Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over Sepa Green? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Sepa Green bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Let op! Op 8 december 2021 is de leveringsvergunning van energieleverancier  Sepa Green ingetrokken. De energieleverancier heeft hier zelf een verzoek voor ingediend bij de ACM. Dit betekent dat Sepa Green geen energie meer aan consumenten, kleinverbruikers en ondernemers mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd.

Per 22 december 2021 zijn de klanten van Sepa Green Energy B.V. overgenomen door Innova Energie. Innova heeft ervoor gekozen om het Sepa Green Energy als label over te nemen. Naast alle klanten hebben ze ook al het personeel overgenomen.

Voor vragen en tarieven kan je terecht op de website van Sepa Green Energy B.V: www.sepagreen.nl 

Je kan ook mailen naar: info@sepagreen.nl
Telefonisch contact is op dit moment niet mogelijk.

Lees hier onze uitleg over wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.

 


 

Over Sepa Green

Het nieuwe label van Innova richt zich na de overname voornamelijk op de (klein)zakelijke energiemarkt. Samen met de klanten zetten ze zich in voor duurzame stroomlevering en groene oplossingen. Het label kenmerkt zich door het persoonlijke contact.

Sepa Green Tarieven

Sepa Green biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen. Het getoonde variabele stroomtarief is gebaseerd op het enkeltarief tot 10.000 kWh inclusief btw.

Variabele stroomtarief Variabele gastarief
€ 0,596 € 2,280

Laatste update: 3 juni 2022
De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op www.easyswitch.nl/energieprijzen.


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Easyswitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


variabele tarieven Sepa Green

Daluren van Sepa Green

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Sepa Green

Terugleververgoeding van Sepa Green

Bij Sepa Green krijg je als terugleververgoeding het daltarief exclusief btw. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Sepa Green. Bij Sepa Green mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Welkomstkorting of welkomstcadeau

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvang je welkomstkortingen en sluit je energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om bovenin uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van Sepa Green zelf.


Welke contracten heeft Sepa Green

Sepa Green biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Sepa Green de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Elektriciteit Nederlands Opgewekt 93,88% Wind NL
6,12% Zon NL
100% duurzaam
Innova Energie Elektriciteit 2,38% Hernieuwbaar NL
98,61% Hernieuwbaar Buitenland
100% duurzaam

*Hernieuwbare energie is energie die wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen zoals, zon, wind en water

groen Sepa Green

Hoe ziet WISE de energieleverancier Sepa Green?

WISE geeft moederbedrijf Innova in hun groene energievergelijker 2021 een 4,0. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Sepa Green als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Sepa Green je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Sepa Green ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Sepa Green op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Sepa Green

Opzeggen Sepa Green

Opzeggen bij Sepa Green kan schriftelijk, digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Sepa Green.

Sepa Green vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Sepa Green? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Sepa Green?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Sepa Green de voor jou de voordeligste aanbieding heeft kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Sepa Green. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Sepa Green. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Sepa Green?

De hoogte van je opzegboete wordt bepaald door het soort contract en de resterende looptijd van het energiecontract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een maximum bepaald wat Sepa Green mag hanteren als opzegvergoeding. Let er wel op dat ze dit voor zowel elektriciteit én gas mogen vragen. Je betaalt dus maximaal het dubbele bedrag.
Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst

Neemt Sepa Green je opzegboete over?

Nee, Sepa Green neemt geen opzegboetes over.

Hoe verlopen betalingen aan Sepa Green?

De betalingen aan Sepa Green verlopen via een automatische incasso. Je kan kiezen of Sepa Green elke 15e of 27e van de maand het te betalen bedrag afschrijft. Je kan de afschrijfdatum aanpassen via Mijn Sepa Green. Als je liever via acceptgiro, zelf met ideal of internetbankieren wilt betalen vraagt Sepa Green voor elke acceptgiro 3,02 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Sepa Green?

Sepa Green hanteert een kijkvenster van 6 maanden. Het is dus mogelijk om vanaf 6 maanden voor het einde van je contract mogelijk om een nieuw contract aan te vragen bij Sepa Green.

Wat is de minimale betaling bij Sepa Green?

Bij Sepa Green wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarafrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. De minimale betaling bij Sepa Green is 5 euro per maand. Dit kan je niet zelf instellen. Eind van het jaar laat Sepa Green weten of je nog geld terug krijgt, bij moet betalen of quitte speelt.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Sepa Green?

Als jij een contract-aanvraag bij Sepa Green hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van drie weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Sepa Green?

Nadat je een aanvraag bij Sepa Green hebt gedaan krijg je een ontvangstbevestiging van je aanvraag per mail binnen 2 werkdagen. Na 6 a 7 werkdagen ontvang je de aanmeldbevestiging.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt overgenomen vanuit het historisch verbruik van de woning + een kleine inflatie om te voorkomen dat er moet worden bijbetaald als de energiebelasting stijgt.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Sepa Green?

Ja je kan het maandbedrag bij Sepa Green zelf aanpassen. Via de online omgeving kan het maximaal 15% omhoog en omlaag. Via onze klantenservice kan het oneindig ver, mits je een goede reden hebt

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Sepa Green?

Ja, Sepa Green accepteert spoedaanvragen. Dit kan niet via ons. Je moet zelf bellen naar de klantenservice van Sepa Green.

Wordt er een kredietcheck gedaan Sepa Green?

Het is bij ons niet bekend of Sepa Green een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee, Sepa Green heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
M.H. Tromplaan 55
7513AB, Enschede
Telefoonnummer
+31 (0)88 01248
Website
Wil jij meer weten over Sepa Green? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Sepa Green bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt