Goedkope stroom | Bekijk de goedkoopste stroomleveranciers

 • 100% onafhankelijk
 • Bespaar tot € 900,- op je energie
 • Meest complete aanbod

Goedkope stroom vergelijken

Energie vergelijken in de meest complete vergelijker. 100% onafhankelijk.

Vergelijk hier energiecontracten met goedkope stroom

Trustpilot 9 uit 9756 reviews

 • Al 13 jaar jouw energie-expert
 • Bespaar tot € 900,- per jaar
 • Meest complete aanbod

Goedkope stroom

Stroom gebruiken we elke dag. Het is daarom fijn als je een energiecontract hebt met goedkope stroom. Ben jij nog op zoek naar goedkope stroom? Wij helpen je graag met het vinden van de goedkoopste stroom voor jouw situatie. Op deze pagina leggen we je precies uit waar je op moet letten bij het vinden van goedkope stroom en hoe je de kosten voor stroom zo laag mogelijk kan houden door energie te vergelijken.

goedkope-stroom

Vind de goedkoopste stroomleverancier

Door gebruik te maken van onze energievergelijker vind je op een eenvoudige manier de goedkoopste stroomleverancier. Het verschilt per situatie wat voor jou de goedkoopste stroomleverancier is. In onze vergelijker vind je de aanbiedingen van alle energieleveranciers. De meeste leveranciers leveren stroom en gas. In onze vergelijker kun je aanvinken dat je alleen stroom wilt ontvangen. We laten je de beste deals zien met energiecontracten met alleen stroom. De goedkoopste stroomleverancier staat altijd bovenaan.

Waarom energie vergelijken bij EasySwitch.nl?

 • Energie experts

  Al 13 jaar jouw energie-expert

  Wij voorzien onze klanten al 13 jaar van advies over hun energiecontract. Wij worden dan ook gezien als dé energie-expert van Nederland.

 • energiecontracten vergelijken

  Vergelijk gratis je energiecontract

  Maak gratis een vergelijking om te zien of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Kijk of jij tot € 900 kan besparen op je energierekening!

 • Persoonlijk advies

  Meest complete aanbod

  Wij hebben het meest complete aanbod van Nederland in onze vergelijker. Je kan bij ons de beste vergelijking maken met de meeste keuze.

 • Jaarlijkse overstapherinnering

  Een jaarlijkse overstapherinnering

  Wij sturen je een reminder zodra je weer over kan stappen, zodat je ieder jaar profiteert van de beste deal.

Vergelijk goedkope stroom en kies jouw beste deal

Vergelijk goedkope energiecontracten

 • Exclusieve deals
 • Je zit nooit zonder stroom of gas
 • Wij staan altijd voor je klaar

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot

Hoe vind je goedkope stroom?

Vergelijk energie in 4 simpele stappen

Vul je gegevens in

Vul je gegevens in

Vul je postcode, huisnummer, de informatie over je huidige leverancier en energieverbruik in.

Vergelijk

Vergelijk leveranciers

Vergelijk het aanbod van energieleveranciers en kies de leverancier die bij jou past.

Stap over

Stap over

Vraag je nieuwe contract aan en vul de einddatum van je huidige contract in. Je nieuwe leverancier zorgt ervoor dat de overstap perfect op elkaar aansluit en zegt het contract met je huidige leverancier voor je op.

Overstap herinnering

Blijf op de hoogte

Heb je een vast contract afgesloten? Dan ontvang je van ons ruim voor de einddatum een e-mail dat je een vergelijking kan maken. Wanneer je een dynamisch of variabel contract hebt afgesloten houden we je via de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Energie-expert Tom

“Je kunt besparen op stroom door minder stroom te verbruiken. Ook kun je overstappen naar een energieleverancier met goedkopere tarieven. In onze vergelijk staat de goedkoopste leverancier voor jouw situatie altijd bovenaan. Wil je overstappen? Kijk dan ook naar de einddatum van je contract, zo voorkom je een onnodig hoge opzegboete.”

Tom Schlagwein , Energie-expert

Tom Schlagwein Energie-expert

Veelgestelde vragen

  Kan ik overstappen naar goedkopere stroom?

  Of je kunt overstappen naar een energiecontract met lagere stroomtarieven ligt aan de einddatum van jouw huidige energiecontract. Leveranciers rekenen een opzegvergoeding als je jouw energiecontract voortijdig opzegt. Vraag aan je leverancier wat de opzegboete wordt als je opzegt. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt. Heb je een variabel of dynamisch contract? Dan kun je direct opzeggen. Er geldt wel een wettelijk opzegtermijn van 30 dagen, bij enkele leveranciers is dit korter.

  Hoe vind ik de goedkoopste stroomtarieven?

  Je vindt de goedkoopste stroomtarieven voor jouw situatie makkelijk in onze vergelijker. Vul je gegevens in en geef aan wat je (geschatte) verbruik is en of je zonnepanelen hebt. Vul je wensen in en de vergelijker laat jou zien welk energiecontract voordelig is voor jou.

  Hoe weet ik welke energieleverancier het goedkoopste is?

  Welke stroomleverancier op dit moment het goedkoopste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je energieverbruik, je woning en het aantal personen in je huishouden. In onze energievergelijker zie je in een oogopslag welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

Goedkope stroom vergelijken: hoe werkt dat?

Wist je dat je door over te stappen flink wat geld kan besparen op jouw energierekening? In onze vergelijker vind je in een paar stappen de goedkoopste stroom voor jouw situatie. Geef als eerste aan wat je huidige leverancier is en welk type energie je graag ontvangt. Vul je jaarverbruik in en de vergelijking kan beginnen. Weet je niet hoeveel energie je verbruikt? Dat maakt niet uit, wij helpen je op basis van jouw huishouden met het maken van een schatting. Heb je ook zonnepanelen? Vul dan in hoeveel kWh je opwekt. We maken een onderscheid tussen de opwekken in de normale en in de daluren. Weet je niet hoeveel kWh jouw panelen opleveren? Vul dan in hoeveel zonnepanelen je hebt.

Let tijdens het energie vergelijken op de volgende zaken:

 • goedkope-energietarieven

  Vaste, variabele of dynamische energietarieven

  De hoogte van de energietarieven speelt een grote rol in hoeveel je betaalt voor stroom. De gasprijs per kubieke meter en de stroomprijs per kWh bepalen voor een groot deel de hoogte van jouw energierekening. Energieleveranciers bieden verschillende soorten energietarieven aan die een invloed kunnen hebben op jouw stroomprijs:

   

  • Vaste tarieven in een vast contract: heb je een contract met vaste tarieven? Dan veranderen de stroomtarieven niet gedurende je contract. Je betaalt een vast bedrag per kWh. Dit betekent dat je niet meer betaalt als de prijzen opeens flink de lucht in schieten op de energiemarkt. Je zet dan een goedkope stroomprijs vast. Aan de andere kant blijf je het vastgestelde tarief betalen als de tarieven flink dalen.
  • Variabele tarieven in een variabel contract: energieleveranciers kunnen variabele tarieven veranderen tijdens de loop van je energiecontract. Meestal doen ze dit 2 keer per jaar, maar er zijn ook leveranciers die het maandelijks veranderen. Een voordeel en nadeel aan variabele stroomtarieven is dat de tarieven meebewegen met de markt. Als de prijzen stijgen, stijgen de tarieven in jouw contract mee. Is stroom ineens goedkoper? Dan zie je dat ook terug op je energierekening.
  • Dynamische tarieven in een dynamisch energiecontract: dynamische stroomtarieven veranderen voor stroom per uur. Per dag volgen deze tarieven de ontwikkelingen op de energiemarkt. Door je energieverbruik aan te passen aan deze tarieven, kun je stroom gebruiken wanneer de tarieven goedkoop zijn.

 • goedkope-groene-stroom

  Alleen duurzame contracten

  Ben je op zoek naar goedkope groene stroom? Geef dat dan aan in onze energievergelijker. We laten je dan alleen energiecontracten zien die voldoen aan onze duurzame eisen. Het goedkoopste contract met groene stroom voor jouw situatie staat bovenaan.

 • energie vergelijken zonnepanelen

  Stroom vergelijken met zonnepanelen

  Ook als je zonnepanelen hebt, heb je vaak nog stroom van een energieleverancier nodig. Bij het vergelijken van energie met zonnepanelen moet je op een aantal extra dingen letten. Zo is het verstandig om rekening te houden met de hoogte van de terugleververgoeding als je meer stroom opwekt dan je verbruikt. Ook de vaste terugleverkosten en de manier van salderen spelen een rol in de hoogte van jouw termijnbedrag. Ook met zonnepanelen staat het goedkoopste contract bovenaan de vergelijker.

 • goedkoopste-stroomtarief

  Welkomstkorting of loyaliteitsbonus

  Uiteindelijk is het de netto jaarprijs van een energiecontract die er toe doet. Het is daarom belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken en niet alleen te focussen op de stroomprijs. In onze vergelijker bieden leveranciers vaak een welkomstkorting of een loyaliteitsbonus aan. Energieleveranciers willen graag hoog in onze vergelijker komen te staan en pakken daarom extra uit met de beste deals.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30 uur.

bellen

Bel

Binnen: 10 minuten

whatsapp

App

Binnen: 15 minuten

e-mail

Mail

Binnen: 2 werkdagen

chat

Chat

Binnen: 4 minuten