Menu

Gasprijzen

Bij EasySwitch.nl kunt u onafhankelijk uw gasprijzen vergelijken van alle aanbieders. Vergelijk gasprijzen in onze handige energievergelijker en u zult gelijk zien dat gasprijzen van verschillende leveranciers erg van elkaar verschillen. Bent u al jaren bij dezelfde leverancier? Als u wisselt van energieleverancier krijgt u een aantrekkelijke overstapkorting. Dit kan u honderden euro’s schelen.

Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Uw huidige leverancier
We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder uw exacte adres

Uw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door u ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Ontwikkeling prijzen gas 2016

De gasprijzen 2016 zullen stijgen door de verhoogde energiebelasting op gas. De overheid heeft ingestemd met duurzaamheidsmaatregelen waardoor kolencentrales geen kolenbelasting hoeven te betalen wanneer zij de kolen gebruiken om elektriciteit op te wekken. Daarnaast worden kolencentrales gestimuleerd om de meest vervuilende productie af te bouwen. Door deze maatregelen loopt de overheid veel belasting mis, dit tekort wordt opgevuld door de energiebelasting voor particulieren en bedrijven te verhogen.

Gasprijzen 2010-2016

Alle leveranciers hebben in 2010 hun gasprijzen in verlaagd vanwege de dalende olieprijs. De gasrekening voor consumenten met variabele contracten ging toen fors omlaag. In 2011 en in 2012 zijn de gasprijzen al weer wat omhoog gekropen. De gasprijzen Nederland begonnen in 2013 weer licht te dalen. Hoe de prijzen gas zich ook ontwikkelen. Gasprijzen vergelijken en overstappen is altijd de moeite waard dankzij de aantrekkelijke kortingen voor nieuwe klanten.

Waarom gasprijzen vergelijken?

De gasprijs kan erg verschillen per energieleverancier. U kunt echter geen invloed uitoefenen op de hoogte van energiebelasting, ODE, btw en vastrecht. U doet er wel goed aan om nu uw gasprijzen 2016 te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere leverancier. Kies een goedkoper contract waarbij u uw gasprijzen 2016 vast kunt zetten. Vaste prijzen geven de leverancier zekerheid, wat zich vertaalt in extra overstapkorting. Gasprijzen vergelijken en overstappen levert een besparing op van honderden euro’s. U bent goedkoper uit dankzij lagere gasprijzen. Vergelijk gasprijzen 2016 van de verschillende leveranciers en stap direct over!

Gastarieven bij de bekendste energieleveranciers
gastarieven vertonen dalende trend

Gastarieven 2015 – 2016

De gastarieven tonen zoals u in de grafieken ziet al enkele jaren een dalende trend. Dit betekent dat wanneer u ieder jaar opnieuw overstapt, u ieder jaar opnieuw profiteert van lagere prijzen voor uw energie.

Wat kost gas per m3?

Het is een actuele vraag: wat kost een m3 gas in de toekomst? De gemiddelde reguliere gasprijs (prijspeil 15 januari 2016) ligt op 65 eurocent. Dit is de prijs die u voor gas betaalt wanneer u al jaren gas afneemt bij dezelfde energieleverancier. Wanneer u overstapt van energieleverancier en een actiecontract afsluit, betaalt u momenteel slechts 53 eurocent per m3 gas. Wanneer u overstapt van energieleverancier maakt u niet alleen gebruik van de meest actuele gasprijzen, u profiteert daarnaast van hoge welkomstkortingen.

Gastarief variabel

 

Ontwikkelingen die van invloed zijn op de gasprijs

De vraag ‘wat kost gas’ is vooralsnog lastig te beantwoorden. Ook omdat de ontwikkeling van de olieprijs een zekere mate van invloed heeft op de gasprijs. Stijgt de prijs van olie, dan stijgt de prijs van gas. Dus ook politieke ontwikkelingen in de landen in het Midden-Oosten kunnen invloed hebben op de hoogte van de gasprijs. Bij politieke onrust wordt er minder olie geproduceerd en stijgt zowel de prijs van olie als de prijs gas. Uw kosten gas gaan dan omhoog. Maar naast onrust kan in de toekomst ook juist de geopolitieke rust toenemen nu Amerika steeds meer olie en gas zelf produceert.

Waarom stijgt of daalt de gasprijs?

Tegenwoordig wordt gas op de beurs verkocht tegen dagprijzen. Toch hangt de prijs voor gas nog gedeeltelijk samen met de prijs voor olie. Dit komt omdat gas wordt ingekocht op basis van lange termijncontracten, die voor een gedeelte gekoppeld zijn aan de olieprijs. Wanneer het contract afloopt, blijkt pas of de gasprijs daalt of stijgt. Consumenten merken dit pas een half jaar later, wanneer de nieuwe energietarieven worden berekend. Maak daarom ieder jaar opnieuw een vergelijking van energiecontract.

Overstapkorting voor nieuwe klanten

Energieleveranciers bieden hoge overstapkortingen aan om nieuwe klanten binnen te halen. Als u jaren bij dezelfde leverancier blijft loopt u deze kortingen mis. Vergelijk gasprijzen en stap nu over. Zo brengt u uw energierekening flink omlaag. Via onze vergelijker kunt u stroom- en gasprijzen vergelijken. Bovendien bieden we unieke kortingen aan die u niet via de leverancier krijgt.

Handige overstapservice – betaal niet teveel voor uw energie!

Op EasySwitch.nl kunt u niet alleen eenvoudig gasprijzen vergelijken. We bieden ook een overstapservice aan. Uw huidige leverancier wordt voor u opgezegd en de contracten sluiten naadloos op elkaar aan. Er hoeft niks aan uw aansluitingen gewijzigd te worden. U komt nooit zonder gas en elektriciteit te zitten.

Energie vergelijken in vier stappen

 

Vergelijk Energie
[esos-chat]

Laatste nieuws

Nog steeds te weinig duurzame energie in Nederland

Uit een rapport van EnTranCe blijkt dat het aandeel duurzame energie in Nederland niet gegroeid is het afgelopen jaar. Het aandeel is zelfs minder dan vorig...

Lees meer

“Pure Energie heeft hoogste terugleververgoeding van Nederland”

Energieleverancier Pure Energie heeft sinds deze maand de hoogste terugleververgoeding van het land, volgens de leverancier zelf. De teruglevering bedraagt 12...

Lees meer

Amsterdam krijgt energiecoaches

Per oktober krijgen 10.000 Amsterdamse huishoudens een energiecoach. Deze coaches bieden in samenwerking met het Amsterdamse Steunpunt Wonen informatie en...

Lees meer