whatsapp
call-icon

Stroomleverancier

Welke stroomleveranciers bestaan er in Nederland, en wie is jouw stroomleverancier? Nederland kent een open energiemarkt. Dit betekent dat je zelf mag bepalen welke stroomleverancier je kiest. Er bestaan stroomleveranciers die alleen stroom leveren opgewekt uit duurzame bronnen en leveranciers die stroom leveren wat is opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. De partij van wie je maandelijks rekeningen krijgt voor je stroomgebruik is je stroomleverancier.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk stroomleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Goedkope stroomleveranciers

Welke stroomleverancier op dit moment het goedkoopste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het type huis waarin je woont en het aantal personen in je huishouden heeft hier namelijk invloed op. Wil je weten welke leverancier voor je het meest voordelig is? Maak dan een vergelijking. De uitslag van de vergelijker toont je welke energieleveranciers momenteel de hoogste welkomstkortingen bieden.

Groene stroomleveranciers

Kies je voor duurzaam opgewekte stroom, of maakt het je niet veel uit? Omdat Nederland veel verschillende energieleveranciers heeft, bestaat er een ruime keuze. Kies voor de stroom die je graag wilt, de markt is immers vrij.

Vrije energiemarkt

Nederland kent vanaf 1 juli 2014 een vrije energiemarkt. Dit betekent dat de markt is vrijgegeven om concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen. Dit geeft consumenten keuzevrijheid en houdt energieleveranciers scherp. Omdat er sinds het vrijgeven ook veel energieleveranciers bij zijn gekomen, zijn vergelijkingswebsites opgericht. Energievergelijkingswebsites zorgen ervoor dat de markt voor consumenten overzichtelijker wordt. Energieleveranciers weten dat de voorwaarden en tarieven van hun contracten op deze websites naast elkaar worden gelegd, waardoor ze scherper zijn op hun prijzen en voorwaarden.

Jaren bij dezelfde leverancier

Al jaren bij dezelfde energieleverancier? Veel Nederlanders stappen nooit over. Na het eerste contractjaar maak je geen gebruik meer van het actietarief en ga je meer betalen voor je energie. Veel mensen betalen hierdoor onnodig hoge tarieven voor energie. Dat is nergens voor nodig. Deze contracten kunnen vaak allang worden opgezegd.  Meld je aan als nieuwe klant bij een andere energieleverancier en ontvang een welkomstkorting!

Stadswarmte

Maak je gebruik van stadswarmte, dan heb je alleen vrije keuze wat betreft je stroomleverancier. Stadswarmte betekent dat je met jouw gasaansluiting aangesloten zit op een netwerk voor stadswarmte. Vaak is dit netwerk in beheer van één energieleverancier en ben je daarom niet vrij om over te stappen van energieleverancier. Om consumenten te beschermen tegen hoge tarieven zijn maximum tarieven vastgesteld in de Warmtewet.

Stroomleveranciers vergelijken

Nu je hebt gehoord van welkomstbonussen, en het hoge energietarief dat je betaalt wanneer je jarenlang klant blijft bij dezelfde leverancier, weet je dat je wel een vergelijking móet maken. Wij hebben het je makkelijk gemaakt. Via onze energievergelijker maak je binnen een paar minuten een vergelijking. Zie je dat je bij een andere energieleverancier een stuk goedkoper uit bent? Stap dan over. De administratie regelt EasySwitch.nl. Ben je nog onzeker over een overstap en heb je vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar: 020 – 531 76 70.

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Hoe groen is hout als biomassa?

Ruim 63% van de Nederlandse duurzame energie werd in 2016 opgewekt uit biomassa. Ondanks dat biomassa een vorm van groene energie is, zijn er twijfels over de...

Lees meer
Energie

Gasloos wonen… Hoe doe je dat?

Nederland wil in 2050 volledig aardgasloos zijn om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. De gaskraan wordt langzaam dichtgedraaid, zodat er steeds...

Lees meer
Energie

Barometer 2017 – Randstad kiest massaal voor duurzame energie

Voor het zesde jaar op rij hebben we onderzoek gedaan naar de energie overstapmarkt van het afgelopen jaar. We kunnen concluderen dat 2017 een jaar was waarin...

Lees meer