Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energieleverancier zonder borg – dreigende afsluiting

Dreigt jouw energieleverancier je af te sluiten van gas en licht? Wij raden je altijd aan het betalingsgeschil met je huidige energieleverancier op te lossen. Lukt het echt niet? Dan kun je een spoedaanvraag energie doen bij een andere energieleverancier. Bedenk wel dat alle energie-aanbieders je pas accepteren als je een waarborgsom betaalt.

Meest coulante energieleveranciers

Hoewel energie zonder borg maar bij weinig energieleveranciers mogelijk is als je een betalingsachterstand hebt, zijn er wel veel verschillen tussen energieaanbieders. In de tabel zie je bij welke leveranciers een spoedaanvragen mogelijk zijn en hoe hoog de waarborgsommen zijn.

Tip: wil je weten welke termijnen er gelden bij een dreigende afsluiting? Lees dan verder onderaan de pagina.


Kun je deze borg betalen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice heeft ruime ervaring en helpt je graag met een goed advies in jouw situatie. We staan voor je klaar. Bel 020-5317670. Neem bij voorkeur contact op voordat je gaat vergelijken.

Bij welke energieleverancier kun je het best terecht?

Wat voor jou de beste energie-aanbieder is, ligt aan jouw situatie. Je ziet hierboven in de tabel precies welke waarborgsom je moet betalen en of er een spoedaanvraag energie mogelijk is. Wil je een goedkopere energierekening? Vergelijk dan energie op onze website. Je ziet dan de goedkoopste energie-aanbieders. Heb je een overstap via ons geregeld en wil je ook een spoedaanvraag doen? Neem dan contact op met onze klantenservice via: 020-5317670.

Waarom is er geen energieleverancier zonder waarborg?

Overstappen naar een energieleverancier zonder borg is alleen mogelijk als je geen betalingsachterstanden hebt (gehad) bij een energieleverancier. Een waarborgsom geeft een energieleverancier zekerheid. Mocht de afnemer van energie onverhoopt de maandelijkse voorschotten niet kunnen betalen, dan heeft de energieleverancier altijd nog de waarborgsom achter de hand.

Er mag dan wel geen energieleverancier zonder borg voor jou zijn, je kunt wel overstappen naar een coulante energieleverancier.

Hoe werkt afsluiting van energie?

Heb je een betalingsachterstand opgelopen bij jouw energie-aanbieder en heeft deze daarom de leveringsovereenkomst beëindigd met een ‘bericht einde levering’. Je moet dan binnen 10 werkdagen:

  • met je huidige energieleverancier komen tot een oplossing van het betalingsprobleem, neem hiervoor contact op met je leverancier; of
  • via een spoedaanvraag energie overstappen naar een andere energieleverancier.

Doe je niks en blijf je in gebreke? Op de 20ste dag na het ‘bericht einde levering’ sluit de netbeheerder je huis af van gas en elektriciteit.

Hoe werkt een spoedaanvraag bij een nieuwe energieleverancier?

Sommige energieleveranciers nemen geen spoedaanvragen in behandeling. Ook verschilt het per aanbieder hoe lang het duurt totdat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. Deze snelheid varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag aan je energie-aanbieder naar de verwachte leverdatum. Je wilt toch niet zonder gas en licht komen te zitten?

Tip: je moet wel eerst de openstaande rekening/transportkosten bij je netbeheerder voldoen. Als je dit niet voldoet, kun je nog steeds worden afgesloten. Neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

Welke energieleverancier hanteert geen borg?

Er zijn geen energieleveranciers zonder waarborg. Omdat je een betalingsachterstand hebt, accepteren veel energieleveranciers je pas als klant als je een waarborgsom energie (vooruitbetaling) van € 180 tot 1000 voldoet. Zo krijgen zij in ieder geval geld voor de geleverde energie.

Wanneer is een spoedaanvraag van energie nodig?

Het is alleen nodig om een spoedaanvraag te doen als je van je netbeheerder een brief hebt ontvangen met de specifieke datum dat je wordt afgesloten van energie. In dit geval moet je voor die datum een spoedaanvraag hebben gedaan. Heb je deze brief niet ontvangen? Dan hoef je dus geen spoedaanvraag te doen.

Laatste nieuws

Energie

Ons advies voor de huidige energiemarkt

Laatste update: 12-01-2022 Het aanbod in onze vergelijker is op het moment beperkt. Zo kan het ook voorkomen dat er geen enkele deal verschijnt. Dat is niet...

Lees meer
Energie

Naked Energy vraagt ook faillissement aan

Op 23 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat de leveringsvergunning van Naked Energy wordt ingetrokken. De ACM was hiertoe...

Lees meer
Energie

Fenor vraagt faillissement aan, ACM trekt leveringsvergunning in

Op 17 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat de leveringsvergunning van energieleverancier FENOR wordt ingetrokken. De ACM...

Lees meer