Wil jij meer weten over Consumentenbond energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Consumentenbond energie

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk. In 1953 is de Consumentenbond opgericht. De vereniging heeft een professionele werkorganisatie, die de belangen van de consumenten wilt behartigen. Naast het begeleiden bij financiële en juridische vraagstukken, zetten ze zich ook in om ervoor te zorgen dat de consument gemakkelijk en de juiste aankoop kan doen. Dit doen ze door veel producten te testen en te onderzoeken hoe jij voordeliger uit kan zijn. Voor energie biedt de Consumentenbond een energiecollectief aan, maar je kan ook energie vergelijken. In het energiecollectief bieden de leveranciers tegen elkaar op, hoe groter de groep deelnemers, hoe lager de tarieven. Je schrijft je gratis en vrijblijvend in bij de Consumentenbond. Als je een aanbod krijgt, dan heb je zelf de keuze of je dit wilt aannemen. Er zijn meer dan 61000 nederlanders aangesloten bij het energie van de Consumentenbond.

Consumentenbond energiecollectief

Consumentenbond energiecollectief biedt alleen contracten met een vaste looptijd aan. Ze hanteren strenge eisen voor de energieleveranciers die mee doen aan het Energiecollectief Deze worden door de Consumentenbond getoetst op solvabiliteit (financiële zekerheid) en ze moeten de energie duurzaam inkopen of zelf duurzaam produceren. Dit komt doordat ze in een veiling de contracten inkopen. Doordat ze een eigen veiling hebben, zijn er geen standaard variabele tarieven. Daarnaast hebben ze door de huidige energiecrisis geen goede deals kunnen sluiten en bieden ze ook geen nieuw Energiecollectief contract aan.

Kijk voor de meest actuele tarieven van andere energieleveranciers op www.easyswitch.nl/energieprijzen.


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


variabele tarieven Consumentenbond energie

Daluren van Consumentenbond energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Consumentenbond energie

Terugleververgoeding van Consumentenbond energie

Bij Consumentenbond energie krijg je als terugleververgoeding het bedrag wat in het contract van jouw energieleverancier staat. Waar je het contract mee hebt afgesloten via het Energiecollectief van de consumentenbond.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Consumentenbond energie zelf.


Welke contracten heeft Consumentenbond energie

Consumentenbond energiecollectief biedt alleen vaste energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Ze bieden binnen het collectief alleen groene contracten aan.
Bij de energievergelijker van de Consumentenbond kan je vaste en variabele energiecontracten afsluiten.
Binnen alle energiecontracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet bij de energieleverancier met wie jij het contract hebt zelf aangeven als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan jouw energieleverancier je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Alle energieleveranciers zien een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal de leverancier energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

Energieleveranciers met elkaar vergelijken

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Consumentenbond energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Consumentenbond energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Consumentenbond energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Consumentenbond energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Consumentenbond energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Consumentenbond energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Consumentenbond energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Consumentenbond energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Consumentenbond energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Consumentenbond energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.
0

Contactgegevens

Adres
Enthovenplein 1
2521DA, Den Haag
Telefoonnummer
070 - 445 45 45
Website
Wil jij meer weten over Consumentenbond energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt