Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar informatie over Total Gas & Power? Hier lees je alles over de tarieven, de welkomstkorting, de contactgegevens en meer van Total Gas & Power.

Het Franse bedrijf Total Gas & Power is naast een olie- en gasmaatschappij ook een wereldwijde speler op de zakelijke energiemarkt. Deze maatschappij produceert en levert eigen energie. Total Gas & Power levert naar eigen zeggen ‘verbeterde energie’. Hiermee willen ze streven naar een duurzame energietoekomst en spelen ze in op de behoefte van de klanten.

Tarieven Total

De tarieven voor ZZP’ers en MKB’ers veranderen twee keer per jaar bij een variabel contract. Voor de meest actuele tarieven kun je de energievergelijker raadplegen. Je kunt ook kiezen voor een vast contract: hiermee zet je de energieprijs voor de gehele looptijd van je contract vast. Ben je een grootverbruiker? Dan kun je alleen kiezen voor een vast contract.

actietarieven total

Welkomstkortingen en actietarieven

Om te voorkomen dat je na de contractduur veel te veel voor je energie gaat betalen kun je het beste gebruikmaken van de welkomstkortingen en actietarieven die energieleveranciers nieuwe klanten bieden. De welkomstkorting wordt aan het eind van je contractduur aan je uitbetaald. Daarna kun je dus weer een nieuwe vergelijking maken om opnieuw voor een voordelig energiecontract te kiezen.


Over Total Gas & Power

Total is bij het grote publiek vooral bekend als olie- en gasmaatschappij met veel tankstations door heel het land. Als leverancier richt Total Gas & Power zich op de zakelijke markt en levert zowel aan klein- als grootverbruikers.

Energiecontracten Total Gas & Power

ZZP en MKB

Een ZZP’er of een MKB’er kan kiezen voor een vast of variabel tarief. Als je kiest voor een variabel tarief dan wijzigt de prijs voor energie twee keer per jaar, namelijk in januari en juli. Op deze manier betaal je altijd de actuele prijs voor energie. Een vast contract legt de energieprijs vast zolang het contract loopt. Je betaalt dus het hele jaar hetzelfde maandbedrag en profiteert niet van eventuele prijsdalingen.

Wij raden al onze klanten aan te kiezen voor een éénjarig contract met een vast tarief. Zo kun je elk jaar opnieuw een vergelijking maken en profiteren van welkomstkortingen en actietarieven.

Grootzakelijk

Ook voor grootverbruikers biedt Total een energiecontract aan. In dit geval kun je alleen kiezen voor een vast contract. In dit contract is de energieprijs vastgelegd voor de contractduur. Een voordeel hiervan is dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe duurzaam is Total Gas & Power?

Als klant kun je kiezen tussen grijze of 100% groene stroom. Elke klant die groene energie afneemt bij Total krijgt een groencertificaat van de energieleverancier. Total blijft op zoek naar manieren om het milieu schoner en duurzamer te maken. Total heeft de ambitie om wereldleider te worden op het gebied van zonne-energie. Hoe jouw stroom is opgebouwd vind je in het contract van Total.


variabele tarieven total

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Als je een dubbele of een slimme meter hebt geldt er een daltarief en een normaaltarief. Dat betekent dat je in de avonduren, in het weekend en op feestdagen energie afneemt tegen een lager tarief. Je netbeheerder bepaalt de daluren. Voor Total gelden de volgende tijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 7:00 uur (Brabant en Limburg: 21:00 tot 7:00);
  • Weekend: vrijdag 23:00 tot maandag 7:00 uur;
  • Officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.

De slimme meter bij Total Gas & Power

Per 2012 krijgt elk Nederlands huishouden een slimme meter aangeboden. Dit is de digitale vervanger van de analoge meter. De energieleverancier kan de meter op afstand uitlezen; je hoeft dus geen meterstanden meer door te geven.

Mocht je zonnepanelen hebben of overwegen zonnepanelen aan te schaffen, dan houdt de slimme meter ook bij hoeveel energie er wordt teruggeleverd. Je bent echter niet verplicht om de analoge meter te laten vervangen door een slimme meter.

Heb je thuis een slimme meter?

Als jouw meter recentelijk is vervangen, dan is de kans groot dat je een slimme meter hebt. Je kunt de slimme meter herkennen aan de aansluiting, dat is namelijk de aansluiting van een telefoonstekker (RJ-11).

Voordelen slimme meter ten opzichte van de analoge meter:

  • Je hoeft niet meer zelf je meterstanden door te geven. De energieleverancier leest die zelf af.
  • De meterstanden worden niet meer geschat. Daardoor wordt de energierekening nauwkeuriger.
  • De energie die jouw zonnepanelen terugleveren wordt gemeten.
  • Je hebt meer inzicht in je verbruik.
zonne energie total

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je energie op voor jouw eigen woning. De energie die je hiermee opwekt is vaak niet genoeg om je hele huishouden te voorzien van energie. De energieleverancier vult daarom die energie aan. Mocht je op momenten meer energie opwekken dan verbruiken, dan vloeit de energie die je overhoudt terug via het net naar de energieleverancier. De energie die je teveel hebt opgewekt wordt door jouw leverancier verrekend met de energie die je hebt afgenomen. Dit proces heet salderen.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, dan krijg je daar een vergoeding voor. Bij Total is het tarief wat je terugkrijgt even hoog als de prijs van een kWh. Je kunt ook het voorschotbedrag verlagen op basis van wat je verwacht terug te leveren.

Contactgegevens Total Gas & Power

Telefoon 088 33 45 072
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00
Website http://www.gas-power.total.nl/

contract total

Gas- en stroomstoringen bij Total Gas & Power

Een gas- en stroomstoring is heel vervelend. Op gasenstroomstoringen.nl kun je controleren of de stroomstoring bekend is bij jou in de buurt. Ook kun je even naar de buren lopen of zij hetzelfde probleem ervaren. Vervolgens kun je bellen naar het nummer: 0800-9009. Dat is het nationale storingsnummer. Het nummer is gratis en je kunt het 24 uur per dag bereiken. Denk je gas te ruiken? Dan moet je direct bellen naar de nationale storingslijn.

Betalingen aan Total Gas & Power

Total maakt gebruik van een automatische incasso. Je kunt niet zelf bepalen wanneer jouw termijnbedrag wordt afgeschreven. Total incasseert vanaf de factuurdatum. Als je liever gebruik maakt van een bankoverschrijving dan komen daar extra kosten bij. Per nota betaal je dan 3,03 euro meer.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen wil je dat het goed geregeld is. Om vervelende situaties te voorkomen moet je minimaal 30 dagen van te voren je verhuizing melden bij Total. Ook is het belangrijk om de eindstand van je oude woning en de beginstand van de nieuwe woning zo snel mogelijk door te geven.

Opzeggen contract bij Total Gas & Power

Mocht je je energiecontract bij Total willen opzeggen, dan kun je dat doorgeven aan Total. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier hoef je niks te doen. Dat regelen de leveranciers onderling.

Opzegtermijn Total Gas & Power

Voordat je je energiecontract opzegt moet je altijd controleren of de contractduur bijna verstreken is. Als je namelijk het contract te ver van te voren opzegt, dan brengt Total daar kosten voor in rekening. De boete is afhankelijk van de resterende tijd van het contract. Dit wordt de opzegvergoeding genoemd. De opzegvergoeding bij Total is minimaal 15% van de resterende waarde van je contract.

Neemt Total Gas & Power mijn opzegboete over?

Total neemt de opzegboete niet over. Als je overstapt via EasySwitch.nl ontvang je wel vaak een welkomstkorting van de nieuwe leverancier. In veel gevallen is deze hoger dan de opzegboete.


Total Gas & Power aanbieding

Denk je aan een overstap naar Total? In onze energievergelijker zie je de actuele energietarieven van de verschillende leveranciers. Je kunt al deze tarieven vergelijken met de tarieven van Total. Zo zie je in één oogopslag wat de voordeligste energieleverancier is die aansluit bij jouw wensen. Als je vervolgens een contract afsluit bij EasySwitch.nl profiteer je van een mooie welkomstkorting.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Total Gas & Power?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van de enorme energiemarkt. We kunnen het ons goed voorstellen dat het moeilijk is om een passende energieleverancier te vinden als er zo veel aanbieders zijn. Wil je kiezen voor Total? Dan kun je via EasySwitch.nl makkelijk en snel de overstap maken. Als de overstap is afgerond word je aangemeld bij Total. Als laatste stap zorgen zij dat jouw oude contract wordt opgezegd, zonder dat je iets hoeft te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Total. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Bordewijklaan 74
2591XR, Den Haag
Telefoonnummer
0883345072
Website
Ben je op zoek naar informatie over Total Gas & Power? Hier lees je alles over de tarieven, de welkomstkorting, de contactgegevens en meer van Total Gas & Power.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt