Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energieleverancier zonder borg – dreigende afsluiting

Dreigt jouw energieleverancier je af te sluiten van stroom en gas? Wij raden je aan om altijd het betalingsgeschil met je huidige energieleverancier op te lossen. Lukt dat niet? Dan kun je een energie-spoedaanvraag doen bij een andere energieleverancier. Bedenk wel dat er geen energieleverancier is die je een energiecontract laat afsluiten zonder borg. De realiteit is helaas dat alle energieleveranciers je pas accepteren als je een waarborgsom betaalt. Meer hierover lees je op deze pagina.

Vergelijk direct energiecontracten!
Er is weer meer aanbod in onze vergelijker! Door de nieuwe opzegboete zijn er weer 1- en meerjarige contracten met voordelige tarieven in onze vergelijker! Maak nu een vergelijking en zie direct of jij er goed aan doet je tarieven vast te zetten voor de winter. Wil je liever direct profiteren van lagere tarieven, sluit dan via ons een dynamisch of variabel energiecontract af! Twijfel je over de juiste beslissing? Lees dan ons advies voor je energiecontract. Je kunt je ook aanmelden voor onze energie alert. Dan houden wij je op de hoogte als er nieuwe deals zijn.

Meest coulante energieleveranciers

In bijzondere omstandigheden kan het voorkomen dat je niet tot weinig financiële middelen hebt om je energierekening te betalen. Wat je het liefst nodig hebt, is een energieleverancier zonder borg. Energie valt te beschouwen als één van de eerste levensbehoefte en gelukkig heb je een aantal leveranciers die dit voor jou kunnen regelen. In de tabel kun je zien bij welke energieleveranciers jij zonder borg een spoedaanvraag kunt doen en bij welke leveranciers ze een waarborgsom vragen bij aansluiting.


*Waarborgsom geldt per product, dus voor stroom of voor gas. Wil je voor allebei de producten dan vraagt de energieleverancier vaak het dubbele van de borg.
**6 maanden het maximaal bedrag dat je betaalt. Dit bedrag verschilt per huishouden en het gemiddeld verbruik.
***”Soms” betekent dat deze energieleverancier een uitzondering maakt voor huishoudens die gaan verhuizen.

Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


Veelgestelde vragen

Overstappen energie met schuld waar kan ik heen voor advies?

Bij welke energieleverancier kan ik het beste terecht bij dreigende afsluiting?

Waarom is er geen energieleverancier zonder borg?

Hoe werkt afsluiting van energie?

Hoe werkt een spoedaanvraag energie?

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien nemen sommige energieleveranciers geen spoedaanvragen in behandeling. Ook verschilt het per aanbieder hoe lang het duurt totdat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. Deze snelheid varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag aan je energie-aanbieder naar de verwachte leverdatum. Je wilt namelijk niet zonder gas en licht komen te zitten.

Tip:
Zorg ervoor dat je eerst de openstaande rekening/transportkosten bij je netbeheerder voldoet. Als je dit niet eerst voldoet, kun je nog steeds worden afgesloten. Neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

Wanneer is een spoedaanvraag van energie nodig?

Laatste nieuws

Blog

DSW maakt zorgpremie 2024 bekend!

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2023: Wat verandert er in 2024 voor jou?

Gisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer

Onrust bij zonnepanelenbezitters om mogelijke terugleveringskosten door energieleveranciers

Bij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...

Lees meer