whatsapp
call-icon
7,8 uit 10
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl vergelijk je binnen één minuut of Energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden. Vul je gegevens in en bekijk wat jij kunt besparen op je vaste lasten.

Tarieven Energiedirect.nl

Je vindt de meest actuele energietarieven van Energiedirect.nl in onze vergelijker. Deze veranderen namelijk twee keer per jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Alleen met een energiecontract met variabele tarieven merk je iets van de halfjaarlijkse prijsverandering. Kies jij, of heb jij gekozen voor een energiecontract met vaste tarieven, dan merk je niets van tariefwijzigingen.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Maar wat is nou het slimste om te doen? Wij raden mensen aan om ieder jaar opnieuw een energiecontract af te sluiten met een looptijd van één jaar. Het verstandigste is om te kijken naar een contract met vaste actietarieven en eventueel een welkomstkorting. Zo loopt het voordeel dat je jaarlijks hebt goed op. Is jouw éénjarige contract afgelopen maar stap je niet over? Dan val je terug in de normale tarieven, die meestal een stuk hoger liggen. Belangrijk is dus om een reminder in je agenda te zetten om ieder jaar opnieuw een overstap te maken. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Energie vergelijken energiedirect.nl

 

Ben jij benieuwd welk actietarief Energiedirect.nl je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

 

 

Over Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken online, waardoor Energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en jij profiteert van scherpe energietarieven. Bij Energiedirect.nl kun je altijd de stroomsamenstelling veranderen: van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

 

Hoe duurzaam is Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene- als grijze stroomcontracten. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, wordt de energieleverancier niet als een van de meest duurzame energieleveranciers gezien.

 

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kun je kiezen of je groene of grijze stroom wilt. Je betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. Je kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als je een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer je dit niet hebt maar wel wilt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

 

Slimme thermostaat van Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kun je gemakkelijk online je gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

 

De slimme meter bij Energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal je meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat je op afstand de meterstanden kunt bijhouden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter. Je kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier worden dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neem je niet af van Energiedirect.nl waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval betaalt Energiedirect.nl een terugleververgoeding. Je krijgt geld voor de energie die je hebt teruggeleverd aan het energienetwerk.

 

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer energie opgewekt dan je zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft je een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die je afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

 

Contactgegevens Energiedirect.nl

Als klant van Energiedirect.nl kun je voor je vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

ContactgegevensEnergiedirect.nl
Telefoon:0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid:Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website:www.energiedirect.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Energiedirect.nl energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als je hier geen toegang toe hebt of je wilt je netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kun je naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

 

Betalingen aan Energiedirect.nl

Je betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als je ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit je per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt je € 24,- op jaarbasis.

 

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van Energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van je huishouden gekeken en naar de kenmerken van je huis. Op basis van deze gegevens wordt  je energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaal je iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kun je controleren of het ingeschatte verbruik overeenkomt met je daadwerkelijke verbruik door je huidige meterstanden in te voeren. Je kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkom je een verrassing op de jaarafrekening.

 

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je het contract van Energiedirect.nl meenemen naar je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat je minimaal 14 dagen voordat je gaat verhuizen aan Energiedirect.nl hebt doorgegeven dat je gaat verhuizen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je de laatste meterstanden van je oude woning en de eerste meterstanden van je nieuwe woning opschrijven. Je zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kun je online doorgeven aan Energiedirect.nl onder het tabblad ‘verhuizen’.

 

Opzeggen contract bij Energiedirect.nl

Als je jouw contract bij Energiedirect.nl wilt opzeggen kun je bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kies je eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, je wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die je hierbij van dienst kan zijn. Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je ook een nieuw contract afsluiten, je nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met Energiedirect.nl om je oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet je rekening houden met een opzegtermijn. Als je het contract vroegtijdig beëindigd, kan Energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

 

Neemt Energiedirect.nl je opzegboete over?

Nee, Energiedirect.nl neemt je opzegboete niet over. Als je oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zal je zelf de opzegboete moeten betalen.

 

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kun je in de energievergelijker je gegevens invullen, je krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij jouw huishouden. Sluit het energiecontract af en je nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

 

Vergelijk Energie

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat je de voordeligste tarieven voor jouw energie betaalt, kun je van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op jouw voorkeuren. Als Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden blijkt te zijn, sluit je dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Je hebt hier geen omkijken naar.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Energiedirect.nl tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2017
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Alle producten van Energiedirect.nl

Combinatie producten

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,8 uit 10

Klantervaringen

10 December, 16:31 R Splint Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
duidelijk beleid
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 December, 10:50 P Polman Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Correcte afhandeling van overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 10:23 J Coenraad Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles was toto in de puntjes geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 December, 19:46 C Meens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer te vrede ben over de wijze waarop Energiedirect te werk gaat. Uitstel van de ingangsdatum tot einde contractdatum vorige leverancier; geen enkel probleem.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 December, 09:17 P Zijlstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen; te kort klant om Edirect nu al aan te raden
Ik raad Energiedirect.nl af.
03 December, 13:35 A Scholten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goedkoper.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 December, 10:46 G Schut Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben via mijn zwager an jullie site gekomen. en krijg sinds 1 november stroom en gas van energiedirect . De overstap en overschrijving is zonder problemen verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 December, 10:26 J Kok Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice en duurzaamheid nog niet aan de orde geweest
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 December, 15:40 T. de Leeuw Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap zonder problemen verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 December, 15:34 J Holtrop Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
probleemloos overgestapt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 December, 16:31 R Splint Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
duidelijk beleid
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 December, 10:50 P Polman Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Correcte afhandeling van overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 10:23 J Coenraad Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles was toto in de puntjes geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 December, 19:46 C Meens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer te vrede ben over de wijze waarop Energiedirect te werk gaat. Uitstel van de ingangsdatum tot einde contractdatum vorige leverancier; geen enkel probleem.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 December, 09:17 P Zijlstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen; te kort klant om Edirect nu al aan te raden
Ik raad Energiedirect.nl af.
03 December, 13:35 A Scholten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goedkoper.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 December, 10:46 G Schut Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben via mijn zwager an jullie site gekomen. en krijg sinds 1 november stroom en gas van energiedirect . De overstap en overschrijving is zonder problemen verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 December, 10:26 J Kok Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice en duurzaamheid nog niet aan de orde geweest
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 December, 15:40 T. de Leeuw Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap zonder problemen verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 December, 15:34 J Holtrop Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
probleemloos overgestapt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 November, 09:13 C Klomp Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met overstappen. Goedkoopste.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 November, 11:33 B Gardenbroek Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De betaling verloopt anders dan afgesproken
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 November, 15:39 P Heijningen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
na bijna 2 maanden heb ik nog steeds geen verbruiksoverzicht gekregen, terwijl ik een slimme meter heb
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 November, 12:35 A Bosch Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik twee maal moest vragen om dubbel tarief
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 November, 09:58 T Veer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 November, 08:18 H Versleeuwen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed gegaan, echter voormalige leverancier bleef voorschot afschrijven terwijl ze goed wisten dat ik geen klant meer bij hen ben.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 08:00 P Vliet Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is door jullie prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 07:54 J Groenewoud Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs/aanbieding jaar
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 November, 09:58 A Roescher Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging makkelijk en snel.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 November, 10:54 E Driesen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Allles is tot nu toe vlekkeloos verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 November, 07:09 G Graaf Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb alles via mail ontvangen daar waren geen problemen mee. Voorts geen enkel contact gehad. Betreft aanbeveling moest iets invullen dus maar wat gedaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 November, 17:35 C Smolders Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kreeg binnen 1 maand bericht dat het voorschot € 10,00 per maand omhoog moest terwijl voorschot was gebaseerd op gemiddeld verbruik per jaar.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 November, 12:42 E Boermans Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op verzoek van jullie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 November, 17:31 K van Veen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 November, 11:42 F Martens Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles in 1 keer snel en goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 November, 11:59 R Andel Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstappen duurde wel wat langer dan verwacht. Ik heb geen online hulp gehad, ook niet om gevraagd.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 November, 08:02 F Voorbergen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb nog weinig kijk op het reilen en zeilen van energie direct, voor als nog geen klachten.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 07:13 W Rooij Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles vlekkeloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 November, 19:35 H Nellen-Dings Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tot heden helemaal tevreden hoe alles is verlopen. Energiedirect is overal heel duidelijk in.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 November, 18:41 C Visser Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel tereden, simpel en snel.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 October, 16:00 W Dekker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was even onduidelijk of ik nu een enkel of dubbeltarief had, maar kreeg snel antwoord van de klantenservice. Voor de rest geen omkijken naar gehad voor de overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 October, 16:54 J Hu-lin Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 October, 20:17 G JACOBS Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe ,PRIMA
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 October, 19:42 P Wanrooij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke site, aanmeld premie wodrt netjes overgemaakt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 October, 10:29 E de Pont Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging makkelijk. Prijs-/kwaliteitverhouding geweldig.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 October, 08:28 J Houdt Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb alleen via de mail contact gehad.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 October, 10:19 H Leeuw Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat me dat gevraagd is
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 October, 07:22 G Oudshoorn Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een voudig ovetstappen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 October, 09:29 A Steenebrgen Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsinzicht is duidelijk, alleen wat moeilijk te vinden op hun webste. Betaling gaat volgens afspraak en het overstapproces ging snel en zonder problemen van hun kant af. Rest kan ik niet beoordelen. Online hulp niet gebruikt tot nu toe, klantenservice nog geen contact mee gehad tot nu toe en duurzaamheid....ach dat zeggen ze allemaal, geef ik dus geen beoordeling op
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 October, 18:56 R Groot Roessink Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 October, 11:55 E Stralen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voorlopig alles naar tevredenheid. Heb met diverse afdelingen nog geen contact gehad, maar vertrouw erop dat alles goed blijft gaan.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 October, 08:56 F Hink-lodewijks Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is denk ik goed gegaan. Niets gemerkt. Verder moet ik het nog afwachten.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 September, 07:09 Michel Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles was naar wens
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 September, 09:39 W van Heerebeek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is tot op heden prima verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 July, 07:13 W.J.M. Lagarde Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We zijn minder gaan betalen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 June, 09:05 C.M. Winter Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In mijn geval was het een tijdelijke overstap in verband met nieuwe huurder. Via jullie site kwam ik dus uit op een jaarcontract. Hierover gebeld maar geen probleem alles komt goed. Nu zat ik 2 maanden later met een nieuwe huurder en wordt het contract veranderd. Krijg ik een \"boete\"van €100,-- . Ik kan die terugkrijgen als ik binnen een jaar weer terugkom, misschien is dat zo misschien niet. Ook als ik niet na een jaar terugkeer wil ik gewoon die €100,--terug anders zien ze mij niet meer bij Energiedirect. Ik weet dat zit ook gedeeltelijk mijn eigen fout is geweest maar een beetje meer coulance; 50/50 bijvoorbeeld zou leuk geweest zijn. Volgende vraag kan ik eigenlijk niet invullen, maar anders kan ik niet door dus vul ik maar \"nee\"in
Ik raad Energiedirect.nl af.
23 June, 18:10 N.G.J. Van der Horst Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben gewoon tevreden!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 April, 10:11 B.P.M. Walle - Elsbeek Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Men stuurt mij al maanden gebruiksoverzichten en ondanks herhaalde verzoeken om inloggegevens te verstrekken gebeurt dit niet. Waardeloos. Ik kan niet controleren of wat ik betaal klopt.
Ik raad Energiedirect.nl af.
28 February, 07:48 R.R.W. Wildenbeest Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging prima, ik vind wel jammer dat je de slimme meter niet kunt benutten en via de website of een app kunt bekijken wat je verbruikt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 February, 08:23 W.M.J. Gobbels Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs energie en eerder klant geweest .
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 February, 14:41 I. Epping Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepele overgang, verder nog geen ervaring met site e.d.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 February, 10:01 HUUB Willems Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe gaat alles goed en vlekkeloos BEN TEVREDEN.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 February, 20:58 J. Driessen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zijn pas bij jullie, en tot op heden is alles prima verlopen. jullie klanten servive en duurzaamheid heb ik nog geen gebruik van hoeven maken
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 21:23 W.G. Koolmees Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap naar energiedirect verliep zonder enige moeite. Prima geregeld! Duidelijk en inzichtelijk.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 21:16 A. Leow Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap verliep naar tevredenheid
