Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Gasleverancier

Het gasverbruik heeft meestal een grotere invloed op jouw energierekening dan je stroomverbruik. Wanneer je enkel een gasaansluiting hebt, kun je geld besparen door een vergelijking te maken en de juiste gasleverancier te kiezen. Op deze pagina vind je alle gasleveranciers van Nederland, een stappenplan met een uitleg over hoe je een gasleverancier kiest en vier tips waar jij op kan letten bij het kiezen van een gasleverancier.

Vergelijk gasleveranciers

 

In 4 stappen een gasleverancier kiezen

1
Energieleverancier kiezen stap 1

Kies de looptijd: 1, 3, 5 jaar of onbepaalde tijd

2
Energieleverancier kiezen stap 2

Kies je gastarief: vast of variabel

3
Energieleverancier kiezen 3

Vergelijk gasleveranciers

4
Energieleverancier kiezen 4

Kies je gasleverancier en stap over

Vier tips bij het kiezen van een gasleverancier

Een energieleverancier vinden waarbij je alleen een contract kunt afsluiten voor de levering van gas is niet altijd makkelijk. Bij het maken van de juiste keuze zijn er meerdere factoren waar je rekening mee kan houden of aan zou kunnen denken. Daarom hebben wij vier tips op een rijtje gezet, zodat jij makkelijk de juiste keuze kan maken.

Tip 1: Goedkoopste gasleverancier

Bij het kiezen voor de goedkoopste gasleverancier moet je kijken naar de gasprijs. De gasprijs bestaat uit verschillende onderdelen: het gastarief, netbeheerkosten en vaste leveringskosten. De leverancier heeft alleen invloed op het gastarief per m3 gas en de vaste leveringskosten. Vaste leveringskosten zijn de kosten die de leverancier zelf in rekening brengt voor de levering van gas. Dit zijn andere kosten dan de netbeheerkosten. Als je de goedkoopste gasleverancier wilt, kan je het beste naar de vaste leveringskosten en het gastarief kijken. Op onze pagina over gasprijzen lees je meer over de volledige opbouw van de gasprijs. Daarnaast bieden veel leveranciers via onze vergelijker welkomstkortingen aan. Om voor jou de beste prijs te vinden is het dus slim om de leveranciers te vergelijken.

Tip 2: Duurzaam gas

Je kan tegenwoordig, bij verschillende gasleveranciers, kiezen voor contracten met duurzaam gas. Dit kan CO2-gecompenseerd gas of groen gas zijn. CO2-gecompenseerd gas wil zeggen dat je aardgas krijgt, maar dat er bomen of andere planten worden teruggeplant om de CO2 uitstoot van jouw gasverbruik te compenseren. Groen gas is biogas wat is gezuiverd en gedroogd waardoor het dezelfde kwaliteit als aardgas heeft, maar niet dezelfde nadelige gevolgen voor het milieu. Je kan dus een duurzame keuze maken door bewust te kiezen voor een van deze twee soorten gas. Als je bij ons het filter duurzaam aan zet, krijg je op dit moment alleen contracten met CO2-gecompenseerd gas te zien. Zodra wij contracten met groen gas kunnen aanbieden, wordt dat door ons ook als duurzaam gezien en zal je deze ook te zien krijgen als je het duurzaamheidsfilter aan zet.


Tip 3: Beoordeling gasleverancier

Als twee gasleveranciers (bijna) gelijk zijn in prijs, zijn er nog andere onderwerpen waar je op kan letten. Denk hierbij aan de klantenservice: waar, wanneer en hoe is de leverancier te bereiken. Hebben ze misschien app of online omgeving waarin jij alles kan regelen. Maar ook wat vinden anderen van deze leverancier, wat zijn hun ervaringen en/of reviews. Al deze informatie kan je bij ons op de desbetreffende energieleverancier pagina lezen.

Tip 4: Vergelijk elk jaar opnieuw

Om te weten of jij nog goed zit bij je huidige gasleverancier is het slim om ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken. Zo zie je in één oogopslag of het verstandig is om te switchen van leverancier. Bij ons maak je makkelijk en zonder gedoe binnen twee minuten een vergelijking. Vink in onze vergelijker alleen gas aan en je krijgt een overzicht met de beste deals voor alleen gas te zien.

Vergelijk gasleveranciers


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert

Laatste nieuws

Energie

Ons advies voor de huidige energiemarkt

Laatste update: 13-03-2023 De afgelopen tijd zijn er diverse ontwikkelen geweest die ertoe hebben geleid dat de stroom en gasprijzen zijn gestegen. Hierdoor...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor jou?

Prinsjesdag 2022 staat net als voorgaande jaren in het teken van het nieuwe werkjaar van de regering en de vele wijzigingen die dit met zich mee brengt. Dit...

Lees meer
Energie

Onderzoek: Starter dubbel gestraft door energiemarkt

Nieuwe klanten betalen honderden euro’s per jaar meer voor energiecontract dan al bestaande klanten   Amsterdam, 12 september 2022 – Het eind van...

Lees meer