Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer informatie over Elektran? Lees hier alles wat je wilt weten: tarieven, contactgegevens, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk jaarlijks je energiecontract om te zien of je nog steeds het goedkoopste contract hebt.

Sinds 1 november 2009 is Elektran gefuseerd met MAIN energie en opereert Elektran nu onder de naam MAIN energie. Meer actuele informatie over deze energieleverancier kun je vinden op de pagina van energieleverancier MAIN energie. Wil je vergelijken welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven aanbiedt? Vul dan nu je gegevens in bij de energievergelijker, vergelijk energie en krijg meteen een duidelijk overzicht.

Over Elektran

Elektran en MAIN energie waren voor de fusie al zusterbedrijven en kochten gezamenlijk energie in. In 2009 werd besloten om te fuseren zodat de kennis van beide bedrijven kon worden samengevoegd en beter konden worden benut om de kosten naar beneden te brengen. Alle lopende energiecontracten bij Elektran bleven na de fusie ongewijzigd, alleen de naam van de afzender veranderde in MAIN energie.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Elektran energie?

De energie die Elektran levert in de naam van MAIN energie bestaat voor 97,91% uit waterkracht, voor 1,87% uit biomassa en 0,22% uit windkracht. Het opwekken van energie uit waterkracht gebeurt in Noorwegen en Zweden en zal nooit op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk terechtkomen. Omdat deze energie geen groene energie toevoegt aan het Nederlandse elektriciteitsnetwerk, wordt het geen duurzame energie genoemd.

Elektran tarieven

De klanten die tijdens de fusie tussen Elektran en MAIN energie nog een contract hadden lopen bij Elektran, behielden destijds de afgesproken tarieven. Op het moment dat de contractduur van het energiecontract afliep, werden de Elektran tarieven veranderd naar de tarieven die MAIN energie aanhield. Kijk voor meer informatie over de tarieven op de MAIN energie pagina.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Het hangt af van je meter of je te maken krijgt met het laag- en normaaltarief. Als je een enkele meter hebt, betaal je altijd het enkeltarief, als je een dubbele meter hebt dan verschilt dit tarief gedurende de dag. Met een dubbele meter betaal je overdag het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00, in de weekenden en op feestdagen schakelt de meter over naar het laagtarief. In enkele provincies begint dit laagtarief al om 21:00.

De slimme meter bij Elektran

Netbeheerders zijn sinds 2012 begonnen met het aanbieden van slimme meters. Dit is een digitale vervanging van de analoge meter, waardoor de meterstanden op afstand kunnen worden afgelezen. Ieder huishouden krijgt een slimme meter aangeboden en jij mag zelf beslissen of je deze digitale meter wilt accepteren of weigeren. Als je de slimme meter laat installeren, kan MAIN energie je meterstanden op afstand aflezen waardoor je nooit meer meterstanden hoeft door te geven en je energieverbruik nauwkeuriger kan worden bijgehouden.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je jouw eigen elektriciteit opwekken, waardoor je minder elektriciteit van je energieleverancier hoeft af te nemen. De elektriciteit die jij zelf opwekt wordt van de energierekening afgetrokken, dit heet salderen.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Het kan voorkomen dat jouw zonnepanelen meer elektriciteit hebben opgewekt dan je hebt verbruikt, in dit geval lever je de overige elektriciteit terug aan het net. Je kunt hiervoor een terugleververgoeding ontvangen. MAIN energie rekent de prijs van het kale leveringstarief als vergoeding. Dit bedrag is exclusief energiebelasting en BTW.

Contactgegevens Elektran

De klantenservice en contactgegevens van Elektran zijn sinds de fusie komen te vervallen. Je kunt met vragen of opmerkingen contact opnemen met MAIN energie:

Contactgegevens MAIN energie
Telefoon 088 – 08 09 000
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Werkdagen 08.00 – 17.00
Website http://www.mainenergie.nl/
E-mail helpdesk@mainenergie.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Elektran

Als je problemen hebt met je gas- of stroomaansluiting kun je in eerste instantie proberen zelf het probleem te verhelpen. Lukt dit niet of ruik je een gaslucht in huis, neem dan contact op met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Daarnaast kun je kijken op gasenstroomstoringen.nl of er sprake is van een grootschalige storing.

Betalingen aan Elektran

Je kunt geen betalingen meer doen aan Elektran, het betaalverkeer is overgezet naar MAIN energie. Lees meer over de verschillende manieren van betalen op de energieleverancierspagina van MAIN energie.

Wat te doen bij verhuizing?

Een energiecontract is niet adresgebonden maar persoonsgebonden, je kunt je energiecontract dus gewoon meeverhuizen naar je nieuwe adres. Geef je verhuizing minimaal twee weken van tevoren door aan MAIN energie zodat je zeker weet dat jouw energiecontract op tijd wordt overgezet naar je nieuwe adres.

Opzeggen contract bij Elektran

Als je vroeger een energiecontract had bij Elektran is dit ondertussen waarschijnlijk  overgegaan naar een contract bij MAIN energie. Als je wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier hoef je niet zelf je energiecontract op te zeggen, dit doet je nieuwe energieleverancier voor je.

Opzegtermijn Elektran

Let bij het overstappen op of je oude contract al is afgelopen. Als je een energiecontract bij MAIN energie vroegtijdig opzegt, brengt MAIN energie een opzegboete in rekening. De hoogte van de boete is afhankelijke van de resterende looptijd van het contract.

Neemt Elektran je opzegboete over

Sinds 2009 is Elektran gefuseerd met MAIN energie en kun je niet meer overstappen naar een energiecontract van Elektran. Als je wilt overstappen naar MAIN energie moet je rekening houden met een opzegtermijn van je oude energieleverancier. Stap je over voordat je contractduur is verstreken, dan kan jouw oude energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. MAIN energie neemt deze opzegboete niet over.

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke goedkope energieleverancier de goedkoopste energietarieven aanbiedt? Maak dan snel een vergelijking met de energievergelijker van EasySwitch.nl. Je krijgt een overzicht van de voordeligste energiecontracten en je kunt de zoekopdracht aanpassen naar jouw wensen. Zo kun je aangeven of je graag groene of grijze stroom wilt en kun je de looptijd van je contract bepalen. Een éénjarig contract is meestal het voordeligst, je kunt na een jaar weer overstappen en profiteert zo altijd van lage tarieven en een welkomstkorting.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Elektran?

EasySwitch.nl zoekt voor jou uit welke energieleveranciers het voordeligste contract aanbieden en zet deze voor je op een rijtje. Als je hebt besloten welk contract het best bij jouw wensen en huishouden aansluit helpt EasySwitch.nl je gemakkelijk en snel overstappen. Met de gratis overstapservice kun je dit zelf online doen, of je kunt contact opnemen met de klantenservice die je hier graag bij helpen. Als je hebt gekozen voor MAIN energie, stuurt EasySwitch.nl jouw gegevens door en zal MAIN energie je contract op orde maken en het contract bij je oude energieleverancier opzeggen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van MAIN energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Elektran

Voor de veelgestelde vragen over MAIN energie kun je terecht op de energieleverancierspagina van MAIN energie.
0

Contactgegevens

Adres
Cruquiusweg 142 G
1019AK, Amsterdam
Telefoonnummer
0900-35358326
Website
Wil je meer informatie over Elektran? Lees hier alles wat je wilt weten: tarieven, contactgegevens, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk jaarlijks je energiecontract om te zien of je nog steeds het goedkoopste contract hebt.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt