Zorgverzekering 2017 vergelijken

 

 De maandelijkse zorgpremie stijgt maar het eigen risico blijft gelijk.

 

Waar moet je op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?

Om een goede vergelijking te maken van zorgverzekeringen, zijn er een paar dingen waar je over na moet denken:

Hoeveel eigen risico sluit ik af?
Bij het afsluiten van het eigen risico heb je verschillende keuzes. Het verplicht eigen risico voor 2017 bedraagt € 385. Door het vrijwillig eigen risico te verhogen, verlaag je je maandelijkse premie. Maar let op: mocht je toch zorg nodig hebben, dan dien je dit bedrag in zijn geheel te kunnen betalen. Een aantal zorgverzekeraars biedt je de mogelijkheid het verplicht eigen risico gespreid te betalen (het vrijwillig eigen risico niet).

Wil je vrije zorgkeuze?
Deze vraag gaat over de keuzevrijheid wat betreft zorgverleners. Het gaat in dit geval om de geplande zorg. Over het algemeen geldt: hoe meer premie je betaalt, hoe meer keuzevrijheid.

Bekijk je zorgverzekeringen

Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen heeft de zorgvergelijker een aanbod samengesteld. Dit zijn de zorgverzekeringen die hier het beste bij passen, gerangschikt op premiehoogte. De top 3 zijn de goedkoopste zorgverzekeringen passend bij je wensen.

Online je zorgverzekering afsluiten

Staat er een zorgverzekering bij die je aanspreekt qua dekking en premie? Dan kun je deze zorgverzekering gaan afsluiten. Stap je over via onze zorgvergelijker, dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar de oude voor je op.

Onze diensten zijn gratis te gebruiken

Onze vergelijker en overstapservice is gratis te gebruiken. Ons verdienmodel zit zo in elkaar, dat wij slechts een kleine vergoeding krijgen van de zorgverzekeraars. Met deze vergoeding optimaliseren wij het vergelijkingsproces en proberen wij de verzekeringsmarkt transparanter en begrijpelijker te maken.

Tot wanneer kan ik overstappen?

Overstappen van zorgverzekering kan tot en met 31 december. Regel je de overstap voor deze datum? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering automatisch voor je op. Wil je nog wachten met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering kan in principe tot eind januari, maar let op: je oude zorgverzekering moet wel voor 31 december zijn opgezegd.

 

De vijf meest gestelde vragen over de zorgverzekering 2017

 1. Wat verandert er aan de zorgverzekering per 2017?
  De maandelijkse zorgpremies stijgen in 2017, maar het eigen risico blijft gelijk.
 2. Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?
  Iedere inwoner van Nederland krijgt één keer per jaar de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Je hebt vanaf nu tot en met 31 december de tijd om over te stappen. Er is echter een uitzondering: zeg je je zorgverzekering voor 31 december zelf op> Dan heb je nog tot eind januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.
 3. Hoe zeg ik mijn oude zorgverzekering op?
  Wanneer je voor een nieuwe zorgverzekering kiest via onze zorgvergelijker, zegt je nieuwe zorgverzekering de oude automatisch voor je op. Stel je de keuze voor een nieuwe zorgverzekering liever uit tot uiterlijk eind januari? Dan dien je zelf vóór 31 december je oude zorgverzekering op te zeggen.
 4. Is het voor mij slim om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico?
  Iedereen in Nederland heeft een verplicht eigen risico. Het is eventueel mogelijk dit eigen risico te verhogen. Dat kan met maximaal 500 euro. Met de keuze voor een hoger eigen risico, verlaag je je maandelijkse premie. Mocht je ineens toch zorg nodig hebben, is het wel de bedoeling dat je je eigen risico in één keer kunt betalen.
 5. Wat is de inkomensafhankelijke bijdrage precies?
  Er bestaan twee vormen van de eigen bijdrage:
  De inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw)
  Deze bijdrage betaalt iedere werknemer bovenop het belastbaar inkomen. Indien je in loondienst werkt wordt dit ingehouden door je werkgever. Het percentage hiervan verschilt per jaar. In 2017 is dit percentage 6,65% voor werkenden en 5,4% voor ondernemers en gepensioneerden.
  De inkomensafhankelijke bijdrage voor de AWBZ (Wlz-premie)
  De bijdrage voor de Wet langdurige zorg is gelijk aan 9,65% van het belastbaar inkomen.

 

Zoveel mogelijk besparen op uw zorgverzekering 2017

 • Als je weinig zorgkosten verwacht te maken, kun je je eigen risico verhogen in ruil voor premiekorting.
 • Bedenk goed of je wel een aanvullende verzekering nodig hebt.
 • Heb je samen met je partner een gezamenlijke zorgpolis? Als jullie zorgbehoeftes erg verschillen is het voordeliger om ieder apart een zorgpolis af te sluiten.
 • Minder vrije zorgkeuze betekent een lagere premie. Kijk altijd na of de zorgverleners van jouw voorkeur gecontracteerd zijn.
 • Lees hier meer tips voor het verlagen van de maandelijkse zorgpremie

 

Extra openingstijden klantenservice tijdens overstapseizoen zorg

In de maanden november en december is onze klantenservice extra lang open voor al uw zorgvragen:

Maandag: 08.00 – 20.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 20.00 uur
Woensdag: 08.00 – 20.00 uur
Donderdag: 08.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00

020 – 531 76 70

Liever niet bellen? Via Whatsapp beantwoorden wij ook al je zorgvragen: 06-23709984.

Laatste nieuws

Windenergie. Ook als het niet waait

Netbeheerder Tennet is deze week begonnen met de aanleg van de COBRAcable. De onderzeese stroomkabel verbindt het Deense Endrup met de Eemshaven in Groningen....

Lees meer

De energieleveranciers die groen gas aanbieden

Groen gas, het bestaat, maar wat is het precies en welke energieleveranciers bieden jou groen gas aan? Wij leggen je uit wat er wordt bedoeld met groen gas en...

Lees meer

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzame energieleveranciers

Verbruik je voornamelijk gas? Dan ben je het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas...

Lees meer