Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Borg voor wanbetaler energie

Energiebedrijven hebben een borg ingevoerd voor wanbetalers. Consumenten met schulden die overstappen naar een ander energiebedrijf krijgen te maken met borgtarieven van € 180 tot € 1000. Dit meldde het televisieprogramma Kassa.

 

Flinke borg

Er zijn in Nederland zo’n 10.000 mensen die hun energierekening niet kunnen voldoen en dit aantal stijgt nog steeds. Om wanbetalers een halt toe te roepen, voert een aantal energiebedrijven een borg in. De bedrijven proberen middels een borg de kosten te beperken die deze wantbetalers met zich meebrengen.

 

Borg tot € 1000

De meeste borg moet worden betaald bij EnergieDirect, € 1000. Daarnaast zijn de volgende bedragen naar voren gekomen: BudgetEnergie € 800, Greenchoice en Eneco € 400 en de Nederlandse Energiemaatschappij € 180. Ook Nuon heeft aangegeven in 2013 te starten met een borg.

 

Acceptatieplicht

Het is nog maar de vraag of het vragen om borg juridisch is toegestaan. Er geldt immers een acceptatieplicht, een energiebedrijf moet consumenten accepteren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is inmiddels een onderzoek gestart naar de juridische houdbaarheid van deze maatregel.

 

Vergelijk energie

Vergelijk energie en u krijgt een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers. Bekijk de voorwaarden, maak uw keuze en maak de overstap naar een nieuwe energie-aanbieder.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: