Stroomleverancier | ALLE 52 Stroomleveranciers in NL | Kies de Beste

Stroomleverancier

Welke stroomleveranciers bestaan er in Nederland, en wie is jouw stroomleverancier? Nederland kent een open energiemarkt. Dit betekent dat je zelf mag bepalen welke stroomleverancier je kiest. Er bestaan stroomleveranciers die alleen stroom leveren opgewekt uit duurzame bronnen en leveranciers die stroom leveren die is opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. De partij van wie je maandelijks rekeningen krijgt voor je stroomgebruik is je stroomleverancier.

Vergelijk stroomleveranciers

Wat is een stroomleverancier?

Een stroomleverancier is een elektriciteitsbedrijf dat stroom levert aan gebruikers. De meeste mensen sluiten een energiecontract af voor stroom én gas, maar het is ook mogelijk om alleen stroom af te nemen. Dit is bijvoorbeeld handig als je stadsverwarming hebt. Ben je op zoek naar een stroomleverancier die bij jou verbruik past? Bekijk dan hieronder het overzicht van alle leveranciers of maak direct een vergelijking.

Goedkope stroomleveranciers

“Welke stroomleverancier op dit moment het goedkoopste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Je energieverbruik, het type huis waarin je woont en het aantal personen in je huishouden hebben hier allemaal invloed op. Wil je weten welke leverancier voor jou het meest voordelig is? Maak dan een vergelijking. Het overzicht van onze vergelijker toont je welke energieleveranciers momenteel de laagste tarieven met de hoogste welkomstkortingen aanbieden.”

Tom Schlagwein

Energie Expert

Tom Schlagwein, Energie-expert

Stadswarmte

Maak je gebruik van stadswarmte, dan heb je alleen vrije keuze wat betreft je stroomleverancier. Stadswarmte betekent dat je met jouw gasaansluiting aangesloten zit op een netwerk voor stadswarmte. Vaak is dit netwerk in beheer van één energieleverancier en ben je daarom niet vrij om over te stappen van gas. Je kunt wel overstappen van stroom. Dit kan je aangeven in onze vergelijker. Vul dan bij het gasverbruik ‘0’ in. Je krijgt dan een overzicht van de goedkoopste energiedeals met elektriciteit.

Groene stroomleveranciers

Ben je op zoek naar een groene stroomleverancier? Dan ben je bij EasySwitch aan het juiste adres. Wij tonen alleen écht duurzame energiecontracten in onze vergelijker. Dit betekent dat, wanneer je in onze verglijker filtert op duurzame contracten, je alleen energiecontracten te zien krijgt waarbij de duurzame herkomst van jouw energie gegarandeerd is.


Stroom vergelijken met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op je dak of ben je van plan om ze aan te schaffen? Dan is het wel zo fijn als je een energiecontract hebt dat hierop aansluit. Doordat je met zonnepanelen zelf energie opwekt, is je energieverbruik een stuk lager. Hiermee kun je flink op je energierekening besparen. Hiervoor heb je wel een energiecontract nodig dat is afgestemd op jouw energieverbruik en het aantal zonnepanelen op je dak.

Via onze vergelijker kun je gemakkelijk aangeven hoeveel zonnepanelen je hebt of hoeveel stroom de panelen opwekken. Op basis van het aantal zonnepanelen of de geschatte kWh’s die je afneemt, tonen we een overzicht van de beste energiedeals voor jouw situatie.

Stroomleverancier

Stroomleveranciers vergelijken

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dat is hartstikke zonde! Je kunt namelijk veel geld besparen als je ieder jaar overstapt naar een andere energieleverancier. Na het eerste contractjaar geldt er vaak geen actietarief meer. Hierdoor betaal je onnodig hoge tarieven voor energie. In zo’n geval is het beter om over te stappen naar een andere leverancier. Hiermee kun je vaak besparen op je energierekening. Benieuwd geworden naar hoeveel jij kunt besparen op je energiekosten? Maak dan nu een vergelijking en profiteer van onze gratis overstapservice.

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Blog

DSW maakt zorgpremie 2024 bekend!

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2023: Wat verandert er in 2024 voor jou?

Gisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer

Onrust bij zonnepanelenbezitters om mogelijke terugleveringskosten door energieleveranciers

Bij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...

Lees meer