Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar meer informatie over DGB Energie? Hier lees je alles wat je wilt weten over de energieleverancier: contactgegevens, tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energiecontracten op EasySwitch.nl en zie welk energiecontract het beste bij jouw verbruik past.

Uit onvrede over bestaande energieleveranciers besloot varkenshouder Mark Logtenberg zelf een energiemaatschappij op te richten; De Groene Belangenbehartiger (DGB). Een energieleverancier met kennis van de agrarische sector, zonder winstoogmerk.

Over De Groene Belangenbehartiger

Met een persoonlijke benadering en medewerkers die kennis hebben van de agrarische sector, probeert DGB goedkope energie te leveren en klanten te helpen om zelf energie op te wekken. Het streven is om agrarische bedrijven in de komende jaren CO2-neutraal te maken. Door de hoeveelheid zonnepanelen af te stemmen op het verbruik worden bedrijven hun eigen energieproducent.

Vergelijk Energie

Hoe duurzaam is De Groene Belangenbehartiger?

Op dit moment wordt de energie van DGB grotendeels opgewekt uit biomassa; 79% van de elektriciteit is hieruit afkomstig. De overige 21% wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen als kolen en aardgas. De Groene Belangenbehartiger wil de energieproductie in de komende jaren groener en duurzamer maken, maar kan op dit moment nog niet worden gezien als een hele duurzame energieleverancier.

Tarieven van De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger heeft verschillende energiecontracten:

  • 1, 2 of 3 jaar vaste prijzen. Je kunt ervoor kiezen om de energietarieven voor een aantal jaar vast te zetten. Hoe langer de looptijd van het contract, hoe lager de energieprijs. In dit geval heb je voor 1, 2 of 3 jaar zekerheid en zullen de prijzen niet veranderen.
  • Variabele prijzen voor onbepaalde tijd. Bij dit contract worden de energietarieven tweemaal per jaar aangepast aan de marktprijzen, de tarieven kunnen zowel dalen als stijgen. Het contract is voor onbepaalde tijd, waardoor je het contract iedere maand kunt opzeggen.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Of je het enkel- laag- of normaaltarief betaalt is afhankelijk van het soort meter in jouw meterkast. Heb je een dubbele meter, dan krijg je te maken met wisselende tarieven gedurende de dag. In dit geval betaal je overdag het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00 uur, op weekenden en tijdens feestdagen het laagtarief (in sommige provincies begint het laagtarief al om 21:00 uur). Heb je een enkele meter, dan betaal je een vast enkel tarief.

Slimme thermostaat van De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger heeft geen slimme thermostaat ontwikkeld. Wel kun je ervoor kiezen om een slimme thermostaat van een andere energieleverancier aan te schaffen, sommige kun je gebruiken in combinatie met een energiecontract van DGB.

 

De slimme meter bij De Groene Belangenbehartiger

Met de slimme meter kun je de standen van je gas- en elektriciteitsmeter aflezen, waardoor je beter inzicht krijgt in je energieverbruik. Je krijgt de slimme meter gratis aangeboden van je netbeheerder. De komende jaren zullen de netbeheerders ieder huishouden voorzien van een slimme meter, je krijgt automatisch bericht wanneer jouw huis aan de beurt is. Als je de slimme meter al eerder wilt hebben, kun je een prioriteitsplaatsing aanvragen bij jouw netbeheerder, hier zijn wel kosten aan verbonden.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf elektriciteit op, waardoor je geen stroom hoeft af te nemen van het net. Het kan echter zijn dat jij elektriciteit opwekt op een moment dat je niet thuis bent en hier geen gebruik van maakt. De overige elektriciteit gaat in dit geval terug het net op zodat anderen hiervan gebruik kunnen maken. De elektriciteit die je zelf opwekt, wordt van de energierekening afgetrokken, dit heet salderen.

 

Wek jij meer energie op dan je vebruikt?

Als je meer elektriciteit hebt teruggeleverd aan het net dan je hebt afgenomen, dan krijg je hiervoor een vergoeding. De Groene Belangenbehartiger geeft een vergoeding die gelijk is aan het laagtarief voor elektriciteit inclusief btw.

 

Contactgegevens De Groene Belangenbehartiger

Wil je contact opnemen met DGB? Dit kun je op een aantal manieren doen:

Contactgegevens DGB
Email: info@dgbenergie.nl
Telefoon: 0523 – 683339
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 08:30 tot 17:00 uur.
Website: www.dgbenergie.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij De Groene Belangenbehartiger

Op het moment dat je een gas- of stroomstoring hebt die je niet zelf kunt oplossen, kun jij je tot je netbeheerder richten. De netbeheerder moet storingen in jouw gas- of stroomaansluitingen oplossen. Je kunt de netbeheerder bereiken door te bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je zien welke storingen op dit moment spelen.

 

Betalingen aan De Groene Belangenbehartiger

Maandelijks betaal je de energierekening op basis van een voorschot, dit wordt van jouw rekening afgeschreven via een automatisch incasso. Als je liever op een andere manier betaalt, kun je ervoor kiezen om contant te betalen. In dat geval moet je voor de eerste van de maand naar het kantoor van DGB om de betaling contant te voldoen. Het kantoor bevindt zich op de Lange Spruit 1a in Hardenberg.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Bij een verhuizing neem je jouw energiecontract mee naar je nieuwe adres. Het nieuwe adres kun je doorgeven aan De Groene Belangenbehartiger door te mailen of te bellen naar de klantenservice, doe dit minimaal 4 weken van tevoren. Op het moment dat je verhuist moet je de meterstanden noteren van je oude en je nieuwe huis, deze heeft DGB nodig.
 

Opzeggen contract bij De Groene Belangenbehartiger

Energiecontracten hoef je in principe niet zelf op te zeggen. Als je overstapt naar een andere goedkope energieleverancier, zal deze jouw oude contract bij DGB opzeggen. Bij het overstappen is het wel van belang dat je controleert of je oude contract al is afgelopen. Wanneer je jouw energiecontract bij De Groene Belangenbehartiger namelijk opzegt voordat de contractduur is verstreken, wordt er een opzegboete berekend. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract:

Resterende contractduur Opzegvergoeding
Minder dan 1,5 jaar € 50
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100
Meer dan 2,5 jaar € 125

Opzegtermijn De Groene Belangenbehartiger

Een energiecontract van DGB kun je opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je een contract hebt met een bepaalde looptijd let dan op dat je niet opzegt voordat de contractduur is verlopen, in dat geval ben je een opzegvergoeding verschuldigd aan De Groene Belangenbehartiger.

 

Neemt De Groene Belangenbehartiger je opzegboete over?

Nee, als jouw oude energieleverancier een opzegboete in rekening brengt omdat jij je oude contract voortijdig hebt opgezegd, neemt DGB deze boete niet over, je zult de kosten zelf moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil je overstappen van energieleverancier? Dit kan eenvoudig met de energievergelijker van EasySwitch.nl. Vul je gegevens in en je krijgt direct een overzicht met de voordeligste energietarieven. Als De Groene Belangenbehartiger een energiecontract aanbiedt wat voldoet aan jouw wensen, stap dan gemakkelijk en snel over met de gratis overstapservice van EasySwitch.nl.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet De Groene Belangenbehartiger?

EasySwitch.nl berekent welke energieleveranciers de goedkoopste tarieven aanbieden en zet de energiecontracten in een overzicht. Als je hebt gekozen voor een contract van DGB stuurt EasySwitch.nl je gegevens door. De Groene Belangenbehartiger kan je energiecontract in orde maken en het oude energiecontract voor je opzeggen, zodat je hier zelf niets voor hoeft te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van De Groene Belangenbehartiger. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.
 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen De Groene Belangenbehartiger

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je gas en stroom aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Hoe kan ik mijn voorschot wijzigen?

Als jouw woonsituatie verandert kan het zijn dat je meer of minder energie gaat verbruiken. Het voorschot dat je maandelijks betaalt kun je hierop aanpassen. Om een wijziging door te geven kun je telefonisch contact opnemen met de klantenservice.

Wanneer worden de variabele tarieven aangepast?

Tweemaal per jaar worden de variabele tarieven aangepast, dit gebeurt op 1 januari en 1 juli. De tarieven worden op dat moment aangepast aan de huidige marktprijzen voor energie.
0

Contactgegevens

Adres
Lange Spruit 1 a
7773NE, Hardenberg
Telefoonnummer
0523-683339
Website
Op zoek naar meer informatie over DGB Energie? Hier lees je alles wat je wilt weten over de energieleverancier: contactgegevens, tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energiecontracten op EasySwitch.nl en zie welk energiecontract het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt