45 bel belkosten . Nog nooit zo`n slechte overstap gehad . jammer dat ik niet 1 ster kan geven .
Ik raad Eneco af.
28 August, 12:03 G.J. Kiep Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik via een acceptgiro overschrijving mijn eerste betaling moest terwijl al mijn gegevens bekend waren
Ik raad Eneco af.
21 August, 07:38 I. Werff Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging qua administratie rommelig. Tegelijk voor gas en stroom overgestapt. Ontvingen voor gas maandelijks een acceptgiro en voor stroom via automatische incasso. Kon niet via e-mail geregeld worden maar moest telefonisch (met dito kosten)
Ik raad Eneco aan.
20 August, 11:56 E. Rijswijk - Wit Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Eneco aan.
13 August, 14:41 R. Holtman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede leverancier, duidelijke info ,gebruiks vriendelijk.
Ik raad Eneco aan.
12 August, 15:19 M. Ritzema Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vragen worden niet door Eneco beantwoord en de telefoon van de klantenservice is niet gratis of tegen lokaal tarief.
Ik raad Eneco af.
12 August, 07:05 H.L. Kraaij Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de overstap is mijn huisnummer verkeerd overgenomen Door eneco. Dat heeft problemen bij mij en bij de mensen met dat andere huisnummer gezorgd. Voor dat wad opgelost is er zowel Door mij als Door mijn straatgenoot veel gebeld met eneco. In eerste instantie werd ik nog op een andere contractvorm overgezet .
Ik raad Eneco af.
09 August, 16:16 D.V Marlin Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben geen klant van Eneco
Ik raad Eneco af.
09 August, 11:08 J.J. Schmitz Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap gladjes verlopen. Rest (nog) n.v.t.
Ik raad Eneco aan.
06 August, 08:26 E.H.J. Bremer Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Eneco af.
05 August, 07:13 M.R. Cavallo Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op naam van iemand anders geregistreerd, nog geen reactie van eneco gehad hierover
Ik raad Eneco af.
04 August, 07:59 F.K. Windstra Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
wel vaker stroom en gas gehad van eneco gaat altijd prima beter dan butchet
Ik raad Eneco aan.
03 August, 07:16 D.J. Jonkers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice zeer behulpzaam en meedenkend.
Ik raad Eneco aan.
02 August, 11:09 A.J. Liere Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is zonder problemen verlopen.
Ik raad Eneco aan.
02 August, 10:45 M.J. van der A Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap te vroeg in gang gezet door fout Eneco, bij navraag werd alles direct toegegeven en de boete van e-On aan mij vergoed.
Ik raad Eneco aan.
31 July, 18:49 B. Rekker Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
24 July, 09:16 J.L. Baeriswyl Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hulp, klantenservice en Duurzaamheid nog geen ervaring mee gehad niet gebruikt maar moest het toch beoordelen anders kwam je niet verder
Ik raad Eneco aan.
14 July, 20:46 B. Schaaf Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Door een fout van Eneco waar ik zelf achter moest komen is mijn contract pas een maand later ingegaan dan gepland. De klantenservice deed daar erg makkelijk over. Bovendien kreeg ik vervolgens alleen een contract voor gas en niet voor stroom terwijl dit wel was aangevraagd. Mogelijk zouden kosten gecompenseerd worden, maar daar was bij een tweede contact met de klantenservice geen sprake meer van. Kortom een doekje voor het bloeden. Het contract is uiteindelijk wel goed gekomen, zij het na een moeizame start en met extra kosten tot gevolg.
Ik raad Eneco af.
12 July, 08:55 A.W.M. Geffen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed
Ik raad Eneco aan.
04 July, 12:07 G.N. Hulsbos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen enkel probleem deed zich voor
Ik raad Eneco aan.
04 July, 00:13 C.J. Tiggelen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima bedrijf ,.....overstap was Kwalitatief Uiterst Teleurstellend maar is dankzij Easyswitch uiteindelijk weer goed gekomen.
Ik raad Eneco aan.
03 July, 08:08 P. Snoeijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstapproces was slecht , er is niet aan de afgesproken overstap data gehouden waar door ik een boete van 100 euro aan mijn vorige leverancier moest betalen . Eneco wil deze boete niet vergoeden ondanks hun fout.
Ik raad Eneco af.
01 July, 07:34 H.A. Velde Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Sinds kort klant
Ik raad Eneco aan.
29 June, 07:39 J.G.M. Staaks Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstapproces gaat dit jaar moeizaam. Er wordt mij in eerste instantie een onterechte boete opgelegd door vorige energieleverancier. Het koste mij veel moeite om mijn gelijkte halen echter easy switch heeft mij geholpen. De energieleveranciers geven elkaar de schuld. Ik weet niet wie de digitale gedeelte niet op orde heeft. Volgens easy switch was dit NUON.
Ik raad Eneco aan.
27 June, 08:00 U.M. Dobson Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Onduidelijk prijzen, maar goedkoop
Ik raad Eneco aan.
24 June, 10:00 A.J. Markgraaf Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen mening nog pas overgestapt.
Ik raad Eneco aan.

Veelgestelde vragen over Eneco

 

Hoe wordt de prijs van stadsverwarming bepaald?

De prijs van stadswarmte staat onder toezicht van de overheid. De volledige prijs zou hetzelfde moeten zijn als verwarming door gas. Het vastrecht is bij stadsverwarming wel hoger dan bij stroom en gas. Dit wordt gecompenseerd door de besparing op de kosten van onderhoud en vervanging van een cv-ketel. Een cv-ketel is namelijk niet nodig.  

Ik heb stadsverwarming van Eneco. Kan ik overstappen?

Met stadsverwarming wordt je huis verwarmd door restwarmte, deze warmte komt meestal van industriële activiteiten. Omdat de aanleg van stadsverwarming een dure investering is voor energieleveranciers, krijgen zij een monopolie op de levering. Heb jij stadsverwarming van Eneco? Dan kun je helaas niet overstappen van warmteleverancier. Je kunt natuurlijk wel overstappen van energieleverancier voor stroom. Vergelijken blijft dus zin hebben, alleen vul je geen gasverbruik in.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. 

Kan ik het termijn aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar. 

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Eneco?

Energieleverancier Eneco baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft. 

Huidige aanbiedingen van Eneco

Besparing

€ 336,87

Per jaar

€ 1283,98

Besparing

€ 319,25

Per jaar

€ 1301,59
Laatste update: 21-11-2017 06:33
Prijzen obv gemiddeld verbruik (ACM). Vergelijk om jouw beste deal te zien.
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt