Energieleverancier Zonder Borg | Spoedaanvraag = Direct Mogelijk!

Energieleverancier zonder borg – dreigende afsluiting

Dreigt jouw energieleverancier je af te sluiten van stroom en gas? Wij raden je aan om altijd het betalingsgeschil met je huidige energieleverancier op te lossen. Heb je een spoedaanvraag nodig? Dan kun je een energie-spoedaanvraag doen bij een andere energieleverancier. Bedenk wel dat je nieuwe energieleverancier vermoedelijk een borg zal vragen. Iedere leverancier is vrij om hier zelf aanvullende voorwaarden aan te stellen, of de hoogte van het borgbedrag te bepalen. De hoogte van dit bedrag wordt vaak bepaald aan de hand van een zo genaamde “credit check”. Voor iedere leverancier is dit anders. Meer hierover lees je op deze pagina.

Profiteer nu!
Er is weer veel aanbod in onze vergelijker! Doordat de energieprijzen op een laag punt staan zijn er extra scherpe tarieven en hoge kortingen beschikbaar. Het is dé tijd om over te stappen van leverancier en te zorgen dat ook jij profiteert van deze lage energieprijs. Twijfel je over wat de juiste beslissing voor jou is? Lees dan ons advies voor je energiecontract.

Meest coulante energieleveranciers

In sommige omstandigheden kan het voorkomen dat je weinig financiële middelen hebt om je energierekening te betalen. We raden altijd aan om je situatie te overleggen met een budgetcoach, of een aanvraag te doen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Er zijn meerdere instanties die (gratis) kunnen helpen als je omhoog zit met je energierekening. Daarnaast is het handig om te weten welke leverancier welke eisen stelt aan de borg voor het geval je een nieuwe aanvraag wilt doen. In de tabel kun je zien bij welke energieleveranciers jij zonder borg een spoedaanvraag kunt doen en bij welke leveranciers ze een waarborgsom vragen bij aansluiting.


*Waarborgsom geldt per product, dus voor stroom of voor gas. Wil je voor allebei de producten dan vraagt de energieleverancier vaak het dubbele van de borg.
**6 maanden het maximaal bedrag dat je betaalt. Dit bedrag verschilt per huishouden en het gemiddeld verbruik.
***”Soms” betekent dat deze energieleverancier een uitzondering maakt voor huishoudens die gaan verhuizen.

Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


Veelgestelde vragen

Overstappen energie met schuld waar kan ik heen voor advies?

Bij welke energieleverancier kan ik het beste terecht bij dreigende afsluiting?

Waarom is er geen energieleverancier zonder borg?

Hoe werkt afsluiting van energie?

Hoe werkt een spoedaanvraag energie?

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien nemen sommige energieleveranciers geen spoedaanvragen in behandeling. Ook verschilt het per aanbieder hoe lang het duurt totdat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. Deze snelheid varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag aan je energie-aanbieder naar de verwachte leverdatum. Je wilt namelijk niet zonder gas en licht komen te zitten.

Tip:
Zorg ervoor dat je eerst de openstaande rekening/transportkosten bij je netbeheerder voldoet. Als je dit niet eerst voldoet, kun je nog steeds worden afgesloten. Neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

Wanneer is een spoedaanvraag van energie nodig?

Laatste nieuws

Blog

DSW maakt zorgpremie 2024 bekend!

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2023: Wat verandert er in 2024 voor jou?

Gisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer

Onrust bij zonnepanelenbezitters om mogelijke terugleveringskosten door energieleveranciers

Bij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...

Lees meer