Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energieleverancier zonder borg – dreigende afsluiting

Dreigt jouw energieleverancier je af te sluiten van gas en licht? Wij raden je altijd aan het betalingsgeschil met je huidige energieleverancier op te lossen. Lukt het echt niet? Dan kun je een spoedaanvraag energie doen bij een andere energieleverancier. Bedenk wel dat alle energie-aanbieders je pas accepteren als je een waarborgsom betaalt.

Meest coulante energieleveranciers

Hoewel energie zonder borg maar bij weinig energieleveranciers mogelijk is als je een betalingsachterstand hebt, zijn er wel veel verschillen tussen energieaanbieders. In de tabel zie je bij welke leveranciers een spoedaanvragen mogelijk zijn en hoe hoog de waarborgsommen zijn.

Tip: wil je weten welke termijnen er gelden bij een dreigende afsluiting? Lees dan verder onderaan de pagina.

Kun je deze borg betalen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice heeft ruime ervaring en helpt je graag met een goed advies in jouw situatie. We staan voor je klaar. Bel 020-5317670. Neem bij voorkeur contact op voordat je gaat vergelijken.

Bij welke energieleverancier kun je het best terecht?

Wat voor jou de beste energie-aanbieder is, ligt aan jouw situatie. Je ziet hierboven in de tabel precies welke waarborgsom je moet betalen en of er een spoedaanvraag energie mogelijk is. Wil je een goedkopere energierekening? Vergelijk dan energie op onze website. Je ziet dan de goedkoopste energie-aanbieders. Heb je een overstap via ons geregeld en wil je ook een spoedaanvraag doen? Neem dan contact op met onze klantenservice via: 020-5317670.

Waarom is er geen energieleverancier zonder waarborg?

Overstappen naar een energieleverancier zonder borg is alleen mogelijk als je geen betalingsachterstanden hebt (gehad) bij een energieleverancier. Een waarborgsom geeft een energieleverancier zekerheid. Mocht de afnemer van energie onverhoopt de maandelijkse voorschotten niet kunnen betalen, dan heeft de energieleverancier altijd nog de waarborgsom achter de hand.

Er mag dan wel geen energieleverancier zonder borg voor jou zijn, je kunt wel overstappen naar een coulante energieleverancier.

Hoe werkt afsluiting van gas en licht?

Heb je een betalingsachterstand opgelopen bij jouw energie-aanbieder en heeft deze daarom de leveringsovereenkomst beëindigd met een ‘bericht einde levering’. Je moet dan binnen 10 werkdagen:

  • met je huidige energieleverancier komen tot een oplossing van het betalingsprobleem, neem hiervoor contact op met je leverancier; of
  • via een spoedaanvraag energie overstappen naar een andere energieleverancier.

Doe je niks en blijf je in gebreke? Op de 20ste dag na het ‘bericht einde levering’ sluit de netbeheerder je huis af van gas en elektriciteit.

Hoe werkt een spoedaanvraag bij een nieuwe energieleverancier?

Sommige energieleveranciers nemen geen spoedaanvragen in behandeling. Ook verschilt het per aanbieder hoe lang het duurt totdat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. Deze snelheid varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag aan je energie-aanbieder naar de verwachte leverdatum. Je wilt toch niet zonder gas en licht komen te zitten?

Tip: je moet wel eerst de openstaande rekening/transportkosten bij je netbeheerder voldoen. Als je dit niet voldoet, kun je nog steeds worden afgesloten. Neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

Waarborgsom energie voldoen

Er zijn geen energieleveranciers zonder waarborg. Omdat je een betalingsachterstand hebt, accepteren veel energieleveranciers je pas als klant als je een waarborgsom energie (vooruitbetaling) van € 180 tot 1000 voldoet. Zo krijgen zij in ieder geval geld voor de geleverde energie.

Waarborgsom en postcode

De zoektocht naar energieleveranciers zonder borg kan ook beginnen als je in een bepaald postcodegebied woont. Sommige leveranciers vragen om een borg op basis van jouw buurt. Dat dit gebeurt werd duidelijk in enkele televisieprogramma’s voor consumenten. Merk je na je overstap dat je een borg moet betalen? Zit je nog in de 14 dagen bedenktijd? Annuleer dan en zoek alsnog een energieleverancier zonder borg.

Laatste nieuws

Energie

Vragen en antwoorden m.b.t. de overname van EnergieFlex door Innova Energie

Onlangs is bekend geworden dat Innova Energie de klanten van EnergieFlex overneemt. Dit houdt in dat Innova Energie vanaf 1 november je nieuwe...

Lees meer
Energie

Pas op: valse telefonische werving en deur tot deur verkoop uit naam van Easyswitch.nl

Sinds kort worden consumenten uit naam van Easyswitch.nl benaderd voor een nieuw energiecontract. Het gaat hierbij om deur tot deur en telefonische verkoop....

Lees meer
Blog

Easyswitch is genomineerd voor Website van het Jaar 2018!

Hiep, hiep, hoera! We kunnen geweldig nieuws met je delen: Easyswitch.nl is genomineerd voor Website van het Jaar. Wat een eer! Daar willen we je natuurlijk...

Lees meer