EasySwitch

Honderden euro's besparen?

Binnen 5 minuten hebben wij een overzicht met energie deals voor u!

  • Vul uw gegevens in
  • Vergelijk aanbod
  • Stap over
  • Bespaar geld
Vergelijk nu !
energy vergelijken

Gasprijs

U wilt de huidige gasprijs vergelijken? Easyswitch.nl biedt u de stroom & gas vergelijker. Wij bieden een constant actueel en volledig aanbod van gasprijzen.


1. ga naar de vergelijker,

2. vul uw gegevens in, 

3. vink elektriciteit uit, 

4. overzicht van alle gasprijzen/ leveranciers per maand

5. klik op een aanbieding voor volledige opbouw van gasprijs

6. juiste prijs gevonden? Overstappen is binnen 5 minuten geregeld.


Bekijk de gasprijzen voor uw adres.


Liever telefonische ondersteuning? Tijdens kantoortijden zijn onze gas- en elektriciteitsexperts beschikbaar, hervoor belt u met: 020 - 53 17 670Meer informatie over gasprijzen

De gasprijs 2015 per m3 kan erg verschillen per energieleverancier. Stookkosten bepalen voor een groot deel uw verbruikskosten. Stapt u over naar een leverancier met een lage gasprijs? Dan kan dit voordelig voor u uitpakken. Zelf gasprijzen vergelijken? 


Gebruik liever onze handige vergelijker van energieleveranciers. In onze energievergelijker zijn ook factoren als vastrecht en overstapkortingen meegenomen, voor een betrouwbare vergelijking.


Opbouw gasprijs

De prijs gas? Hoe is deze opgebouwd? De gasprijs bestaat uit enkele componenten:

  • verbruikskosten;
  • energiebelasting;
  • btw;
  • vastrecht (administratiekosten).

U kunt geen invloed uitoefenen op de hoogte van energiebelasting, btw en vastrecht. Wel kunt u gastarieven vergelijken voor zo laag mogelijke verbruikskosten.


Wat kost gas per m3?

Het is een actuele vraag: wat kost een m3 gas in de toekomst? De gemiddelde gasprijs (prijspeil 2013-2014) is 65 eurocent. Ter vergelijking: in 2009 bedroeg de gemiddelde gasprijs 61 eurocent per kubieke meter.


Vergelijk gasprijs 2014

Gasprijzen vergelijken is de manier om uw stookkosten volgend jaar laag te houden. Vergelijk de gasprijs per m3 in uw contract met de prijs kuub gas van andere energieleveranciers. U kunt hiervoor de gastarieven 2015 van verschillende leveranciers opzoeken. 


Vergelijk beter via onze vergelijker

Wat u beter kunt doen is gasprijzen vergelijken op EasySwitch.nl. De prijs gas is niet de enige factor om de goedkoopste aanbieder vast te stellen. Ook de overstapkortingen, en de hoogte van het vastrecht (administratieve kosten) tellen mee. Op EasySwitch.nl vergelijkt u de totaalbedragen van leveranciers met elkaar. Dit is de makkelijkste manier.


Stap over en bespaar!

Overstapkortingen, vastrecht en gasprijzen vergelijken is stap 1. Om te besparen is een switch nodig. En hier helpen wij u graag bij. Via de overstapservice wordt uw huidige leverancier voor u opgezegd. Overstappen is slechts een administratief proces. U komt nooit zonder gas en licht te zitten. U kunt dus met een gerust gevoel de besparing op uw energierekening tegemoet zien. 


Uw prijs gas vastleggen ivm Rusland?

Wat kost een m3 gas in de nabije toekomst? De gasprijs per m3 kan licht stijgen als Rusland de toevoer van gas naar Nederland staakt en er een koude winter komt. Het voordeel is dat Nederland veel gas verbruikt uit Groningen, de Noordzee of Scandinavië. Wij zijn minder afhankelijk van Russisch gas. Er zijn nog steeds grote gasvoorraden in Europa en in Amerika wordt schaliegas gewonnen dat geëxporteerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de gasprijs per m3 op dit moment (september 2014) vrij laag is.


Andere ontwikkelingen op prijs gas

De vraag ‘wat kost gas’ is vooralsnog lastig te beantwoorden. Ook omdat de ontwikkeling van de olieprijs een zekere mate van invloed heeft op de gasprijs. Stijgt de prijs van olie, dan stijgt de prijs van gas. Dus ook politieke ontwikkelingen in de landen in het midden oosten kunnen invloed hebben op de hoogte van de gasprijs. Bij politieke onrust wordt er minder olie geproduceerd en stijgt zowel de prijs van olie als de prijs gas. Uw kosten gas gaan dan omhoog.


Naast onrust kan in de toekomst ook de geopolitieke rust toenemen nu Amerika steeds meer olie en gas zelf produceert. Er zijn minder spanningen en dit kan een dempend effect hebben op de olieprijs en gasprijs.


Wat kost gas 2009-2015

Veel Nederlanders klaagden dat de gasprijs in 2009 met 9% - 15% steeg. Gelukkig is de prijs gas m3 in de tweede helft van 2009 en in 2010 gedaald vanwege de flinke daling van de olieprijs. Dit zorgde bij een aantal leveranciers een forse daling van energietarieven. De gasprijs per m3 is vanaf de tweede helft van 2010 langzaam omhoog gekropen en daalde in de tweede helft van 2012. De dalende trend zet door. Ook gasprijs 2015 gaat licht omlaag.


Gasprijs

Gasprijs informatie op EasySwitch.nl. De begrippenlijst bestaat uit een aantal onderwerpen waaronder Gasprijs. Naast Gasprijs informatie, kunt u ook meer lezen over energie gerelateerde begrippen en energie vergelijken.

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken? Vergelijk nu energietarieven van alle energieleveranciers in Nederland, stap over en bespaar honderden euro’s per jaar!
WUA energie onderzoek
In november 2012 is EasySwitch.nl verkozen tot beste energievergelijker door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA!


Zojuist overgestapt

 
26 januari, 19:21
Dhr. van O. uit Nijkerk gld is overgestapt naar Nuon
26 januari, 19:12
Dhr. H. uit Genemuiden is overgestapt naar E.ON
26 januari, 19:11
Dhr. H. uit Schagen is overgestapt naar Greenchoice
26 januari, 19:08
Dhr. D. uit Wijnjewoude is overgestapt naar Nederlandse Energie Maatschappij
26 januari, 19:03
Dhr. L. uit Arnhem is overgestapt naar Nuon

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de beste energieprijzen!