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 17:01 C.L.G.M. Hartjesveld Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was toch wat onzeker over overstappen nadat ik al 40 jaar bij dezelfde leverancier was, maar zelfs bij mijn eerste vraag online na overstap, kreeg ik binnen half uurtje al iemand aan de telefoon , super
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 11:47 A.N.M. Zon Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 January, 10:07 A.W. Grootfaam Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen enkel probleem ondervonden dus ook geen gebruik hoeven maken van klantenservice enz
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 January, 16:40 W.P.M. Claessen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tot nu toe positief over Energie Direct
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 January, 07:25 M.M.C.W. Dekkers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk proces
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 January, 11:46 M.R.L. Pluijm Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Over te betalen maandbedrag nimmer enige info ontvangen, uiteindelijk maar via via zelf ontdekt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 January, 10:46 B. Dijke Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kosten besparing
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 January, 09:46 J.J.B.M. Franken Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe alles perfect geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 January, 13:40 H.G. Baur Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gunstiger en je bespaart
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 December, 10:47 J.C. Burg Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
3 weken actief, de overstap was goed geregeld, via e-mail contract +tarieven ontvangen, rest nog afwachten.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 December, 09:17 N.I.M. Bond Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
10
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 December, 07:08 A.P.J. Munsters Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden klant
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 December, 22:39 D.J. Male Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden met vlotte en correcte overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 December, 09:48 L.J.M.W. Goedewaagen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geruisloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 December, 10:33 C.W.J. Bree Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstappen was moeilijk, het duurde langer maar via EasySwitch was het geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 December, 10:31 R.P. Lubin Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen ondervonden, snel en gemakkelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 December, 08:21 R.J. Wassink Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe gaat alles prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 December, 09:06 K.H.M. Deckers Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op de overeenkomst tonen zij nergens op welke hoeveelheden hun berekeningen betrekking hebben dat is vervelend.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 October, 09:46 C.M.P. Wit Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat er om gevraagd is.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 14:45 J.H.J. Boxmeer Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 October, 13:41 J.C.F.J. Giersbergen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb niet alles ervaren
Ik raad Energiedirect.nl af.
17 October, 09:10 L. Mastrigt Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen contact gehad met de klantenservice omdat ik zonder enige problemen overgestapt ben naar Energiedirect.nl. Duidelijke prijsinformatie.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 October, 10:48 M.J.W.M. Witjes Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed als er dit soort inzicht wordt verkregen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 October, 10:38 B.J.H.K. Wielders Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is vlekkeloos en duidelijk verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 09:41 J.P.G. Loo Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 August, 14:56 A. Meijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging soepel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 August, 09:17 P.A.H. Korving Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima leverancier.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 August, 08:37 A. Keesmaat Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is perfect verlopen en de site geeft goed inzicht in de betalingen en wijzigingen van het voorschotbedrag.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 18:40 JP Cline Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed Klantenservice
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 07:12 H.J. Bron Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helemaal tevreden!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 20:19 J.F.J. Horstink Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zoals bijna altijd wordt de opgegeven begin datum weer genegeerd (en wordt de onjuiste datum van het automatische systeem genomen). Een E-mail was voldoende dit te corrigeren. Tevens is Essent niet in staat een eind/jaar afrekening in een te maken over 365 dagen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 10:35 A.G.M. Oomen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed prijsvergelijk en heldere overstap naar andere leverancier
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 10:11 P. Sjoerdsma Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 09:35 S Carton Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op verzoek
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 August, 15:32 M.G. Gebuijs Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs, snel en prima geregeld!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 August, 07:34 A.J.L.C. Weele Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tevreden , maar direct na overstappen benaderd door \"Energie Direct\" en dat was NIET leuk. Ze vertelde dat de prijzen naar beneden waren gegaan en dat ik daar van zou kunnen profiteren maar dan moest ik wel voor een extra jaar een contract afsluiten. Dat lijkt interessant maar je krijgt geen bonus voor het tweede jaar. De energieprijs van \"Energie Direct \"ligt hoger dan andere leveranciers en alleen de bonus maakt het juist leuk om over te stappen.. EEN WAARSCHUWING LIJKT MIJ DUS WEL OP HAAR PLAATS.!!!!!!!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 August, 06:02 P. Groot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice iets minder positief. Kort na de overstap kreeg ik een telefoontje met het verzoek om mijn 1-jarig contract om te zetten naar een 2-jarig contract. Dan kon ik gebruik maken van de inmiddels nog lagere tarieven. Omdat ik dan de instappremie over 2 jaar moet verdelen werd het niet echt voordeliger. Dat werd er niet bij verteld. Ik heb dat niet gedaan en bekijk over een jaar liever weer opnieuw de tarieven met mogelijk weer ergen een mooie instappremie.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 August, 12:24 S. Veen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 August, 11:33 T.C.J. Hoogen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
daar ik pas sinds kort ben overgestapt, kan ik nog niet werkelijk iets zeggen. op het moment, dat er problemen zijn, kun je iets beoordelen!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 15:04 S. Sengers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles was prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 14:15 L. Herremans Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb NIETS gemerkt van de overstap , natuurlijk wel de mails ontvangen , dus ik ben tevreden. Het is dan moeilijk een beoordeling te geven. Ik ga dus maar in het \"midden\" zitten
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 08:00 A.J.M. Van den Berg Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden over overstap en contact met klantenservice
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 August, 08:49 G. Dekker Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat de overstap zonder problemen is verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 August, 07:32 M. Grit doevendans Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 August, 08:04 F.R. Veer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het gaat zo moeiteloos en inzichtelijk, dat het lastig is om het te beoordelen. Doe dit al jaren via Easyswitch zonder enig probleem. Een parkeerkaartje kopen duurt langer.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 August, 15:43 P.M.C. Sijmens Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen idee
Ik raad Energiedirect.nl af.
30 July, 07:30 P.J.H. Koolen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 July, 05:10 H.J.C.M. Maessen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Je hoeft zelf negens op te letten, EasySwitch geeft je een reminder wanneer je contract bijna is afgelopen. Wel zo gemakkelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 July, 19:26 P.M.F. Franke Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs voordeel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 July, 07:51 R.A.P. PENTLAND Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Men doet alles af online, maar wanneer nu jouw pc uitvalt, zoals mij is overkomen gedurende 4 weken ? wat dan ? Jammer dan. Het is een waardeloze zeer oncommunatieve instelling, totaal geen fatsoenlijke communicatie. Ik neem het Easy Switch heel kwalijk om zo\'n waardeloze energieleverancier aan mij aan te bieden. Prijzen zijn wel wat gunstiger, maar dat moet je maar afwachten aan het eind van 1 jaar contract. Nimmer NOOIT meer energie direct. !! Ik raad de mensen aan om verder te kijken. Nuon is wel wat duurder, maar de communicatie was heel goed en ook per post. Wat een gelul van energiedirect om te zeggen, dat zij de prijzen laag willen houden, door alleen maar online te communiceren en de telefoonprijzen als je belt zijn exorbitant hoog. Dat is mijn mening. Nuon heeft nog mij benaderd om alsnog terug over te stappen naar Nuon en de boete te betalen. Had ik dat maar gedaan. Ik ben zeer ontstempt en raadt niemand aan om met die maffia energiebende genaamd energiedirect in zee te gaan. Ik prefereer een goede communicatie en niet dat je 10 dagen moet wachten op antwoord via een contactformulier, wat een lachertje is dat, banaal vind ik dit. Ik zal het publiekelijk bekend maken dat het een grote bende is. Als je geen pc hebt , ben je nergens biij die lieden , maar dat is nimmer zo duidelelijk aan mij door jullie vooraf medegedeeld, dat neem ik Easy Switch ook zeer kwalijk , en zonder pc , dan heb je alleen maar een exorbitante telefoonrekening en dan nog nemen ze jou nog niet serieus om pas 10 dagen later een een lullig antwoord te geven via een contactformulier online....
Ik raad Energiedirect.nl af.
22 July, 08:03 E.R.V. Waterreus Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik stap over obv laagste prijs bij standaard jaarverbruik. Ik kijk wel naar de voorwaarden vd nwe leverancier. Bij twijfel nadere inlichtingen vragen bij easyswitch en nwe leverancier. Tot op heden nog nooit slechte ervaribgen gehad. Nuon steekt wel boven de norm uit.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 12:37 P.H.J. Boogaert Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen ervaring met ks
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 07:53 A.J.C.M. Steures Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang naar Energie Direct is probleemloos verlopen,
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 July, 14:14 P. de Krom Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
niks mis mee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 July, 12:10 B. Huffelen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoopst jaarcontract: Energiedirect!
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in je woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.   

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.   

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat jij zelf invult in onze vergelijker. Ga je aan de slag met de vergelijker, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je aangeeft, in het type huis dat je aangeeft.   

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer je energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zul je aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer je dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kun je online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat je de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. Je kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijg je een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van je daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld je nog terugkrijgt van Energiedirect.nl of hoeveel je nog moet bijbetalen. De eindnota ontvang je wanneer je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.

Huidige aanbiedingen van Energiedirect.nl

Besparing

€ 21,73

Per jaar

€ 1599,11

Besparing

€ 20,02

Per jaar

€ 1600,82
Laatste update: 11-12-2017 05:55
Prijzen obv gemiddeld verbruik (ACM). Vergelijk om jouw beste deal te zien.
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt