Menu

Goedkoopste energieleverancier van 2017

Was het maar zo simpel. Als één leverancier altijd en voor iedereen de goedkoopste zou zijn, zou dat al snel de enige leverancier zijn. Wat voor wie de goedkoopste oplossing is, hangt natuurlijk af van het aanbod, maar ook van jou. Moeilijk? Niet met onze vergelijker. Die neemt alle belangrijke factoren mee. Probeer maar eens!

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Wat is de goedkoopste energieleverancier

Welke energieleverancier gas en stroom aanbiedt voor de laagste prijs is per dag verschillend. Energietarieven veranderen namelijk twee keer per jaar en energieleveranciers mogen zelf bepalen welke kortingen zij uitdelen aan nieuwe klanten. Ook kan de prijs voor energie afhankelijk zijn van je adres en type woning. Kortom; je zult een vergelijking moeten maken om te zien hoeveel je kunt besparen.

Hoe werkt de energievergelijker?

Onze vergelijker werkt simpel en snel: je vult in met hoeveel mensen je in huis woont, wat je postcode en huisnummer is en bij welke energieleverancier je nu stroom en/of gas afneemt. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag en tonen wij je binnen een minuut welke energiecontracten goedkoper zijn dan het contract dat je nu hebt. Gebruik de filters in het overzicht om contracten te selecteren die het best bij jouw wensen passen.

Waarom verschillen energietarieven eigenlijk?

Sommige energieaanbieders kopen hun energie op slimme wijze in. Hierdoor kunnen zij goedkope energie leveren. Vaak kopen energieleveranciers buitenlandse overschotten aan elektriciteit uit waterkracht of windenergie op. Deze energie is gunstig geprijsd, waardoor zij goedkope energie op de Nederlandse markt kunnen aanbieden. Bij het vaststellen van de gasprijs spelen vooral de olieprijs en wereldwijde gasvoorraden een belangrijke rol.

Hoe zit het dan met welkomstkortingen en actietarieven?

Op prijsvergelijkingssites moeten energieleveranciers met elkaar in concurrentie. Alleen door goedkope energiecontracten aan te bieden komen zij in eerste instantie boven de anderen uit in de vergelijker. Wij vergelijken namelijk allereerst op prijs. Energieleveranciers stuntten met hoge welkomstkortingen om jou over te halen klant te worden. Vind je andere dingen veel belangrijker dan een lage prijs? Gebruik dan de filters en selecteer energiecontracten op jouw specifieke eisen.

Uit welke kosten bestaat de energierekening?

De energierekening kent verschillende kostenposten. Zo betaal je leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen. De leveringskosten verschillen per energieleverancier. Om te zien welke energieleverancier de laagste leveringskosten rekent maak je een vergelijking. De netbeheerkosten verschillen per netbeheerder. Helaas heb je hier geen invloed op: netbeheerders zijn vastgesteld per regio. Alleen door te verhuizen stap je over naar een andere netbeheerder en is er een kans dat je netbeheerkosten lager worden. De belasting die je betaalt over je energiekosten wordt ieder jaar opnieuw bepaald door de overheid.

Fabel: je gas- en stroomlevering wordt onderbroken met een overstap

Gelukkig komen dit soort horrorverhalen nauwelijks voor. Pas wanneer je maanden achter elkaar je energierekening niet betaalt, zal je netbeheerder je waarschuwen dat je aansluiting wordt afgesloten. Een overstap van de ene energieleverancier naar de ander zal niet leiden tot het afsluiten van je energieaansluiting. Een overstap gebeurt namelijk alleen op papier.

Wat zijn prijsvechters van Nederland?

Er komen steeds meer energieleveranciers op de markt die energie aanbieden tegen spotgoedkope prijzen. Deze leveranciers concurreren met de grotere energieleveranciers door hoge welkomstkortingen aan te bieden en te stunten met lage tarieven. Grote energieleveranciers zoals Nuon, Oxxio en Eneco verliezen hierdoor klanten. Prijsvechters zijn met name populair onder mensen die veel overstappen van energieleverancier om te besparen. Bekende Nederlandse prijsvechters zijn Budget Energie, Energiedirect.nl, Greenchoice en de Nederlandse Energie Maatschappij.

Maar wat is de strategie van prijsvechters?

Prijsvechters hanteren een agressieve prijsstrategie die gericht is op het aanbieden van hoge kortingen. Met deze hoge kortingen weten energieleveranciers veel nieuwe klanten te verwelkomen. Ook zijn er een aantal prijsvechters die speciaal inspelen op de ontevredenheid van consumenten over de klantenservice van de grote energieleveranciers.

budgetenergie goedkoopste energieleverancier
energiedirect goedkoopste energieleverancier

Budget Energie

Budget Energie is in 2011 opgericht en vormt daarmee de jongste leverancier van energie op de Nederlandse markt. Budget Energie probeert zich te onderscheiden door de basisbehoeften van stroom en gas aan te bieden via online diensten. Budget Energie gaat hierin zo efficiënt mogelijk te werk en biedt zijn producten aan consumenten zonder marketing en andere, naar eigen zeggen, overbodige extra’s. Hierdoor houdt Budget Energie de kosten laag en kan het zijn klanten online voordelige energiecontracten aanbieden. Budget Energie heeft als doel stroom en gas te leveren tegen blijvend lage tarieven met de best mogelijke service.

Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is opgericht in 2002 en is een dochter van energieaanbieder Essent. Ook Energiedirect.nl zegt zijn kosten laag te houden door online te werken. De energieleverancier wilt bekend staan bij consumenten als een prijsvechter waarmee je meer grip krijgt op je energiekosten. Energiedirect.nl zegt deskundig advies te verlenen op basis van jouw eigen gebruik.

NLE goedkoopste energieleverancier
greenchoice goedkoopste energieleverancier

Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij is opgericht in 2005 en wilt door middel van concurrentie lagere energieprijzen en een betere dienstverlening afdwingen voor consumenten. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft als doel de particuliere en zakelijke markt openbreken en hierdoor meer transparantie op de markt creëren. Dit doen zij onder andere door de ontwikkeling van een ‘écht begrijpelijk’ energiecontract.

Greenchoice

Greenchoice is sinds 2001 een in Rotterdam opgerichte, groene energiemaatschappij. Greenchoice zegt zijn klanten te helpen besparen op energie door zelf energie op te wekken. Daarom levert deze energiemaatschappij uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. De groene stroom wordt gewonnen uit zon, wind, water en biomassa. Momenteel haalt Greenchoice 70% van de energie uit Nederland en is het van plan in 2020 100% van de groene energie uit Nederland te halen. Daarnaast zegt Greenchoice je gasverbruik te compenseren met bos- en klimaatprojecten.

Maak gebruik van onze energievergelijker en kom er meteen achter hoeveel jij kunt besparen op je energiekosten. Het kost je minder dan één minuut om te bekijken of jij je geld beter kunt besteden!

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

 

Laatste nieuws

Windenergie. Ook als het niet waait

Netbeheerder Tennet is deze week begonnen met de aanleg van de COBRAcable. De onderzeese stroomkabel verbindt het Deense Endrup met de Eemshaven in Groningen....

Lees meer

De energieleveranciers die groen gas aanbieden

Groen gas, het bestaat, maar wat is het precies en welke energieleveranciers bieden jou groen gas aan? Wij leggen je uit wat er wordt bedoeld met groen gas en...

Lees meer

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzame energieleveranciers

Verbruik je voornamelijk gas? Dan ben je het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas...

Lees meer