Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Hoe geef ik aan dat ik zonnepanelen heb?

Vergelijken

In onze energievergelijker vul je in de tweede stap jouw jaarverbruik in, vink vervolgens het vakje aan: “Ik heb zonnepanelen”.

Wanneer je dat vakje hebt aangevinkt kun je de hoeveelheid kWh die je opwekt invullen. Weet je niet exact hoeveel je opwekt? Dan kun je in plaats daarvan het aantal zonnepanelen die je hebt invullen, wij maken dan op basis daarvan een schatting. Wij berekenen dat volgens de som: je opwekking minus je verbruik. De regel geldt als volgt, wanneer je meer opwekt dan je verbruikt, zal jij energie terugleveren. Over de hoeveelheid teruggeleverde energie ontvang je een terugleververgoeding. Let op, wanneer je niet meer opwekt dan je verbruikt, is de terugleververgoeding ook niet van toepassing.

Tip: wij raden het je af om zelf de opgewekte energie te verrekenen in jouw energieverbruik, want dan is er een mogelijkheid dat dit dubbel wordt geregistreerd.

Vergeten aan te geven dat je zonnepanelen hebt? Geen probleem, je nieuwe leverancier maakt aan het eind van het jaar de jaarrekening op. Wanneer je minder hebt verbruikt door bijvoorbeeld zonnepanelen, wordt dit automatisch verrekend.