Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

ENSTROGA bestaat sinds 2012 en opereert niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen zoals Duitsland en Italië. Het energiebedrijf behoort tot een grote, Europese energiegroep en werd opgericht om consumenten een goedkope optie op stroom en gas te bieden op de energiemarkt.

Tarieven ENSTROGA

Je kunt de actietarieven van ENSTROGA in onze energievergelijker vinden. Hier zie je ook meteen of je een welkomstkorting ontvangt als je overstapt naar deze energieleverancier. De tarieven veranderen twee keer per jaar: op 1 januari en 1 juli. Je zult hier alleen iets van merken als je een variabel contract hebt. Voordat de tarieven wijzigen is het slim om een vergelijking te maken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je energie.

Als je een vast contract hebt, dan betaal je een vaste prijs voor je energie. De tarieven veranderen in dit geval niet. Dit betekent echter niet dat je altijd goed zit met een vast contract. Door vlak voordat je contract afloopt een vergelijking te maken kun je zien of je nog wel bij de goedkoopste aanbieder zit. Door telkens te kiezen voor een éénjarig energiecontract, kun je profiteren van een mooie welkomstkorting als je ieder jaar overstapt.

actietarieven ENSTROGA

Welkomstkortingen en actietarieven

Je ontvangt alleen een welkomstkorting via vergelijkingssites zoals EasySwitch.nl. De reden hiervoor is dat energieleveranciers graag nieuwe klanten erbij willen krijgen. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door hoog in onze vergelijker te staan. Energieleveranciers kunnen alleen hoog in onze vergelijker staan als ze voordelige tarieven aanbieden. De beste deals staan dus bovenaan in onze vergelijker. Door het aanbieden van welkomstkortingen kunnen energieleveranciers hoger in onze vergelijker komen te staan. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van de energieleverancier zelf.

Ben jij benieuwd welk actietarief ENSTROGA je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over ENSTROGA

ENSTROGA is in 2012 opgericht en behoort tot een Europese energiegroep. Na succesvolle uitbreidingen in meerdere landen, is de energiegroep sinds medio 2020 ook actief op de Nederlandse markt. ENSTROGA is een nieuwe, onafhankelijke energieleverancier in Nederland, die kan teren op de ervaring en de kennis van haar zusterbedrijven in het buitenland. De energieleverancier hecht waarde aan competitieve tarieven en een persoonlijke service.

windmolen

Hoe duurzaam is ENSTROGA?

Deze energieleverancier is niet duurzaam en biedt alleen grijze stroom en grijs gas aan.

Energiecontracten bij ENSTROGA

Deze energieleverancier werkt met drie verschillende energiecontracten:

  • Welkom bij ENSTROGA Stroom & Gas 3 jaar vast
  • Welkom bij ENSTROGA Stroom & Gas 1 jaar vast
  • Modelcontract

Wil jij de huidige tarieven van deze energieleverancier bekijken? Dat kan gemakkelijk met onze vergelijker. Je ziet dan direct of je ook een welkomstkorting ontvangt als je overstapt.

variabele tarieven ENSTROGA

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van je regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van ENSTROGA

ENSTROGA biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je natuurlijk wel vrij om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen en te installeren in huis.

De slimme meter bij ENSTROGA

Als je een slimme meter hebt, dan hoef je jouw meterstanden niet zelf door te geven. De netbeheerder zorgt er dan voor dat ENSTROGA je meterstanden ontvangt.


ENSTROGA

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op het dak van je huis en wek je daarmee stroom op? Dan wordt de geproduceerde energie eerst voor je eigen huis gebruikt, indien er op het moment van de productie behoefte voor energie in je huis bestaat. Wanneer dit niet het geval is, dan wordt de stroom teruggeleverd aan het net en kan het door iemand anders worden gebruikt. Je meter houdt bij hoeveel je hebt verbruikt en hoeveel je hebt teruggeleverd. Aan het einde van het contractjaar checkt ENSTROGA dit en wordt het gesaldeerd. Dat betekent dat elk kWh die je opgewekt hebt, van je verbruik wordt afgetrokken. Het restant is het verbruik waarover je moet betalen.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer opgewekt dan je zelf verbruikt hebt? Dan krijg je van ENSTROGA een terugleververgoeding. De hoogte hiervan bedraagt € 0,0453 excl. btw.

Contactgegevens ENSTROGA

E-mail energie@enstroga.nl
Telefoon 043-744 0200
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 9.00 – 18.00
Website https://enstroga.nl/

contract ENSTROGA

Gas- en stroomstoringen

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan ENSTROGA

ENSTROGA int jouw betaling per automatische incasso, ofwel op de 1e of op de 15e van iedere maand. Je kan het geld ook zelf overmaken. Reken in dat geval wel met extra administratieve kosten à €3,00 per overschrijving.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen, dan zul je contact op moeten nemen met ENSTROGA.

Opzeggen contract bij ENSTROGA

ENSTROGA hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Dit betekent dat je minimaal 30 dagen voor het einde van je contract een schriftelijke bevestiging moet sturen naar de energieleverancier, waarin je meedeelt dat je het contract wilt opzeggen. Je kan deze bevestiging sturen naar energie@enstroga.nl.

Opzegtermijn

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht door ENSTROGA. Dit wordt altijd duidelijk in de contractvoorwaarden vermeld. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

Neemt ENSTROGA je opzegboete over?

ENSTROGA neemt je opzegboete niet over. Houd bij het voortijdig overstappen naar een andere energieleverancier altijd rekening met eventuele opzegboetes.


ENSTROGA aanbieding

Spreekt energieleverancier ENSTROGA je aan en zou je graag een contract bij de leverancier af willen sluiten? Bekijk dan de actuele tarieven in onze vergelijker. Wanneer je gaat overstappen, zul je wel het opzegtermijn van je huidige energieleverancier in de gaten moeten houden. Als je te vroeg overstapt dan zul je waarschijnlijk een opzegboete moeten betalen.

Wat doet EasySwitch en wat doet ENSTROGA?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de onze vergelijker zie je direct welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat ENSTROGA de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij ENSTROGA. Zij zorgen ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van ENSTROGA. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via onze vergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,3 uit 10

Klantervaringen

24 August, 07:38 R. Gommers Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit hier niet bij had geannuleerd en gewoon bij ouden gebleven
Ik raad Enstroga af.
11 July, 12:38 J. Persoon Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er teveel veiligheidsvragen zijn die ik moet beantwoorden om door te dringen bij leverancier
Ik raad Enstroga af.
06 July, 06:11 H. Coenen-Schreurs Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog te weinig ervaring om goed te beoordelen
Ik raad Enstroga aan.
01 June, 13:00 J. Mulder Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel, vriendelijk en behulpzaam. Zeer belangrijke items om klanten te enthousiasmeren door mond op mond reclame. In dit verhaal zitten twee winnaars!
Ik raad Enstroga aan.
31 May, 07:12 H. Hof Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar net overgestapt. Nog geen echt contact gehad
Ik raad Enstroga aan.
17 May, 10:40 E. Denissen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen. Duidelijke communicatie, niks op aan te merken!
Ik raad Enstroga aan.
01 April, 10:24 J. Ven Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan nog geen beoordeling geven omdat ik nog niet eens energie heb van enstroga .. een beoordeling heb ik wel dat jullie wel erg snel zijn met inhouden van mijn rekening daar ik bij oude leverangcier ook nog betaalde . ik hoop op spoedige inzage van verbruik straks ..ik wilde daarom ook maar overal maar een ster voor geven . maar dat lukte niet bij betaling .. daar maken julllie zelf 2 sterren van. en nee die mensen die ik heb gesproken en verteld dat jullie geen inzage hebben op verbruik haakten af ..en vonden de gas m3 ook te duur .
Ik raad Enstroga af.
26 December, 09:32 K. Krul Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De \"papier kraam\" is goed afgewikkeld. Maar de echte overstap komt nog. Daar kan ik nog geen mening over geven.
Ik raad Enstroga aan.
24 December, 11:00 J. van der Werff Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
fantastische service, duidelijk zonder poespas, eenvoudig overstappen en zeer klantgericht en gastvrij! HULDE!!
Ik raad Enstroga aan.
17 December, 10:17 H. ter Braak Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik zit sinds 11 december pas bij Enstroga dus kan niet volledig mijn mening geven. Dat kan ik alleen voor de eerste drie vragen. Derhalve heb ik de andere 3 vragen vooralsnog met 1 ster beoordeeld. Echter, wat ik wel mis, is dat er geen mogelijkheid is om een account aan te maken waardoor je zelf e.e.a. zou kunnen volgen. En of ik iemand Enstroga zou aanraden is op dit moment niet door mij te beoordelen, maar ik geef voorlopig maar het antwoord \"ja\". Ik ben van mening dat deze beoordeling veel te vroeg komt; zoiets zou na ca 6 maanden moeten.
Ik raad Enstroga aan.
08 December, 14:26 H. Ledderhof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is zeer goed gegaan
Ik raad Enstroga aan.
04 December, 19:58 J. Straaten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar 3 dagen bij ernstige,kan er Nog niets verder van zeggen
Ik raad Enstroga aan.
27 November, 08:37 R. Wielink Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
VReemd dat je al moet gaan betalen als er nog geen m3 is geleverd.......
Ik raad Enstroga af.
23 November, 14:42 J. Van den Berg Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb alleen het contract ontvangen de energie gaat pas in januari komen. Ik ben dus ook benieuwd.
Ik raad Enstroga aan.
23 November, 08:48 A. Heijerman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog niet alle informatie juist kunnen aangeven omdat ik pas per december overstap naar een andere leverancier
Ik raad Enstroga aan.
22 November, 08:15 D. Roet Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is heel netjes geregeld
Ik raad Enstroga af.
20 November, 13:17 M. Corsel Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen levering en nota gehad en online niets te volgen. Maandelijks een update per brief schijnt het. Kan daarom nog geen volle oordeel maken.
Ik raad Enstroga af.
09 November, 11:59 Z. Colijn Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. Maar moet het na een jaar opnieuw beoordelen
Ik raad Enstroga aan.
24 August, 16:36 E. Klaveren Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling kan ik nog niet over oordelen
Ik raad Enstroga aan.
7,3

Contactgegevens

Adres
Avenue Ceramique 221
6221KX, Maastricht
Telefoonnummer
043 744 0200
Website

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt