Menu

Energieleveranciers vergelijken

Wil jij je energiekosten het liefst zo laag mogelijk houden? Wij begrijpen dat! Bij ons bekijk je gemakkelijk en snel hoeveel je voor je energie zou betalen als je overstapt naar een de goedkoopste energieleverancier. Ook als je nog helemaal geen energiecontract hebt bieden wij je energiecontracten met mooie kortingen. Heb je specifieke wensen? Geen probleem, met de filters in onze vergelijker vind je een contract dat precies bij je past.

Nederlandse Energie Maatschappij Zakelijk 10 uit 10
Greenchoice 9 uit 10
ENGIE 8.2 uit 10
Raedthuys Pure Energie 7.3 uit 10
Energiedirect.nl 7.4 uit 10
Budget Energie 8.1 uit 10
Essent 7.6 uit 10
Vandebron 7.9 uit 10
Nederlandse Energie Maatschappij 6.8 uit 10
E.ON 6.9 uit 10

 

Waarom energie vergelijken?

De kosten die je betaalt voor energie zijn kosten waar je niet omheen kunt. Voor het verwarmen en verlichten van je huis in de koude en donkere wintermaanden zal je toch echt elektriciteit en gas nodig moeten hebben. Waar wij wel van overtuigd zijn, is dat het altijd goedkoper kan. Daarom bieden wij je onze hulp en expertise.

 

Wij maken de energiemarkt transparanter

Omdat een van onze kernwaarden het creëren van een transparante energiemarkt is, gaan wij in gesprek met energieleveranciers. Wij willen weten waar de kosten die onze klanten betalen vandaan komen en of deze omlaag kunnen.

 

Hoge kortingen dankzij concurrentie

De energieleveranciers die je bij ons in de vergelijker ziet, concurreren met elkaar door hoge kortingen aan te bieden. Hiermee hopen leveranciers hoger uit te komen in de vergelijker. Deze kortingen zie je niet terug op de website van de energieleveranciers zelf; hier hoeven zij immers met niemand de concurrentie aan te gaan. Voor ons maakt het niet uit welke energieaanbieder je kiest. Wij zijn namelijk onafhankelijk, dat wilt zeggen niet verbonden aan welke partij dan ook.

 

Zo beoordelen overstappers de energieleveranciers

Wil je eerst weten hoe anderen de overstap naar een nieuwe energielevancier hebben ervaren? In onderstaand overzicht bekijk je de beoordelingen van andere overstappers.

 

Vergelijk Energie

 

Waar moet ik op letten bij het vergelijken?

Energie is energie. Een overstap naar een andere energieaanbieder zal je lampen niet feller doen branden, je gasfornuis zal niet beter werken, nee, het resultaat van een overstap zie je terug in andere dingen:

  • Prijs: Wij selecteren energiecontracten allereerst op prijs. De energiecontracten met de hoogste kortingen zie je bovenaan in het overzicht na het maken van een vergelijking.
  • Service: Ook niet onbelangrijk; mocht je een probleem hebben met je energieleverancier wil je natuurlijk goed geholpen worden. Bekijk hierboven bij beoordelingen of de energieleverancier van jouw keuze een goede beoordeling krijgt van andere overstappers.
  • Herkomst energie: Vind jij het belangrijk dat Nederland zo snel mogelijk overgaat op groene energie? Gebruik dan de filter in de vergelijker en bekijk alleen energiecontracten met groene energie.
  • Voorwaarden: Lees altijd de voorwaarden goed door. Is het contract vrij opzegbaar, wat is de opzegtermijn, hoe hoog is de boete bij contractbreuk?

 

Alle energieleveranciers in Nederland

 

Hoe vergelijk je energieleveranciers

Het vergelijken van energiecontracten is makkelijker en gaat sneller dan de meeste mensen denken. Pak je eindafrekening erbij. Op de jaarafrekening/eindafrekening staat je verbruik. Vul dit in in de vergelijker. De energievergelijker gaat vervolgens voor je aan de slag en toont de actuele aanbiedingen van energieleveranciers. Zie je een aanbod dat je aanspreekt, vul dan je gegevens in. Wij zeggen vervolgens het energiecontract bij je oude leverancier op. Houd wel rekening met je opzegtermijn. Indien je eerder opzegt kun je namelijk te maken krijgen met een boete. Wees niet bang om zonder energie te komen zitten; overstappen naar een andere energieleverancier is slechts een administratieve handeling.

 

Actietarieven en welkomstkortingen

Vergelijk energieleveranciers in de energievergelijker van EasySwitch.nl voor de beste deals. Vul je persoonlijke gegevens en voorkeuren in en wij tonen een volledig overzicht van alle energieleveranciers gesorteerd op prijs, duurzaamheid en service. In het overzicht dat onze vergelijker geeft bekijk je de actuele aanbiedingen en welkomstkortingen. Energieleveranciers vergelijken levert een huishouden een besparing op tot 450 euro per jaar. Profiteer ieder jaar van welkomstkortingen en actietarieven door ieder jaar opnieuw een éénjarig contract af te sluiten.

 

2,3 miljoen overstappers

Steeds meer mensen stappen over naar andere energieleveranciers. In 2015 stapten 2,3 miljoen mensen over van energieleverancier. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten het steeds makkelijker vinden om het aanbod te vergelijken. Dit is goed nieuws voor de marktwerking in de energiebranche. Hoe meer mensen kritisch zijn op hun energieleverancier, hoe eerlijker de prijs en service wordt. Het aantal consumenten dat een overstap maakt van energieleverancier is al vijf jaar achter elkaar aan het groeien.

 

Trap er niet in: Trouwe klanten worden niet beloond

In tegenstelling tot wat veel energieleveranciers je graag laten geloven wordt trouw zijn niet beloond. Energieleveranciers hebben een vaste klantengroep nodig voor financiële zekerheid en rekenen hoge tarieven voor consumenten die al lang klant zijn. De nieuwe klanten, vaak de ‘switchers’ profiteren van actietarieven. Deze ‘switchers’ stappen regelmatig over, waardoor zij iedere keer opnieuw profiteren van actietarieven. Vergelijken is daarom dus écht de moeite waard. En onthoud: overstappen is slechts een administratieve handeling, de levering van energie wordt niet onderbroken.

 

Vergelijk Energie

Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energie

Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws

Barometer 2016: Nederland gaat voor groene stunters

De energiemarkt is aan het veranderen. Steeds minder mensen houden vast aan hun traditionele energieleverancier en stappen over naar een groene...

Lees meer

Windenergie. Ook als het niet waait

Netbeheerder Tennet is deze week begonnen met de aanleg van de COBRAcable. De onderzeese stroomkabel verbindt het Deense Endrup met de Eemshaven in Groningen....

Lees meer

De energieleveranciers die groen gas aanbieden

Groen gas, het bestaat, maar wat is het precies en welke energieleveranciers bieden jou groen gas aan? Wij leggen je uit wat er wordt bedoeld met groen gas en...

Lees meer