Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Zorgverzekering Vergelijken


 • De beste zorgpremie voor iedereen, zonder gedoe
 • Vergelijk alle zorgverzekeraars
 • 100% onafhankelijk

“Het is handig dat je in onze zorgvergelijker eenvoudig kunt nakijken of jouw zorgverlener zit aangesloten bij de verzekeraar met de beste deal. Zo blijf je bij je overstap verzekerd van je vertrouwde zorg.”

Paul Vogelzang
Category Expert Zorg

Heb je nog vragen? Bekijk onze ‘Veelgestelde vragen’ onderaan de pagina of bel met onze klantenservice

Paul Vogelzang, Zorgexpert

Duurzame zorgverzekeraars

Weet jij waarin jouw zorgverzekeraar belegt met jouw verzekeringspremie? Gelukkig is het niet nodig om zelf naar deze informatie te zoeken, want de Eerlijke Verzekeringswijzer heeft dit voor jou onderzocht*. Zo zitten er verzekeraars tussen die in bedrijven investeert die bijvoorbeeld mensenrechten schenden of betrokken zijn bij controversiële wapens. Of in projecten investeert die grote milieschade veroorzaken of slecht omgaan met dierenwelzijn. Als het voor ons consumenten zo normaal is om te kiezen voor een groene energieleverancier, waarom dan ook niet voor een groene zorgverzekeraar.

Dankzij een transparant overzicht per zorgverzekeraar kun je op de site van de Eerlijke Verzekeringswijzer de uitgebreide scores bekijken. Zo kom jij erachter waar jij namelijk indirect aan bijdraagt. Geen tijd voor het hele verhaal? Geen zorgen, wij hebben voor jou de gemiddelden opgesomd in een grafiek:


* Van 9 verzekeraars is het beleid voor het laatst beoordeeld in 2019 (publicatie: januari 2020). Vanwege dit tijdsverschil weerspiegelen de scores mogelijk niet de status van het huidige beleid. Verzekeraars waarbij dit kan gelden zijn: a.s.r., Athora NL, Achmea, NN Group, Aegon, Allianz, VGZ, Menzis en CZ.
 

De belangrijkste zorgupdates

 • easyswitch zorgpremies

  Zorgpremies

  Traditiegetrouw heeft zorgverzekeraar DSW als eerste de zorgpremie voor het nieuwe zorgjaar bekend gemaakt. De nieuwe premie voor een basisverzekering bedraagt bij DSW, € 127,75 per maand. Ten opzichte van vorig jaar is de premie met € 3,25 per maand gestegen. Op Prinsjesdag was er al eerder gesproken over een jaarstijging van € 31,-, dit is bij DSW hoger uitgevallen (€ 39,- per jaar). Op 13 november worden alle premies bekend gemaakt en kun je hier starten met je vergelijking.

 • zorg eigen risico

  Eigen risico

  Het verplichte eigen risico bedraagt ook in het nieuwe zorgjaar € 385,-. Denk je dat je niet zoveel zorg nodig zal hebben, dan kun je eventueel je eigen risico verhogen tot maximaal € 885,- Hiermee zal je maandelijkse zorgpremie worden verlaagd. Opmerkelijk: ook heeft DSW aangekondigd dat zij hun eigen risico verlagen naar € 375,- DSW noemt dit een symbolische verlaging om te laten zien dat zij staan voor een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

 • easyswitch zorg basisverzekering

  Basisverzekering

  Standaard wordt zorg zoals, je bezoek aan de huisarts en de meeste medicijnen in het basispakket gedekt. Toch wordt er elk jaar door de overheid wel wat aangepast. Korte samenvatting van de wijzigingen: (1) zorg met onvoldoende wetenschappelijk bewijs verdwijnt. (2) de herstelzorg voor Long Covid-patiënten wordt tot augustus 2022 verlengd. (3) Medicijn voor spierziekte SMA wordt vergoed. (4) Na CAR-T-celtherapie krijg je een vergoeding voor verblijf nabij het ziekenhuis. (5) Elektriciteitskosten voor mechanische ademhalingsondersteuning kunnen worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

 • easyswitch zorg aanvullend

  Aanvullende verzekering

  Dit is een optionele verzekering bovenop je basisverzekering. Het verschilt per persoon of de aanvullende verzekering in zijn of haar voordeel is. Het is daarom goed om na te gaan van wat voor zorg jij volgend jaar gebruik wilt maken. Welke zorg exact wordt vergoed, verschilt ook nog eens per zorgverzekering. Maar gelukkig is dat in onze zorgvergelijker heel makkelijk te zien. Voorbeelden van aanvullende zorg die met een extra dekking vergoed kunnen worden zijn, extra fysiotherapie, brillen/lenzen, de tandarts en orthodontist. Tip: als je wil mag je een aanvullende verzekeraar bij een andere zorgverzekeraar dan die van jouw basisverzekering afsluiten.

Hoe werkt overstappen zorg?

In de periode vanaf 13 november tot en met 31 december is de tijd aangebroken om over te stappen van zorg.

1
Overstappen zorg stap 1

Vul je gegevens en dekkingswensen in

2
Overstappen zorg stap 2

Vergelijk en kies de beste voor jou

3
Overstappen zorg stap 3

Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

4
Overstappen zorg stap 4

Wij regelen gratis je overstap

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik overstappen?

Is een aanvullende verzekering wat voor mij?

Wat is het verschil tussen natura en restitutie?

Wat is een combinatiepolis?

Wat houdt het in als ik voor een online polis kies?

We hebben gemerkt dat een online polis steeds populairder wordt. Maar wat houdt zo’n online polis eigenlijk in? Het zal je vast zijn opgevallen dat deze online polissen, relatief goedkoper zijn dan de traditionele “offline zorgverzekeringen”. Alle zorgzaken kunnen online geregeld worden. Bijvoorbeeld het bekijken van je polis en het declareren van betaalde zorg. Voorbeelden van online zorgverzekeraars zijn: Anderzorg van Menzis, ZieZo van Zilveren Kruis en Ditzo.

Een goede zorgverzekering voor het gezin, waar let ik op?

Hoe verzeker je een beugel (voor je kind)?

Wel of niet je partner meeverzekeren?

Worden alle verzekeraars vergeleken?

Hoe komt het dat ik geen vergelijking kan maken met een specifieke zorgverzekeraar?

Laatste nieuws

Energie

Variabele energietarieven laten lichte daling zien, forse stijging verwacht vanaf augustus

Er komt voorlopig nog geen eind aan de onstuimige energiemarkt. De prijzen van energie zijn nog steeds ongekend hoog, maar de variabele energietarieven per 1...

Lees meer
Energie

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzame energie

Ieder jaar onderzoeken we bij EasySwitch.nl met onze barometer hoe belangrijk Nederlandse consumenten duurzame energie vinden. Hoe vaak verkiezen zij een...

Lees meer
Energie

Oorlog Oekraïne leidt tot forse stijging gasprijs

Laatste update: 29-03-2022   In de nacht van 23 op 24 februari is er oorlog uitgebroken in Oekraïne. De spanningen waren al langer hoog opgelopen,...

Lees meer