Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energiemaatschappij

Je bent op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij? Het neemt veel tijd in beslag om zelf alle tarieven van energiemaatschappijen op te zoeken en te vergelijken. Maak gebruik van de energievergelijker van EasySwitch.nl en je krijgt in één oogslag een overzicht van de voordeligste aanbiedingen. Vul je gegevens in en je ziet de top 3 beste energiedeals voor jouw specifieke verbruik. Vergelijk, kies een nieuw contract en bespaar. Het kan al in een paar minuten.

Vergelijk energiemaatschappijen


 

Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert

Liberalisering energiemarkt

Sinds 2004 is de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf 1998 is in Nederland begonnen met de privatisering van de energiemarkt. Maatschappijen van nutsvoorzieningen waren voor deze tijd nog staatsbedrijven. Vanuit de EU kregen alle lidstaten de opdracht om hun energiemarkt te liberaliseren.

Maak gebruik van concurrentie

Na de privatiseringen was in 2004 de markt geopend om andere spelers toe te laten. Dit kwam de concurrentie ten goede. Sindsdien zijn er meerdere prijsvechters op de energiemarkt. Gebruik deze concurrentie in jouw voordeel. Blijf jaarlijks energiemaatschappijen  vergelijken om de beste aanbiedingen voor je verbruik te vinden.

Overstappen ieder jaar populairder

Het overstappen van energiemaatschappij wordt steeds populairder. In 2013 is 12,1% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens overgestapt naar een goedkopere energiemaatschappij. In 2014 is het aantal overstappers gegroeid naar 13,1%. Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 stapten nog maar 6% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens over.

Waarom zou ik mijn eigen energiemaatschappij vergelijken?

Neem jij al jaren energie af bij dezelfde energiemaatschappij? Dan heb je momenteel waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Het goede nieuws is dat je bij zo’n contract te allen tijden kunt opzeggen (vaak met een opzegtermijn van een maand). Het slechte nieuws is dat je naar alle waarschijnlijkheid te veel betaalt voor je energie. Door langer bij je energiemaatschappij te blijven dan je contractduur, mis je speciale actietarieven en welkomstpremies die je bij een nieuw contract krijgt. Door regelmatig over te stappen blijf je elk jaar het best mogelijke tarief betalen.

Binnen een paar minuten tot € 450 per jaar besparen

Steeds meer Nederlanders beseffen dat een overstap noodzakelijk is om de beste prijzen voor energie te blijven betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken ontvangen ze unieke actietarieven en welkomstkortingen, die ze via de energiemaatschappij niet krijgen. Maak gebruik van de energievergelijker en je kunt tot € 450 op jaarbasis besparen.

Exclusieve acties via EasySwitch.nl

Stap niet over bij de energiemaatschappij zelf, maar maak gebruik van onze exclusieve acties en welkomstkortingen. Deze vind je niet bij de energiemaatschappij. Energiemaatschappijen weten dat steeds meer consumenten gebruik maken van energievergelijkers voor een overstap of nieuw contract. De energiemaatschappijen willen zo hoog mogelijk uitkomen in de vergelijker, dus bieden ze via EasySwitch.nl exclusieve kortingen aan. Deze kortingen krijg je meestal niet als je bij de maatschappij zelf overstapt.

Energiemaatschappijen vergelijken – Hoe werkt het?

Je bent er klaar voor. Je gaat de energiemaatschappij vinden die voor jou de beste deal heeft. Hoe ga je dat aanpakken? Heel simpel eigenlijk. Maak gebruik van onze energievergelijker. Je ziet in een overzicht welke maatschappijen de beste aanbiedingen hebben.

Je weet je eigen energieverbruik niet? Dat is geen probleem. Je kunt in de vergelijker aangeven uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Dan wordt er op basis van het gemiddelde verbruik in Nederland een schatting van je energieverbruik gedaan.

Vul deze gegevens in en je ziet meteen welke energiemaatschappijen de beste deals voor jou hebben.

 

  • Je postcode en huisnummer
  • Enkele of dubbele meter
  • Je energieverbruik
  • Je huidige leverancier

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Ons advies voor de huidige energiemarkt

Laatste update: 13-03-2023 De afgelopen tijd zijn er diverse ontwikkelen geweest die ertoe hebben geleid dat de stroom en gasprijzen zijn gestegen. Hierdoor...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor jou?

Prinsjesdag 2022 staat net als voorgaande jaren in het teken van het nieuwe werkjaar van de regering en de vele wijzigingen die dit met zich mee brengt. Dit...

Lees meer
Energie

Onderzoek: Starter dubbel gestraft door energiemarkt

Nieuwe klanten betalen honderden euro’s per jaar meer voor energiecontract dan al bestaande klanten   Amsterdam, 12 september 2022 – Het eind van...

Lees meer