Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Stroomleverancier

Welke stroomleveranciers bestaan er in Nederland, en wie is jouw stroomleverancier? Nederland kent een open energiemarkt. Dit betekent dat je zelf mag bepalen welke stroomleverancier je kiest. Er bestaan stroomleveranciers die alleen stroom leveren opgewekt uit duurzame bronnen en leveranciers die stroom leveren wat is opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. De partij van wie je maandelijks rekeningen krijgt voor je stroomgebruik is je stroomleverancier.

Vergelijk stroomleveranciers

Goedkope stroomleveranciers

Welke stroomleverancier op dit moment het goedkoopste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het type huis waarin je woont en het aantal personen in je huishouden heeft hier namelijk invloed op. Wil je weten welke leverancier voor je het meest voordelig is? Maak dan een vergelijking. De uitslag van de vergelijker toont je welke energieleveranciers momenteel de hoogste welkomstkortingen bieden.

Groene stroomleveranciers

Kies je voor duurzaam opgewekte stroom, of maakt het je niet veel uit? Omdat Nederland veel verschillende energieleveranciers heeft, bestaat er een ruime keuze. Kies voor de stroom die je graag wilt, de markt is immers vrij.

Vrije energiemarkt

Nederland kent vanaf 1 juli 2014 een vrije energiemarkt. Dit betekent dat de markt is vrijgegeven om concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen. Dit geeft consumenten keuzevrijheid en houdt energieleveranciers scherp. Omdat er sinds het vrijgeven ook veel energieleveranciers bij zijn gekomen, zijn vergelijkingswebsites opgericht. Energievergelijkingswebsites zorgen ervoor dat de markt voor consumenten overzichtelijker wordt. Energieleveranciers weten dat de voorwaarden en tarieven van hun contracten op deze websites naast elkaar worden gelegd, waardoor ze scherper zijn op hun prijzen en voorwaarden.

Jaren bij dezelfde leverancier

Al jaren bij dezelfde energieleverancier? Veel Nederlanders stappen nooit over. Na het eerste contractjaar maak je geen gebruik meer van het actietarief en ga je meer betalen voor je energie. Veel mensen betalen hierdoor onnodig hoge tarieven voor energie. Dat is nergens voor nodig. Deze contracten kunnen vaak allang worden opgezegd.  Meld je aan als nieuwe klant bij een andere energieleverancier en ontvang een welkomstkorting!

Stadswarmte

Maak je gebruik van stadswarmte, dan heb je alleen vrije keuze wat betreft je stroomleverancier. Stadswarmte betekent dat je met jouw gasaansluiting aangesloten zit op een netwerk voor stadswarmte. Vaak is dit netwerk in beheer van één energieleverancier en ben je daarom niet vrij om over te stappen van energieleverancier. Om consumenten te beschermen tegen hoge tarieven zijn maximum tarieven vastgesteld in de Warmtewet.

Stroomleveranciers vergelijken

Nu je hebt gehoord van welkomstbonussen, en het hoge energietarief dat je betaalt wanneer je jarenlang klant blijft bij dezelfde leverancier, weet je dat je wel een vergelijking móet maken. Wij hebben het je makkelijk gemaakt. Via onze energievergelijker maak je binnen een paar minuten een vergelijking. Zie je dat je bij een andere energieleverancier een stuk goedkoper uit bent? Stap dan over. De administratie regelt EasySwitch.nl. Ben je nog onzeker over een overstap en heb je vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar: 020 – 531 76 70.

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Ons advies voor de huidige energiemarkt

Laatste update: 12-01-2022 Het aanbod in onze vergelijker is op het moment beperkt. Zo kan het ook voorkomen dat er geen enkele deal verschijnt. Dat is niet...

Lees meer
Energie

Naked Energy vraagt ook faillissement aan

Op 23 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat de leveringsvergunning van Naked Energy wordt ingetrokken. De ACM was hiertoe...

Lees meer
Energie

Fenor vraagt faillissement aan, ACM trekt leveringsvergunning in

Op 17 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat de leveringsvergunning van energieleverancier FENOR wordt ingetrokken. De ACM...

Lees meer