Coolblue Energie l Tarieven, Beoordelingen & Cashback
Wil jij meer weten over de energieleverancier Coolblue Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Coolblue Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Coolblue Energie

Coolblue is opgericht in 1999 en gevestigd in Rotterdam. Vanaf 2021 is Coolblue ook actief op de Nederlandse energiemarkt. Nadat ze ServiceHouse hebben overgenomen zijn ze begonnen met het label Coolblue Energie. ServiceHouse levert sinds 2014 energie en/of gas aan tienduizenden klanten. ServiceHouse regelt de inkoop van energie en/of gas en dit wordt door het merk Coolblue Energie verkocht.

Coolblue Energie Tarieven

Coolblue Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,246
Stroom normaal € 0,246
Stroom dal € 0,246
Gas € 1,221
Terugleververgoeding € 0,050

Laatste update: 2 mei 2024

variabele tarieven coolblue energie

Daluren van Coolblue Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie coolblue energie

Terugleververgoeding van Coolblue Energie

Bij Coolblue Energie krijg je als terugleververgoeding het kale variabele tarief. Dat is het energietarief zonder de energiebelasting en opslag duurzame energie. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Coolblue Energie.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Coolblue Energie zelf.


Welke contracten heeft Coolblue Energie

Coolblue biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. De energiecontracten van [energieleverancier] zijn groen of gecombineerd. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Coolblue Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom 90% Windenergie
10% Zonne-energie
100% duurzaam

groen coolblue energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier Coolblue Energie?

WISE heeft Coolblue Energie (nog) niet opgenomen in hun groene energievergelijker. Coolblue Energie heeft geen eigen leveringsvergunning, zij besteden dit namelijk uit aan ServiceHouse. Een van de criteria van WISE luidt: “De leverancier beschikt over een eigen leveringsvergunning”. Coolblue Energie voldoet niet aan deze criteria.


Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet het zelf aangeven bij Coolblue Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit alleen doen door contact op te nemen met de klantenservice. Uiterlijk twee weken voordat je verhuist laat je aan Coolblue Energie je nieuwe adres weten. Coolblue Energie leest automatisch op de dag van je verhuizing je meterstanden uit als je een slimme meter hebt. Wanneer je deze niet hebt zal Coolblue Energie je rond de sleuteloverdracht vragen om de meterstanden van je oude en nieuwe woning door te geven.
Coolblue Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Coolblue Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract coolblue energie

Opzeggen Coolblue Energie

Opzeggen bij Coolblue Energie kan je dit doen via het modelformulier voor herroeping, telefonisch, per mail of schriftelijk. Daarvoor hanteren ze de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Coolblue Energie.

Als je wilt opzeggen, kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping of contact opnemen met onze klantenservice via telefoon, mail of per post.


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Coolblue Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Coolblue Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Coolblue Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Coolblue Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Coolblue Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Coolblue Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Coolblue Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Coolblue Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Coolblue Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Coolblue Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Coolblue Energie?

De automatische incasso van Coolblue wordt rond de 28e van de maand afgeschreven en je betaalt vooraf. Als jij ervoor kiest om het handmatig of via ideal te doen, betaal je €1,35 aan servicekosten.

Wat is het kijkvenster van Coolblue Energie?

Coolblue Energie hanteert een kijkvenster van 12 maanden. Het is dus mogelijk om vanaf 12 maanden voor het einde van je contract kosteloos over te stappen.

Wat is de minimale betaling bij Coolblue Energie?

De minimale betaling bij Coolblue is 25 euro per product. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Coolblue Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij Coolblue Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 6 weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Coolblue Energie?

Nadat je een aanvraag bij Coolblue Energie hebt gedaan krijg je na twee dagen per e-mail een bevestiging. Hierin krijg je ook een link om het Mijn Coolblue Energie account te activeren. Dit kan pas rond de de start van jouw leverdatum.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op het historisch verbruik van de woning.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Coolblue Energie?

Ja je kan het maandbedrag bij Coolblue Energie zelf aanpassen. Dit kan maximaal 20% naar beneden, tenzij er sprake is van plaatsing van zonnepanelen dan moet je naar de klantenservice van CoolBlue energie bellen voor overleg.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Coolblue Energie?

Ja, Coolblue Energie accepteert spoedaanvragen. Waarbij je rekening moet houden dat de levering 10 dagen na de aanmelding begint, als je op dat moment aan de 1e betaling hebt voldaan.

Wordt er een kredietcheck gedaan Coolblue Energie?

Het is bij ons niet bekend of Coolblue Energie een kredietcheck doet wanneer jij een energiecontract aanvraagt.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee Coolblue Energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
St. Jacobsstraat 135
3511BP, Utrecht
Telefoonnummer
088-8880403
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Coolblue Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Coolblue Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt