Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Zorgverzekering Vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

Heb je een nieuwe zorgverzekering nodig of wil je weten of je volgend jaar nog dezelfde keuzevrijheid hebt? Op EasySwitch.nl zie je binnen een paar minuten wat wel- en niet wordt vergoed en bij welke zorgverzekeraar je de voordeligste premie betaalt.

Wat doet Easyswitch.nl voor jou?

Bij Easyswitch.nl kan je verschillende zorgverzekeringen vergelijken en direct aanvragen op de site van de zorgverzekeraar. Op de achtergrond werkt een team van specialisten continu aan de verbetering van onze website en software. Wij proberen de zorgverzekeringsmarkt zo makkelijk en transparant mogelijk te vergelijken. Onze klantenservice staat altijd voor je paraat om je vragen tijdens het vergelijken te beantwoorden. Wij zijn telefonisch, per mail, chat of whatsapp goed te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20.00 en op zaterdag van 10:00 tot 16.00.

Waar verdient Easyswitch.nl aan?

Easyswitch.nl ontvangt een eenmalige vergoeding van de zorgverzekeraar als een bezoeker via onze zorgvergelijker overstapt. De vergoeding verschilt per verzekeraar. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de getoonde resultaten. Easyswitch.nl staat ingeschreven bij de Autoriteit Financiele Markten onder AFM nummer: 12012535  en staat tevens ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 24406667. 

Hoe vergelijken wij zorgverzekeringen?

Als je een zorgverzekering vergelijkt op Easyswitch.nl en geen voorkeuren opgeeft, dan komt de zorgverzekering met de laagste premie bovenaan te staan. De vergelijking is ingesteld met het wettelijke verplichte eigen risico. Om een goede vergelijking te kunnen maken, kun je voorkeuren aangeven met behulp van de filters aan de linkerkant. De premies worden dan automatisch berekend op basis van jouw voorkeuren. De resultaten worden standaard gesorteerd op de premiehoogte (van laag naar hoog).

Als je een zorgverzekering hebt gekozen, wordt je via Easyswitch.nl doorgestuurd naar de website van de zorgverzekeraar. Je kunt dan de resterende persoonsgegevens invullen en de zorgverzekering afsluiten. Zo makkelijk kan het zijn, je bent dan overgestapt van zorgverzekeraar. 

Let op: als je vóór 1 januari van het nieuwe jaar overstapt, zal je huidige zorgverzekering automatisch worden opgezegd. De nieuwe zorgverzekering gaat dan lopen per 1 januari. Je hebt met een overstap online altijd recht op 14 dagen bedenktermijn. 

Hoe volledig is de vergelijker?

Easyswitch.nl streeft naar volledigheid. Op dit moment hebben wij nog niet afspraken met alle zorgverzekeraars in Nederland. Van de zorgverzekeraars die wij in de vergelijker hebben staan, hebben wij de actuele productinformatie ontvangen en vind je terug in de zorgvergelijker.

Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken?

Jaarlijks kun je een aardig bedrag besparen als je een keer per jaar de tijd neemt om je zorgverzekering te vergelijken. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt zelf talloze websites afgaan op zoek naar het gewenste resultaat, of je kunt een eenvoudige vergelijking maken via een vergelijkingswebsite. Maar let op: niet alle vergelijkingswebsites zijn onafhankelijk. Het mooie van vergelijken op EasySwitch.nl is dat je wél een onafhankelijk vergelijking maakt. Je weet bijvoorbeeld dat je bij ons álle zorgverzekeraars vergelijkt en dat wij niet gebonden zijn aan een verzekeraar of andere partij. Het maakt ons niet uit voor welke zorgverzekering je kiest. Daarnaast hebben wij het uitzoekwerk al voor je gedaan, wel zo handig!

Welke zorgpolis past bij mij?

Welke zorgpolis er bij jou past, is voor iedereen anders. Het ligt helemaal aan jouw specifieke wensen en behoeften. De basisverzekering bestaat uit drie polissen:

– Budgetpolis
– Naturapolis
– Restitutiepolis

De budgetpolis is de voordeligste polis die er is. Dit is natuurlijk een voordeel, maar er zitten ook nadelen aan een budgetpolis. Je kunt maar bij weinig zorgaanbieders terecht. Dit kan zomaar betekenen dat je langere afstanden moet afleggen om bij een zorgaanbieder terecht te kunnen of niet naar een ziekenhuis kunt gaan van je voorkeur.

De voor- en nadelen van een naturapolis zijn als volgt; met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen naar keuze. Wil je ook naar alle fysiotherapeuten of specialisten kunnen gaan? Dit kan soms lastig zijn omdat bij een naturapolis bepaalde zorgaanbieders een contract hebben met de zorgverzekeraar. Wel heb je in verhouding met een budgetpolis ruimere zorgkeuze en betaal je een niet al te hoge premie.

Kies je voor een restitutiepolis? Dan kun je bij elke zorgaanbieder terecht naar keuze. Je bepaalt je eigen ziekenhuis, fysiotherapeut of specialist. Met een restitutiepolis betaal je voor je voor de keuzevrijheid. Dit betekent een hogere maandpremie dan een budget- of naturapolis, maar hier krijg je dus wel wat voor terug.

Alle zorgverzekeringen vergelijken. Waar moet ik op letten?

Bij het vergelijken van de zorgverzekering is het goed om naar verschillende punten te kijken. Veel mensen kiezen snel voor de goedkoopste zorgverzekering, maar is deze ook altijd de beste qua dekking en persoonlijke wensen?

Voordat je gaat vergelijken is het verstandig om eerst goed na te denken wat je persoonlijk belangrijk vindt en welke dekkingen je daar graag bij hebt. In principe geldt de regel; hoe meer je verzekert, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn.

Alleen een basisverzekering of ook een aanvullende zorgverzekering?

De basisverzekering is verplicht voor iedere inwoner van Nederland. Naast de basisverzekering bestaan er ook aanvullende verzekeringen. Deze zijn tot in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Dat wil zeggen dat iedereen voor de basisverzekering geaccepteerd moet worden.

Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Bij bepaalde aanvullende verzekeringen geldt medische acceptatie. Dit wil zeggen dat de verzekeraar jouw zorgkosten zal willen inschatten. De verzekeraar wil weten wat het risico wordt als zij jou accepteren voor de aanvullende verzekering. Een hoger risico zou betekenen dat de zorgverzekeraar duurder uit is. Zorgverzekeraars kunnen je dus weigeren voor sommige aanvullende verzekering.

EasySwitch.nl helpt je graag bij de overstap naar een nieuwe zorgverzekering

Wij helpen je graag met het overstappen van zorgverzekeraar. Een keer per jaar mag je overstappen van zorgverzekeraar. Ondertussen hebben alle zorgverzekeraars de premies voor komend jaar bekend gemaakt en kan er worden overgestapt. Je hebt hiervoor de tijd tot eind december. Wil je bij dezelfde zorgverzekeraar blijven? Dit kan natuurlijk altijd, maar is niet altijd even verstandig. Veel mensen weten niet dat de dekking en de gecontracteerde zorgaanbieders van je huidige pakket jaarlijks kunnen wijzigen. Om nog maar niet te spreken over de jaarlijks stijgende premie.

Wees geen dief van je eigen portemonnee en kies voor een zorgverzekering die goed bij je past qua prijs, dekking en persoonlijke behoeften. Kijk ook eens naar welke zorgverzekeraars er onder hetzelfde concern vallen. Het kan zomaar zo zijn dat jouw zorgverzekeraar onder een groot concern valt, met daarbij allerlei kleinere labels. Bij deze zorgverzekeraars kun je vaak bij dezelfde zorgaanbieders terecht, maar de premies verschillen flink van elkaar!

Laatste nieuws

Energie

Helft Nederlanders weet energielabel eigen woning niet

Vanaf 2021 veranderen de regels rondom het energielabel, maar wat houden deze veranderingen precies in? En zijn Nederlanders daarvan op de hoogte? Wij...

Lees meer
Energie

Hittegolf: zo houd je je hoofd koel tijdens de warme dagen

Deze week krijgen we te maken met tropische temperaturen. Heerlijk als je ergens aan het water zit, maar minder prettig als je thuis aan het werk bent of ‘s...

Lees meer
Energie

Een derde Nederlanders weet niet dat energietarieven historisch laag zijn

Ruim 1,7 miljoen mensen stapten in het afgelopen jaar over van energieleverancier, een stijging van meer dan 6 procent. Door de coronacrisis zitten mensen meer...

Lees meer