Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

ENSTROGA bestaat sinds 2012 en opereert niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen zoals Duitsland en Italië. Het energiebedrijf behoort tot een grote, Europese energiegroep en werd opgericht om consumenten een goedkope optie op stroom en gas te bieden op de energiemarkt.

Leveringsvergunning ingetrokken door ACM

Op dinsdag 9 november heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in dit artikel bekend gemaakt dat de leveringsvergunning van ENSTROGA is ingetrokken. ENSTROGA heeft hiervoor zelf een verzoek voor ingediend bij ACM. Het intrekken van de vergunning betekent dat het energiebedrijf geen energie meer aan kleinverbruikers mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd per 12 november 2021.   De klanten worden verdeeld over andere energieleveranciers en krijgen dan een nieuw contract van het bedrijf waar ze zijn ingedeeld.


Veelgestelde vragen

Is dit toegestaan?

In een korte periode zijn de stroom en gasprijzen tot een recordhoogte gestegen. Onder de huidige marktomstandigheden was het voor ENSTROGA niet mogelijk om hier als kleine leverancier mee verder te gaan. ENSTROGA heeft de ACM daarom verzocht om de leveringsvergunning in te trekken, omdat het bedrijf niet langer in staat was om op een betrouwbare manier energie te leveren. De ACM heeft daarom de vergunning ingetrokken.

Kom ik nu zonder stroom en/of gas te zitten?

Nee, in Nederland is de energielevering goed geregeld. Je komt daarom nooit zomaar zonder stroom of gas te zitten, zeker niet in de wintermaanden. Je blijft klant bij ENSTROGA tot een nieuwe leverancier gaat leveren.

Wie wordt mijn nieuwe leverancier?

Alle klanten van ENSTROGA worden verdeeld over verschillende leveranciers. De ACM heeft afspraken gemaakt met ENSTROGA en de netbeheerders om er samen voor te zorgen dat de verdeling over leveranciers zo goed mogelijk verloopt.

Wanneer gaat mijn nieuwe leverancier leveren?

De klanten worden rond 12 november overgezet naar de nieuwe leverancier, die vanaf dat moment gaat leveren. Rond deze datum zullen de contracten van de nieuwe leveranciers per e-mail worden toegestuurd. Klanten van ENSTROGA die na 17 november 2021 geen informatie hebben ontvangen van hun nieuwe energieleverancier kunnen ook navraag doen bij hun lokale netbeheerder (Enexis, Liander, Stedin, Enduris, Coteq, Rendo of Westland Infra).

Houd ik dezelfde overeenkomst als bij ENSTROGA?

Nee, je huidige voorwaarden en tarieven zullen vervallen. Het intrekken van de vergunning betekent dat ENSTROGA geen energie meer aan kleinverbruikers mag leveren. Alle lopende contracten worden beëindigd per 12 november 2021. De klanten worden zoals eerder aangegeven verdeeld over andere energieleveranciers en krijgen dan een nieuw contract van het bedrijf waar ze zijn ingedeeld.

Ik krijg nog geld terug van ENSTROGA, krijg ik dit terug?

ENSTROGA heeft toegezegd dat alle klanten nog een eindafrekening krijgen van het bedrijf, zodat duidelijk is of een klant nog geld tegoed heeft of nog moet bijbetalen voor geleverde energie. Het is nog niet bekend of ENSTROGA in staat is klanten die nog geld tegoed hebben geheel of gedeeltelijk kan uitbetalen. Eveneens is het niet bekend of een eventuele welkomstkorting wordt uitgekeerd.

Ik wil niet ingedeeld worden bij een willekeurige energieleverancier, kan ik nu al overstappen?

Nee, dit kan nog niet. In eerste instantie wordt je automatisch overgezet naar een nieuwe leverancier. Dit om ervoor te zorgen dat je niet zonder stroom en/of gas komt te zitten. Vanaf 9 november tot 12 november zitten klanten in een zogenaamde ‘freeze’ periode. Dit betekend dat zij in deze periode niet over kunnen stappen. De ACM heeft dit geregeld om het proces soepel te laten verlopen. Na deze periode kunnen klanten vervolgens zelf bepalen of zij bij hun nieuwe leverancier blijven of – na een opzegtermijn van maximaal 30 dagen – willen overstappen naar een andere leverancier.

