whatsapp
call-icon

Energiemaatschappij

Je bent op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij? Het neemt veel tijd in beslag om zelf alle tarieven van energieleveranciers op te zoeken en te vergelijken. Maak gebruik van de energievergelijker van EasySwitch.nl en je krijgt in één oogslag een overzicht van de voordeligste aanbiedingen. Vul je gegevens in en je ziet de top 3 beste energiedeals voor jouw specifieke verbruik. Vergelijk, kies een nieuw contract en bespaar. Het kan al in een paar minuten.
alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energiemaatschappijen

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Liberalisering energiemarkt

Sinds 2004 is de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf 1998 is in Nederland begonnen met de privatisering van de energiemarkt. Leveranciers van nutsvoorzieningen waren voor deze tijd nog staatsbedrijven. Vanuit de EU kregen alle lidstaten de opdracht om hun energiemarkt te liberaliseren.

Maak gebruik van concurrentie

Na de privatiseringen was in 2004 de markt geopend om andere spelers toe te laten. Dit kwam de concurrentie ten goede. Sindsdien zijn er meerdere prijsvechters op de energiemarkt. Gebruik deze concurrentie in jouw voordeel. Blijf jaarlijks energieleveranciers vergelijken om de beste aanbiedingen voor je verbruik te vinden.

Overstappen ieder jaar populairder

Het overstappen van energiemaatschappij wordt steeds populairder. In 2013 is 12,1% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. In 2014 is het aantal overstappers gegroeid naar 13,1%. Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 stapten nog maar 6% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens over.

Waarom zou ik mijn eigen energiemaatschappij vergelijken?

Neem jij al jaren energie af bij dezelfde energieleverancier? Dan heb je momenteel waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Het goede nieuws is dat je bij zo’n contract te allen tijden kunt opzeggen (vaak met een opzegtermijn van een maand). Het slechte nieuws is dat je naar alle waarschijnlijkheid te veel betaalt voor je energie. Door langer bij je energieleverancier te blijven dan je contractduur, mis je speciale actietarieven en welkomstpremies die je bij een nieuw contract krijgt. Door regelmatig over te stappen blijf je elk jaar het best mogelijke tarief betalen.

Binnen een paar minuten tot € 450 per jaar besparen

Steeds meer Nederlanders beseffen dat een overstap noodzakelijk is om de beste prijzen voor energie te blijven betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken ontvangen ze unieke actietarieven en welkomstkortingen, die ze via de energieleverancier niet krijgen. Maak gebruik van de energievergelijker en je kunt tot € 450 op jaarbasis besparen.

Exclusieve acties via EasySwitch.nl

Stap niet over bij de energieleverancier zelf, maar maak gebruik van onze exclusieve acties en welkomstkortingen. Deze vind je niet bij de energieleverancier. Energiemaatschappijen weten dat steeds meer consumenten gebruik maken van energievergelijkers voor een overstap of nieuw contract. De energieleveranciers willen zo hoog mogelijk uitkomen in de vergelijker, dus bieden ze via EasySwitch.nl exclusieve kortingen aan. Deze kortingen krijg je meestal niet als je bij de leverancier zelf overstapt.

Energiemaatschappijen vergelijken – Hoe werkt het?

Je bent er klaar voor. Je gaat de energiemaatschappij vinden die voor jou de beste deal heeft. Hoe ga je dat aanpakken? Heel simpel eigenlijk. Maak gebruik van onze energievergelijker. Je ziet in een overzicht welke leveranciers de beste aanbiedingen hebben.

Je weet je eigen energieverbruik niet? Dat is geen probleem. Je kunt in de vergelijker aangeven uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Dan wordt er op basis van het gemiddelde verbruik in Nederland een schatting van je energieverbruik gedaan.

Vul deze gegevens in en je ziet meteen welke energiemaatschappijen de beste deals voor jou hebben.

 

  • Je postcode en huisnummer
  • Enkele of dubbele meter
  • Je energieverbruik
  • Je huidige leverancier

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Hoe groen is hout als biomassa?

Ruim 63% van de Nederlandse duurzame energie werd in 2016 opgewekt uit biomassa. Ondanks dat biomassa een vorm van groene energie is, zijn er twijfels over de...

Lees meer
Energie

Gasloos wonen… Hoe doe je dat?

Nederland wil in 2050 volledig aardgasloos zijn om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. De gaskraan wordt langzaam dichtgedraaid, zodat er steeds...

Lees meer
Energie

Barometer 2017 – Randstad kiest massaal voor duurzame energie

Voor het zesde jaar op rij hebben we onderzoek gedaan naar de energie overstapmarkt van het afgelopen jaar. We kunnen concluderen dat 2017 een jaar was waarin...

Lees meer