Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energieleverancier zonder borg – dreigende afsluiting

Dreigt jouw energieleverancier je af te sluiten van stroom en gas? Wij raden je aan om altijd het betalingsgeschil met je huidige energieleverancier op te lossen. Lukt dat niet? Dan kun je een energie-spoedaanvraag doen bij een andere energieleverancier. Bedenk wel dat er geen energieleverancier is die je een energiecontract laat afsluiten zonder borg. De realiteit is helaas dat alle energieleveranciers je pas accepteren als je een waarborgsom betaalt. Meer hierover lees je op deze pagina.

Let op: het aanbod op onze website kan dagelijks verschillen
Vanwege de hevig wisselende gasprijs is de markt op dit moment erg onzeker voor veel leveranciers om contracten aan te bieden. Dit kan ervoor zorgen dat leveranciers voor een korte periode aanbiedingen doen. De ene dag is er dus meer aanbod dan de andere dag. Check de energievergelijker voor het actuele aanbod of de tabel op deze pagina. Bekijk dan hier ons advies.

Meest coulante energieleveranciers

In bijzondere omstandigheden kan het voorkomen dat je niet tot weinig financiële middelen hebt om je energierekening te betalen. Wat je het liefst nodig hebt, is een energieleverancier zonder borg. Energie valt te beschouwen als één van de eerste levensbehoefte en gelukkig heb je een aantal leveranciers die dit voor jou kunnen regelen. In de tabel kun je zien bij welke energieleveranciers jij zonder borg een spoedaanvraag kunt doen en bij welke leveranciers ze een waarborgsom vragen bij aansluiting.


*Waarborgsom geldt per product, dus voor stroom of voor gas. Wil je voor allebei de producten dan vraagt de energieleverancier vaak het dubbele van de borg.
**6 maanden het maximaal bedrag dat je betaalt. Dit bedrag verschilt per huishouden en het gemiddeld verbruik.
***”Soms” betekent dat deze energieleverancier een uitzondering maakt voor huishoudens die gaan verhuizen.

Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


Veelgestelde vragen

Overstappen energie met schuld waar kan ik heen voor advies?

Bij welke energieleverancier kan ik het beste terecht bij dreigende afsluiting?

Waarom is er geen energieleverancier zonder borg?

Hoe werkt afsluiting van energie?

Hoe werkt een spoedaanvraag energie?

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien nemen sommige energieleveranciers geen spoedaanvragen in behandeling. Ook verschilt het per aanbieder hoe lang het duurt totdat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. Deze snelheid varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag aan je energie-aanbieder naar de verwachte leverdatum. Je wilt namelijk niet zonder gas en licht komen te zitten.

Tip:
Zorg ervoor dat je eerst de openstaande rekening/transportkosten bij je netbeheerder voldoet. Als je dit niet eerst voldoet, kun je nog steeds worden afgesloten. Neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

Wanneer is een spoedaanvraag van energie nodig?

Laatste nieuws

Blog

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor jou?

Prinsjesdag 2022 staat net als voorgaande jaren in het teken van het nieuwe werkjaar van de regering en de vele wijzigingen die dit met zich mee brengt. Dit...

Lees meer
Energie

Onderzoek: Starter dubbel gestraft door energiemarkt

Nieuwe klanten betalen honderden euro’s per jaar meer voor energiecontract dan al bestaande klanten   Amsterdam, 12 september 2022 – Het eind van...

Lees meer
Energie

Variabele energietarieven laten lichte daling zien, forse stijging verwacht vanaf augustus

Er komt voorlopig nog geen eind aan de onstuimige energiemarkt. De prijzen van energie zijn nog steeds ongekend hoog, maar de variabele energietarieven per 1...

Lees meer