Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energiemaatschappij

Je bent op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij? Het neemt veel tijd in beslag om zelf alle tarieven van energiemaatschappijen op te zoeken en te vergelijken. Maak gebruik van de energievergelijker van EasySwitch.nl en je krijgt in één oogslag een overzicht van de voordeligste aanbiedingen. Vul je gegevens in en je ziet de top 3 beste energiedeals voor jouw specifieke verbruik. Vergelijk, kies een nieuw contract en bespaar. Het kan al in een paar minuten.
alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energiemaatschappijen

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Liberalisering energiemarkt

Sinds 2004 is de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf 1998 is in Nederland begonnen met de privatisering van de energiemarkt. Maatschappijen van nutsvoorzieningen waren voor deze tijd nog staatsbedrijven. Vanuit de EU kregen alle lidstaten de opdracht om hun energiemarkt te liberaliseren.

Maak gebruik van concurrentie

Na de privatiseringen was in 2004 de markt geopend om andere spelers toe te laten. Dit kwam de concurrentie ten goede. Sindsdien zijn er meerdere prijsvechters op de energiemarkt. Gebruik deze concurrentie in jouw voordeel. Blijf jaarlijks energiemaatschappijen  vergelijken om de beste aanbiedingen voor je verbruik te vinden.

Overstappen ieder jaar populairder

Het overstappen van energiemaatschappij wordt steeds populairder. In 2013 is 12,1% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens overgestapt naar een goedkopere energiemaatschappij. In 2014 is het aantal overstappers gegroeid naar 13,1%. Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 stapten nog maar 6% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens over.

Waarom zou ik mijn eigen energiemaatschappij vergelijken?

Neem jij al jaren energie af bij dezelfde energiemaatschappij? Dan heb je momenteel waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Het goede nieuws is dat je bij zo’n contract te allen tijden kunt opzeggen (vaak met een opzegtermijn van een maand). Het slechte nieuws is dat je naar alle waarschijnlijkheid te veel betaalt voor je energie. Door langer bij je energiemaatschappij te blijven dan je contractduur, mis je speciale actietarieven en welkomstpremies die je bij een nieuw contract krijgt. Door regelmatig over te stappen blijf je elk jaar het best mogelijke tarief betalen.

Binnen een paar minuten tot € 450 per jaar besparen

Steeds meer Nederlanders beseffen dat een overstap noodzakelijk is om de beste prijzen voor energie te blijven betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken ontvangen ze unieke actietarieven en welkomstkortingen, die ze via de energiemaatschappij niet krijgen. Maak gebruik van de energievergelijker en je kunt tot € 450 op jaarbasis besparen.

Exclusieve acties via EasySwitch.nl

Stap niet over bij de energiemaatschappij zelf, maar maak gebruik van onze exclusieve acties en welkomstkortingen. Deze vind je niet bij de energiemaatschappij. Energiemaatschappijen weten dat steeds meer consumenten gebruik maken van energievergelijkers voor een overstap of nieuw contract. De energiemaatschappijen willen zo hoog mogelijk uitkomen in de vergelijker, dus bieden ze via EasySwitch.nl exclusieve kortingen aan. Deze kortingen krijg je meestal niet als je bij de maatschappij zelf overstapt.

Energiemaatschappijen vergelijken – Hoe werkt het?

Je bent er klaar voor. Je gaat de energiemaatschappij vinden die voor jou de beste deal heeft. Hoe ga je dat aanpakken? Heel simpel eigenlijk. Maak gebruik van onze energievergelijker. Je ziet in een overzicht welke maatschappijen de beste aanbiedingen hebben.

Je weet je eigen energieverbruik niet? Dat is geen probleem. Je kunt in de vergelijker aangeven uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Dan wordt er op basis van het gemiddelde verbruik in Nederland een schatting van je energieverbruik gedaan.

Vul deze gegevens in en je ziet meteen welke energiemaatschappijen de beste deals voor jou hebben.

 

  • Je postcode en huisnummer
  • Enkele of dubbele meter
  • Je energieverbruik
  • Je huidige leverancier

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Dalende variabele tarieven niet goedkoper!

Het is volop in het nieuws: de dalende variabele energietarieven. Daardoor lijkt het alsof je goedkoper uit bent. Maar helaas zit er toch een addertje...

Lees meer
Energie

Wat houdt de informatieplicht in?

Bedrijven hebben per 1 juli 2019 een informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat bedrijven hun energiebesparende maatregelen moeten doorgeven aan de...

Lees meer
Energie

Zzp’ers moeten meer betalen met zakelijk energiecontract

De Autoriteit Consument & Markt wil dat energiebedrijven stoppen met het aanbieden van zakelijke contracten voor woonhuizen van zzp’ers. De ondernemers...

Lees meer