Ik heb nog geen nieuw contract geregeld, wat nu?

De ACM heeft aangekondigd dat naast alle circa 150 klanten die nu nog als klant geregistreerd staan ook de circa 300 klanten waarvan Enstroga de levering onlangs heeft stopgezet en die zelf nog geen contract hebben gesloten met een nieuwe leverancier hierbij meegenomen. Omdat Enstroga de levering bij deze klanten ten onrechte heeft beëindigd, vallen zij ook onder de regeling. Deze klanten gaan dus gewoon rond 12 november over naar een aangewezen leverancier.

Ik heb al wel een nieuw contract geregeld, wat nu?

Je gaat gewoon over naar de leverancier waar je een contract hebt aangevraagd, dit wordt helemaal goed geregeld. Het is namelijk mogelijk dat sommigen van de groep van circa 300 klanten waarvan Enstroga de levering beëindigd had vóór 9 november 2021 zelf al een nieuw contract bij een andere leverancier hebben afgesloten, maar dat dit nieuwe contract nog niet is ingegaan. Deze klanten worden nu in eerste instantie meegenomen in de verdeling over de leveranciers, maar worden vervolgens wel op de eerder contractueel afgesproken datum overgezet naar de leverancier van hun keuze.

Moet ik mijn meterstanden doorgeven aan ENSTROGA?

Ja, wanneer er wordt gevraagd om de meterstanden door te geven is dit altijd goed om te doen. Als je een slimme meter hebt wordt dit automatisch uitgelezen.


Advies

ENSTROGA heeft aangegeven dat klanten binnenkort een nieuw contract ontvangen van de energieleverancier die hen overneemt. Wij adviseren je daarom even af te wachten tot er meer informatie beschikbaar is over wat je nieuwe tarieven worden. Houd dus goed je mail in de gaten. Wanneer deze informatie beschikbaar is kun je deze tarieven vergelijken met de deals op onze website om zo te komen tot de voordeligste keuze.

Zeg niet zomaar zelf je contract op, dan kun je zonder stroom of gas komen te zitten. Als jij via onze vergelijker overstapt naar een nieuwe energieleverancier, dan zegt de nieuwe leverancier jouw huidige contract op. Hierbij wordt er rekening gehouden met de opzegtermijn. Houd er ook rekening mee dat wanneer je opzegt of overstapt naar een andere leverancier je tijdelijke nieuwe leverancier een eindnota zal opstellen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Optie 1: Niet ingaan op het aanbod van de tijdelijke leverancier en overstappen.
Wanneer je vindt dat je nieuwe leverancier te hoge tarieven aanbiedt, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een vast contract van een andere leverancier. Kijk nu in onze vergelijker om te zien welke deals worden aangeboden.

Vergelijk energieleveranciers

 

Optie 2: Bij je nieuwe leverancier blijven met het contract dat is aangeboden.
Wanneer je bij je aangewezen leverancier blijft, zul je de tarieven uit het aangeboden contract betalen voor stroom en gas. Deze tarieven verschillen per leverancier, waardoor we op dit moment geen eenduidig advies kunnen geven dat voor alle klanten geldt. Wij begrijpen dat elk huishouden anders is, daarom is het goed om voor jezelf na te gaan welke optie het beste bij jou past. Heb je behoefte aan advies-op-maat? Dan helpen wij je graag verder via onze klantenservice.

Bij het vergelijken het contract adviseren wij om rekening te houden met de onderstaande 3 variabele onderdelen van een contract:

  • Tarieven
  • Vaste leveringskosten
  • Looptijd van het contract

Let op! De wintermaanden komen eraan, dit kan zorgen voor oplopende kosten. Houd de prijzen op onze website goed in de gaten.

Ben je van plan om over te stappen?

Dat kan, je kan alvast een aanvraag doen bij een nieuwe energieleverancier via onze energievergelijker. Daarom geven geven wij je een overstap-advies-op-maat:

  • Vul je gegevens in.
  • Start de vergelijking.
  • Vergelijk de deal voor jou met de tarieven van het contract dat is aangeboden.
  • Deal gevonden? Vul het aanvraagformulier in.
  • Geef in het aanvraagformulier op onze website aan dat je huidige contract over 30 dagen na aanvragen afloopt. Het kan zijn dat je nieuwe leverancier je iets later overneemt, tot die tijd blijft je tijdelijke leverancier stroom en gas leveren.
  • Aanvraag bevestigd? Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen het energiecontract. Houd je mail in de gaten.

Let wel, nadat je een aanvraag hebt gedaan duurt het minimaal 4 tot 6 weken totdat je nieuwe energieleverancier begint met leveren. De precieze startdatum is te vinden in het contract van je nieuwe energieleverancier.

Vergelijk Energie

Heb je nog andere vragen?

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met onze klantenservice op 020-5317670.


Contactgegevens ENSTROGA

E-mail energie@enstroga.nl
Telefoon 043-744 0200
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 9.00 – 18.00
Website https://enstroga.nl/

 

Beoordeling klantervaringen
5,1
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
5,1 uit 10

Klantervaringen

26 October, 17:17 R. Feijst Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap niet geregeld , niet bereikbaar voor klachten , eenzijdig voorwaarden contract gewijzigd , hautaine houding ,
Ik raad Enstroga af.
26 October, 17:15 D. van den Ende Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Als de Easyswitch site her ondersteunde hadden ze ook 1 ster gekregen voor de betaling!!
Ik raad Enstroga af.
26 October, 07:49 Jeffrey Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
SCAM! Hoop dat ze hard gestraft worden en dat dit bedrijf stopt met bestaan, dit soort oplichters horen in de gevangenis.
Ik raad Enstroga af.
26 October, 07:49 Wim Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract werd nog vóór de levering eenzijdig gewijzigd naar wintercontract met sterk verhoogde tarieven. Bij niet akkoord werd ineens al per 20-10-2021 de levering stop gezet in plaats van eerder genoemde 07-11-2021
Ik raad Enstroga af.
26 October, 07:08 M. Hendriks Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Enstroga heeft onterecht het contract ontbonden. En mij in de kou laten staan.
Ik raad Enstroga af.
24 October, 16:07 R. Spekman Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zwaar k*t, hebben gewoon maar eenzijdig het vaste contract opgezegd hetgeen me nu dus € 1.600 meer energie gaat kosten. Zwaar teleurgesteld ook in jullie email over de contractbreuk van Enstroga, geen enkele praktische tip deze wanprestatie te keren. Als jullie Enstroga in de vergelijking houden hoeft EasySwitch van mij ook niet meer, dag provisie.
Ik raad Enstroga af.
24 October, 07:32 A. Schuilenburg Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dit is echt de grootste fout geweest om over te stappen naar Enstroga. Het zijn bedriegers en dieven, betaal nu een godsvermogen aan energie, een groot drama, je kunt er niks tegen doen, ze hebben je bij je ballen, overstappen kost nog veel meer, ze zijn niet te bereiken voor commentaar, in en in triest is dit, instanties die er over gaan komen steeds te laat met raad wat je wel en niet moet doen, (ze laten je gewoon barsten) ze praten leuk maar doen weinigzal blij zijn als de winter over is en weer naar een normale prijs kan overstappen, heb ook niet de illusie dat er iemand is om je te helpen, is gewoon jammer en betaal maar anders heb je nog meer problemen, instanties (acm) die er zijn om je te helpen doen ook echt niet veel voor ons heb er geen woorden voor!!!!!!!
Ik raad Enstroga af.
21 October, 13:20 E. Tol Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voordat mijn contract inging werd hij al eenzijdig door enstroga opengebroken en de tarieven fors verhoogd. Daarna werd er eenzijdig mijn contract opgezegd door enstroga terwijl ik aan al mijn verplichtingen heb voldaan. Vervolgens is er geen communicatie met het bedrijf mogelijk. EasySwitch zou dit soort bedrijven wel strenger mogen toetsen voordat ze deze op hun site toelaten, als ik op zoek ben naar een vast contract wil ik er op aan kunnen dat ik ook een vast contract krijg.
Ik raad Enstroga af.
20 October, 08:49 M. Mentz Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Drama
Ik raad Enstroga af.
19 October, 09:22 J. Clijnk Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract voor ingangsdatum verhoogd
Ik raad Enstroga af.
19 October, 07:46 A. Loenhout- Van Aelst Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
een drama, een overeenkomst / een vast contract gemaakt in augustus met een vaste prijs voor voor een jaar voor gas en elektriciteit en eenzijdig door de leverancier opgezegd c.q. zij willen het contract niet nakomen, voelt u zich niet mede verantwoordelijk, u heeft toch de leveranciers wel gescreend . gezamenlijk acties door u voorbereid van alle benadeelde cliënten zou wel het minste zijn wat u kunt doen
Ik raad Enstroga af.
19 October, 07:31 J. Ravenstein Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Advies: Stop direct met die criminele bende... ze brengen jullie goede naam alleen maar in diskrediet.. oplichters zijn het.
Ik raad Enstroga af.
16 October, 07:55 R. Berg Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hoe is het mogelijk dat je een jaarcontract afsluit dat op 6 okt ingaat je 7 okt een mail krijgt dat het contract wordt ontbonden, als de energieprijs 100 procent was gezakt hadden ze dan ook het contract ontbonden zodat ik een nieuw contaract kan afsluiten voor een lagere prijs. Als dit ontbinden van een contract gewoon kan en wordt toegestaan is het einde zoek. 1 ding is zeker, echt Nooit meer enstroga ook al willen ze gratis leveren. Laat ze maar zsm failliet gaan!
Ik raad Enstroga af.
15 October, 22:06 K. Prijs Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vast contract open gebroken en uiteindelijk contract door hun opgezegd.
Ik raad Enstroga af.
15 October, 08:14 A. Deutekom Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Schoften zijn het. Nooit en dan ook nooit meer deze maatschappij. Ze verhogen een vast contract met vaste prijzen met ruim 100%. Maandbedrag van 207 naar 518. Klantenservice superslecht. Kunnen niets doen en zeggen letterlijk dat ze dit doen om mij te beschermen. Telefonisch mag je het maandbedrag niet aanpassen. Op mail wordt pas na dagen gereageerd. Ben na precies 7 dagen opgestapt. Blijf hier weg mensen.
Ik raad Enstroga af.
14 October, 10:20 C. Verjans Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Uitermate ontevreden na het ontvangen van de brief over hun zogenaamde wintercontract. Je denkt een contract af te sluiten met een vast tarief en vervolgens staat in de kleine lettertjes dat ze die tarieven gewoon mogen wijzigen. Dat noem ik op z\'n minst misleidend.
Ik raad Enstroga af.
14 October, 09:18 H. Gameren Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eenzijdig opzeggen van het contract ..... wat een smerig bedrijf is dit !
Ik raad Enstroga af.
13 October, 08:58 C. Janssen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerst gezeur over borgsom (nog nooit problemen gehad met welke leverancier dan ook) en daarna eenzijdig wijzigen van het contract BINNEN 4 DAGEN NA INGANG!!! Boeven zijn het in mijn opinie die niet weten waar ze aan begonnen zijn en nu hun eigen fouten afwentelen op de klanten. Oh ja, het incasseren door hun van mijn geld ging probleemloos!
Ik raad Enstroga af.
13 October, 07:11 V. Vries Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog voor mijn contract in zou gaan hebben zij de prijzen enorm verhoogd.
Ik raad Enstroga af.
12 October, 12:50 M. Brinkman Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Stap nooit en dan ook nooit over naar enstroga. Grootste bedriegers ooit, komen hun contract niet na een verhogen de prijs met 100%
Ik raad Enstroga af.
12 October, 10:39 H. Schilstra Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze houden zich niet aan het contract
Ik raad Enstroga af.
12 October, 08:13 P. Helvoort Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Enstroga verhoogt gewoon het tarief als je een vast contract hebt!!!!! En met 100%!!
Ik raad Enstroga af.
11 October, 17:22 B. Vreman Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Je gaat een contract met hen aan wat ze eenzijdig gaan aanpassen. Onbetrouwbare partij dus.
Ik raad Enstroga af.
21 September, 08:22 J. CATE Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat alles goed bevestigd is door Entroga en tot de definitieve start van de levering , ik Entroga voorlopig met goed beoordeel
Ik raad Enstroga aan.
24 August, 07:38 R. Gommers Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit hier niet bij had geannuleerd en gewoon bij ouden gebleven
Ik raad Enstroga af.
11 July, 12:38 J. Persoon Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er teveel veiligheidsvragen zijn die ik moet beantwoorden om door te dringen bij leverancier
Ik raad Enstroga af.
06 July, 06:11 H. Coenen-Schreurs Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog te weinig ervaring om goed te beoordelen
Ik raad Enstroga aan.
01 June, 13:00 J. Mulder Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel, vriendelijk en behulpzaam. Zeer belangrijke items om klanten te enthousiasmeren door mond op mond reclame. In dit verhaal zitten twee winnaars!
Ik raad Enstroga aan.
31 May, 07:12 H. Hof Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar net overgestapt. Nog geen echt contact gehad
Ik raad Enstroga aan.
17 May, 10:40 E. Denissen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen. Duidelijke communicatie, niks op aan te merken!
Ik raad Enstroga aan.
01 April, 10:24 J. Ven Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan nog geen beoordeling geven omdat ik nog niet eens energie heb van enstroga .. een beoordeling heb ik wel dat jullie wel erg snel zijn met inhouden van mijn rekening daar ik bij oude leverangcier ook nog betaalde . ik hoop op spoedige inzage van verbruik straks ..ik wilde daarom ook maar overal maar een ster voor geven . maar dat lukte niet bij betaling .. daar maken julllie zelf 2 sterren van. en nee die mensen die ik heb gesproken en verteld dat jullie geen inzage hebben op verbruik haakten af ..en vonden de gas m3 ook te duur .
Ik raad Enstroga af.
26 December, 09:32 K. Krul Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De \"papier kraam\" is goed afgewikkeld. Maar de echte overstap komt nog. Daar kan ik nog geen mening over geven.
Ik raad Enstroga aan.
24 December, 11:00 J. van der Werff Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
fantastische service, duidelijk zonder poespas, eenvoudig overstappen en zeer klantgericht en gastvrij! HULDE!!
Ik raad Enstroga aan.
17 December, 10:17 H. ter Braak Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik zit sinds 11 december pas bij Enstroga dus kan niet volledig mijn mening geven. Dat kan ik alleen voor de eerste drie vragen. Derhalve heb ik de andere 3 vragen vooralsnog met 1 ster beoordeeld. Echter, wat ik wel mis, is dat er geen mogelijkheid is om een account aan te maken waardoor je zelf e.e.a. zou kunnen volgen. En of ik iemand Enstroga zou aanraden is op dit moment niet door mij te beoordelen, maar ik geef voorlopig maar het antwoord \"ja\". Ik ben van mening dat deze beoordeling veel te vroeg komt; zoiets zou na ca 6 maanden moeten.
Ik raad Enstroga aan.
08 December, 14:26 H. Ledderhof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is zeer goed gegaan
Ik raad Enstroga aan.
04 December, 19:58 J. Straaten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar 3 dagen bij ernstige,kan er Nog niets verder van zeggen
Ik raad Enstroga aan.
27 November, 08:37 R. Wielink Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
VReemd dat je al moet gaan betalen als er nog geen m3 is geleverd.......
Ik raad Enstroga af.
23 November, 14:42 J. Van den Berg Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb alleen het contract ontvangen de energie gaat pas in januari komen. Ik ben dus ook benieuwd.
Ik raad Enstroga aan.
23 November, 08:48 A. Heijerman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog niet alle informatie juist kunnen aangeven omdat ik pas per december overstap naar een andere leverancier
Ik raad Enstroga aan.
22 November, 08:15 D. Roet Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is heel netjes geregeld
Ik raad Enstroga af.
20 November, 13:17 M. Corsel Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen levering en nota gehad en online niets te volgen. Maandelijks een update per brief schijnt het. Kan daarom nog geen volle oordeel maken.
Ik raad Enstroga af.
09 November, 11:59 Z. Colijn Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. Maar moet het na een jaar opnieuw beoordelen
Ik raad Enstroga aan.
24 August, 16:36 E. Klaveren Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling kan ik nog niet over oordelen
Ik raad Enstroga aan.
5,1

Contactgegevens

Adres
Avenue Ceramique 221
6221KX, Maastricht
Telefoonnummer
043 744 0200
Website

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt