EasySwitch

Gasprijs

Wat kost gas 2009-2015

Veel Nederlanders klaagden dat de gasprijs in 2009 met 9% - 15% steeg. Gelukkig is de prijs gas m3 in de tweede helft van 2009 en in 2010 gedaald vanwege de flinke daling van de olieprijs. Dit zorgde bij een aantal leveranciers een forse daling van energietarieven. De gasprijs per m3 is vanaf de tweede helft van 2010 langzaam omhoog gekropen en daalde weer in de tweede helft van 2012. De dalende trend zet door. Ook de gasprijs van 2015 gaat licht omlaag.


Waarom daalt de gasprijs?

De prijs voor gas hing vroeger samen met de olieprijs. Tegenwoordig wordt gas op de beurs verkocht tegen dagprijzen. Toch hangt de prijs voor gas nog gedeeltelijk samen met de prijs voor olie. Dit komt omdat gas wordt ingekocht op basis van lange termijncontracten, die voor een gedeelte gekoppeld zijn aan de olieprijs. Wanneer het contract afloopt, blijkt pas of de gasprijs daalt. Consumenten merken deze daling pas een half jaar later. Daarnaast zijn door de relatief zachte winters van de afgelopen jaren de gasvoorraden toegenomen. Deze toename in voorraad drukte afgelopen tijd de gasprijs.


Wat kost gas per m3?

Het is een actuele vraag: wat kost een m3 gas in de toekomst? De gemiddelde reguliere gasprijs (prijspeil 11 februari 2015) ligt op 63 eurocent. Dit is de prijs die u voor gas betaalt wanneer u al jaren gas afneemt bij dezelfde energieleverancier. Wanneer u overstapt van energieleverancier en een actiecontract afsluit, betaalt u momenteel slechts 57 eurocent per m3 gas. Wanneer u overstapt van energieleverancier maakt u niet alleen gebruik van de meest actuele gasprijzen, u profiteert daarnaast van hoge welkomstkortingen.


Gasprijzen vergelijken

Gasprijzen verschillen per leverancier. Wilt u een scherpe prijs voor gas betalen? Vergelijk de prijzen die energieleveranciers voor gas rekenen via de stroom & gas vergelijker. Wij bieden een constant actueel en volledig aanbod van de scherpste gasprijzen.


1. ga naar de vergelijker,

2. vul uw gegevens in,

3. overzicht van alle stroom en gasprijzen

4. klik op een aanbieding voor volledige opbouw van de gasprijs

5. juiste prijs gevonden? Overstappen is binnen 5 minuten geregeld.


Bekijk de gasprijzen voor uw adres.


Liever telefonische ondersteuning? Tijdens kantoortijden zijn onze gas- en elektriciteitsexperts beschikbaar, hervoor belt u met: 020 - 53 17 670


Meer informatie over gasprijzen

De gasprijs 2015 per m3 kan erg verschillen per energieleverancier. Stookkosten bepalen voor een groot deel uw verbruikskosten. Stapt u over naar een leverancier met een lage gasprijs? Dan kan dit voordelig voor u uitpakken. Zelf gasprijzen vergelijken?


Gebruik liever onze handige vergelijker van energieleveranciers. In onze energievergelijker zijn ook factoren als vastrecht en overstapkortingen meegenomen, voor een betrouwbare vergelijking.


Opbouw gasprijs

De prijs gas? Hoe is deze opgebouwd? De gasprijs bestaat uit enkele componenten:


  • verbruikskosten;
  • energiebelasting;
  • heffing opslag duurzame energie (ODE).
  • btw;
  • vastrecht (administratiekosten);


U kunt geen invloed uitoefenen op de hoogte van energiebelasting, ODE, btw en vastrecht. Wel kunt u gastarieven vergelijken voor zo laag mogelijke verbruikskosten.


Vergelijk gasprijs 2015

Gasprijzen vergelijken is de manier om uw stookkosten volgend jaar laag te houden. Vergelijk de gasprijs per m3 in uw contract met de prijs kuub gas van andere energieleveranciers. U kunt hiervoor de gastarieven 2015 van verschillende leveranciers opzoeken.


Vergelijk beter via onze vergelijker

Wat u beter kunt doen is gasprijzen vergelijken op EasySwitch.nl. De prijs gas is niet de enige factor om de goedkoopste aanbieder vast te stellen. Ook de overstapkortingen, en de hoogte van het vastrecht (administratieve kosten) tellen mee. Op EasySwitch.nl vergelijkt u de totaalbedragen van leveranciers met elkaar. Dit is de makkelijkste manier.


Stap over en bespaar!

Overstapkortingen, vastrecht en gasprijzen vergelijken is stap 1. Om te besparen is een switch nodig. En hier helpen wij u graag bij. Via de overstapservice wordt uw huidige leverancier voor u opgezegd. Overstappen is slechts een administratief proces. U komt nooit zonder gas en licht te zitten. U kunt dus met een gerust gevoel de besparing op uw energierekening tegemoet zien.


Uw prijs gas vastleggen ivm Rusland?

Wat kost een m3 gas in de nabije toekomst? De gasprijs per m3 kan licht stijgen als Rusland de toevoer van gas naar Nederland staakt en er een koude winter komt. Het voordeel is dat Nederland veel gas verbruikt uit Groningen, de Noordzee of Scandinavië. Wij zijn minder afhankelijk van Russisch gas. Er zijn nog steeds grote gasvoorraden in Europa en in Amerika wordt schaliegas gewonnen dat geëxporteerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de gasprijs per m3 op dit moment (februari 2015) vrij laag is.


Andere ontwikkelingen op prijs gas

De vraag ‘wat kost gas’ is vooralsnog lastig te beantwoorden. Ook omdat de ontwikkeling van de olieprijs een zekere mate van invloed heeft op de gasprijs. Stijgt de prijs van olie, dan stijgt de prijs van gas. Dus ook politieke ontwikkelingen in de landen in het midden oosten kunnen invloed hebben op de hoogte van de gasprijs. Bij politieke onrust wordt er minder olie geproduceerd en stijgt zowel de prijs van olie als de prijs gas. Uw kosten gas gaan dan omhoog. Naast onrust kan in de toekomst ook de geopolitieke rust toenemen nu Amerika steeds meer olie en gas zelf produceert.


Gasprijs

Gasprijs informatie op EasySwitch.nl. De begrippenlijst bestaat uit een aantal onderwerpen waaronder Gasprijs. Naast Gasprijs informatie, kunt u ook meer lezen over energie gerelateerde begrippen en energie vergelijken.

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken? Vergelijk nu energietarieven van alle energieleveranciers in Nederland, stap over en bespaar honderden euro’s per jaar!
WUA energie onderzoek
In november 2012 is EasySwitch.nl verkozen tot beste energievergelijker door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA!


Zojuist overgestapt

 
28 maart, 19:44
Dhr. T. uit Margraten is overgestapt naar Essent
28 maart, 19:43
Dhr. van de V. uit Oirschot is overgestapt naar Nuon
28 maart, 19:13
Dhr. B. uit Ommen is overgestapt naar Essent
28 maart, 19:11
Dhr. K. uit Ede gld is overgestapt naar Nederlandse Energie Maatschappij
28 maart, 18:14
Mevr. S. uit Barneveld is overgestapt naar Energiedirect.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de beste energieprijzen!