Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Variabel energiecontract wordt gemiddeld €35 duurder

Sinds 1 juli zijn de variabele energietarieven met gemiddeld €35 per jaar gestegen. Deze grote stijging komt voornamelijk door de toegenomen gasprijs. Als je een variabel contract hebt dan kun je deze prijsstijging voorkomen door over te stappen naar een vast contract.

 

Je bespaart gemiddeld €326,59

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat de helft van de Nederlanders een variabel energiecontract heeft. Het prijsverschil tussen een standaard/gemiddeld variabel contract en het goedkoopste vaste contract dat je via ons kunt afsluiten is op dit moment opgelopen tot €326,59. Stap je nu over dan is dit dus het bedrag wat je op jaarbasis bespaart. Binnen 1 minuut kun je vergelijken hoe hoog de besparing voor jou is.

 

Welke leveranciers verhogen de tarieven het meest?

Er zijn flinke verschillen te zien tussen tariefwijzigingen van de energieleveranciers. Delta gaat aan kop met een tariefstijging van €71, terwijl Eneco, Oxxio en EnergieFlex de tarieven gelijk houden. In het onderstaande overzicht staan de tariefstijgingen voor gas, stroom en de vaste leveringskosten per leverancier. Deze prijzen zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas.

 

EnergieleverancierStroomtariefGastariefVaste leveringskostenTotale stijging
Delta€ 14€ 51€ 6€ 71
E.ON€ 20€ 22€ 0€ 42
Engie€ 13€ 27€ 0€ 40
Powerpeers€ 20€ 18€ 0€ 38
Essent€ 5€ 31€ 0€ 36
Energiedirect.nl€ 2€ 21€ 0€ 23
Nuon€ 0€ 13€ 6€ 19
Vandebron-€ 4€ 13€ 0€ 9
Eneco€ 0€ 0€ 0€ 0
EnergieFlex€ 0€ 0€ 0€ 0
Oxxio€ 0€ 0€ 0€ 0

 

Ga jij ook meer betalen?

Zit jij al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan heb je waarschijnlijk een variabel contract en betaal je vanaf 1 juli meer. In plaats van meer gaan betalen kun je juist gaan besparen door te kiezen voor een vast contract. Een contract met variabele tarieven kun je maandelijks opzeggen, dus je kunt zorgeloos overstappen. Een contract met vaste tarieven geeft je de zekerheid dat je niet te maken krijgt met de stijgende tarieven en daarnaast profiteer je wel van een welkomstkorting.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: