Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Coronavirus zorgt voor lage energieprijzen

coronavirus energieprijzen

Door de internationale coronacrisis zijn de energieprijzen de afgelopen weken flink gedaald. Dit komt onder andere doordat de olieprijzen zijn gedaald vanwege de financiële onzekerheid die nu heerst. Aangezien de gasprijs gekoppeld is aan de olieprijs daalt deze ook. De gasprijs had eerder al zijn laagste punt in twee jaar bereikt als gevolg van een zachte winter, hoge gasvoorraden én een ruim aanbod. Maar inmiddels is de prijs voor elektriciteit ook flink naar beneden gegaan. Dit is vooral voordelig voor consumenten die in deze moeilijke tijd willen besparen op hun vaste lasten.

Hoeveel kan ik besparen op mijn energiekosten?

Sinds januari is de stroomprijs met 11,3% gedaald en de gasprijs met 13,5%. Je betaalt hierdoor gemiddeld 25 euro minder aan stroomkosten en 52 euro minder aan gaskosten per jaar. Daarom is het nu een goed moment om over te stappen. Vooral als je een variabel energiecontract hebt kun je veel geld besparen. Als je namelijk een variabel contract hebt, of al jaren niet bent overgestapt, dan betaal je hoge tarieven voor je gas en stroom.

Door over te stappen naar een vast contract, kan je de lage energieprijzen van nu vastleggen waardoor je tot wel €450, – bespaart per jaar. Heb al je een vast energiecontract? Ook dan kan het interessant zijn om uit te zoeken of je al kunt overstappen. Maak nu gebruik van onze vergelijker en check direct hoeveel jij bespaart.

Ja, ik wil besparen!
Coronavirus daling energieprijzen

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: