Welkomstpremie energie 2024 | Bekijk de deals | EasySwitch.nl

Welkomstpremie, korting of cashback

Een aantal energieleveranciers in onze vergelijker bieden je een korting of cashback energie aan als je naar hen overstapt. Hoe werkt dit en waar heb je een korting of cashback aan te danken? Wij leggen het je uit.

Energie vergelijken met korting


Wat is een cashback of korting?

Als je overstapt van energie dan krijg je vaak een ‘korting of cahsback energie’ tot 1 juni 2023 was dit vaak een welkomstkorting of welkomstpremie. Dit is een vast geldbedrag dat in de meeste gevallen wordt uitgekeerd aan het einde van je contract. Je kunt het zien als een eenmalige korting. In onze energievergelijker is de korting of cashback al verwerkt in de prijs. Je vindt de cashback of korting in de energievergelijker onder het kopje ‘korting’. De kortingen variëren tussen de €100 en €350. Een cashback energie, maakt het vaak erg aantrekkelijk om over te stappen van energieleverancier.

Korting energie


Wanneer krijg je de cashback?

Je krijgt een cashback vaak alleen wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Als je een nieuw energiecontract aangaat met je huidige energieleverancier, kom je vaak niet in aanmerking voor de korting. Soms kan het wel zo zijn dat je huidige leverancier je een verlengingsaanbod doet met een loyaliteitsbonus. In de praktijk blijkt dit echter niet zo voordelig te zijn als overstappen naar een nieuwe energieleverancier.
korting energie

Wanneer staat het op je rekening?

je ontvangt de cashback of korting aan het einde van je contract van je energieleverancier, bijvoorbeeld bij je jaarafrekening. In sommige gevallen wordt het als losse betaling uitgekeerd in de laatste maand van je contract. Wanneer je de korting precies krijgt, kun je terugvinden in de actievoorwaarden van je energiecontract. Je kunt deze details vinden in het overzicht bij productdetails.

Hoe hoog is de cashback?

De hoogte van de cashback kan variëren tussen de €20 en €400. In onze vergelijker is de premie al doorberekend in je maandbedrag. Hierdoor kan het zijn dat het maandbedrag dat je moet betalen iets hoger uitvalt. De korting wordt of verrekend met je jaarrekening of krijg je na afloop van je contract automatisch op je rekening gestort, dus je betaalt nooit teveel. In het overzicht staat het goedkoopste energiecontract gebaseerd op jouw energieverbruik altijd bovenaan. Je kunt per energiedeal zien wat de hoogte van de cashback is onder het kopje ‘korting’. Zo zie je in één oogopslag of een cashback goedkoper is voor jou.

Is een cashback of korting energie goedkoper?

Nu lijkt het misschien goedkoper om een energiecontract te kiezen met de hoogste cashback, maar dat is niet altijd het geval. Een energiecontract met een hoge korting, heeft namelijk ook vaak erg hoge energietarieven. Terwijl een energiecontract met lage energietarieven geen cashback heeft. Het is dus afhankelijk van je energieverbruik, wat goedkoper is voor jou. Kijk daarom naar het totaalplaatje.

Heb je een hoog energieverbruik?
Kies van voor een energiecontract met lage energietarieven. In jouw geval is een hoge korting niet interessant.

Heb je een laag energieverbruik?
Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een energiecontract met een hoge korting.

cashback


Vergelijk energieleveranciers

Laatste nieuws

Blog

DSW maakt zorgpremie 2024 bekend!

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2023: Wat verandert er in 2024 voor jou?

Gisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer

Onrust bij zonnepanelenbezitters om mogelijke terugleveringskosten door energieleveranciers

Bij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...

Lees meer