Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Zorgverzekering Vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

Heb je een nieuwe zorgverzekering nodig of wil je weten of je volgend jaar nog dezelfde keuzevrijheid hebt? Op EasySwitch.nl zie je binnen een paar minuten wat wel- en niet wordt vergoed en bij welke zorgverzekeraar je de voordeligste premie betaalt.

Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken?

Jaarlijks kun je een aardig bedrag besparen als je een keer per jaar de tijd neemt om je zorgverzekering te vergelijken. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt zelf talloze websites afgaan op zoek naar het gewenste resultaat, of je kunt een eenvoudige vergelijking maken via een vergelijkingswebsite. Maar let op: niet alle vergelijkingswebsites zijn onafhankelijk. Het mooie van vergelijken op EasySwitch.nl is dat je wél een onafhankelijk vergelijking maakt. Je weet bijvoorbeeld dat je bij ons álle zorgverzekeraars vergelijkt en dat wij niet gebonden zijn aan een verzekeraar of andere partij. Het maakt ons niet uit voor welke zorgverzekering je kiest. Daarnaast hebben wij het uitzoekwerk al voor je gedaan, wel zo handig!

Welke zorgpolis past bij mij?

Welke zorgpolis er bij jou past, is voor iedereen anders. Het ligt helemaal aan jouw specifieke wensen en behoeften. De basisverzekering bestaat uit drie polissen:

– Budgetpolis
– Naturapolis
– Restitutiepolis

De budgetpolis is de voordeligste polis die er is. Dit is natuurlijk een voordeel, maar er zitten ook nadelen aan een budgetpolis. Je kunt maar bij weinig zorgaanbieders terecht. Dit kan zomaar betekenen dat je langere afstanden moet afleggen om bij een zorgaanbieder terecht te kunnen of niet naar een ziekenhuis kunt gaan van je voorkeur.

De voor- en nadelen van een naturapolis zijn als volgt; met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen naar keuze. Wil je ook naar alle fysiotherapeuten of specialisten kunnen gaan? Dit kan soms lastig zijn omdat bij een naturapolis bepaalde zorgaanbieders een contract hebben met de zorgverzekeraar. Wel heb je in verhouding met een budgetpolis ruimere zorgkeuze en betaal je een niet al te hoge premie.

Kies je voor een restitutiepolis? Dan kun je bij elke zorgaanbieder terecht naar keuze. Je bepaalt je eigen ziekenhuis, fysiotherapeut of specialist. Met een restitutiepolis betaal je voor je voor de keuzevrijheid. Dit betekent een hogere maandpremie dan een budget- of naturapolis, maar hier krijg je dus wel wat voor terug.

Alle zorgverzekeringen vergelijken. Waar moet ik op letten?

Bij het vergelijken van de zorgverzekering is het goed om naar verschillende punten te kijken. Veel mensen kiezen snel voor de goedkoopste zorgverzekering, maar is deze ook altijd de beste qua dekking en persoonlijke wensen?

Voordat je gaat vergelijken is het verstandig om eerst goed na te denken wat je persoonlijk belangrijk vindt en welke dekkingen je daar graag bij hebt. In principe geldt de regel; hoe meer je verzekert, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn.

Alleen een basisverzekering of ook een aanvullende zorgverzekering?

De basisverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland. Naast de basisverzekering bestaan er ook aanvullende verzekeringen. Deze zijn tot in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Dat wil zeggen dat iedereen voor de basisverzekering geaccepteerd moet worden.

Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Bij bepaalde aanvullende verzekeringen geldt medische acceptatie. Dit wil zeggen dat de verzekeraar jouw zorgkosten zal willen inschatten. De verzekeraar wil weten wat het risico wordt als zij jou accepteren voor de aanvullende verzekering. Een hoger risico zou betekenen dat de zorgverzekeraar duurder uit is. Zorgverzekeraars kunnen je dus weigeren voor sommige aanvullende verzekering.

EasySwitch.nl helpt je graag bij de overstap naar een nieuwe zorgverzekering

Wij helpen je graag met het overstappen van zorgverzekeraar. Een keer per jaar mag je overstappen van zorgverzekeraar. Ondertussen hebben alle zorgverzekeraars de premies voor komend jaar bekend gemaakt en kan er worden overgestapt. Je hebt hiervoor de tijd tot eind december. Wil je bij dezelfde zorgverzekeraar blijven? Dit kan natuurlijk altijd, maar is niet altijd even verstandig. Veel mensen weten niet dat de dekking en de gecontracteerde zorgaanbieders van je huidige pakket jaarlijks kunnen wijzigen. Om nog maar niet te spreken over de jaarlijks stijgende premie.

Wees geen dief van je eigen portemonnee en kies voor een zorgverzekering die goed bij je past qua prijs, dekking en persoonlijke behoeften. Kijk ook eens naar welke zorgverzekeraars er onder hetzelfde concern vallen. Het kan zomaar zo zijn dat jouw zorgverzekeraar onder een groot concern valt, met daarbij allerlei kleinere labels. Bij deze zorgverzekeraars kun je vaak bij dezelfde zorgaanbieders terecht, maar de premies verschillen flink van elkaar!

Laatste nieuws

Energie

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Energie

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Energie

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer