Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer weten over Anode Energie Zakelijk? Alle informatie over deze energieleverancier vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.  

Energieleverancier Anode wil energie leveren met aandacht voor de klant, op een betrouwbare en eerlijke manier. Anode gaat er vanaf de oprichting in 2001 van uit dat de inkoop en de levering van energie met aandacht dient te gebeuren.

 

Over Anode Zakelijk

Het hoofdkantoor van Anode bevind zich in het centrum van Barendrecht. Met een vaste groep ervaren medewerkers garandeert Anode dat je altijd mensen te spreken krijgt die ter zake en kundig zijn en je professioneel te woord staan. Anode handelt niet alleen op de Nederlandse energiemarkt, maar ook op buitenlandse energiemarkten. Anode beschikt ook over een zusteronderneming: Anode Biomass Centre. Deze tak is gericht op biomassa en duurzame energie.

 

Vergelijk Energie

 

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er

Als ZZP’er met een kantoor aan huis is het mogelijk gebruik te maken van zakelijke energie. Het blijkt echter niet altijd voordeliger om gebruik te maken van zakelijke energie wanneer je een kantoor aan huis hebt. Zakelijke tarieven zijn namelijk niet goedkoper dan particuliere tarieven. Deze zijn gelijk, en soms zijn zakelijke tarieven zelfs hoger. Ook is het de moeite waard de voorwaarden voor de contracten goed met elkaar te vergelijken. De contractvoorwaarden voor zakelijke afnemers zijn vaak een stuk strenger dan voor particuliere afnemers. De reden hiervan is dat consumenten een stuk beter worden beschermd door de wet.

 

Hoe duurzaam is Anode Zakelijk?

Anode Zakelijk bied je de keuze uit groene en grijze stroom. Wanneer je kiest voor groene stroom, is het zelfs mogelijk een specifieke energiebron te kiezen. Zusteronderneming Anode Biomass Centre is compleet gericht op duurzaamheid. Dit bedrijf richt zich wereldwijd op de groothandel in duurzame en groene CO2-neutrale producten. In samenwerking met partners heeft Anode Biomass Centre een duurzaam energie concept uitgerold, waarin alle energievoorzieningen integraal worden geregeld.

 

Anode Zakelijk tarieven

Anode zakelijk maakt onderscheid tussen Zakelijk, Midzakelijk en Grootzakelijk. Voor deze partijen bestaat er de keuze uit onderstaande producten:

Energieproduct Looptijd
Anode Energie Stroom Contract is af te sluiten voor 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar vast of met een variabel contract. Wanneer je kiest voor het variabel contract, kun je gemakkelijk opzeggen, betaal je de actuele markttarieven voor energie en heb je meteen het voordeel van eventuele prijsdalingen. Ook hanteert Anode geen opzegvergoedingen.
Anode Energie Gas Contract is af te sluiten voor 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar vast of met een variabel contract. Wanneer je kiest voor het variabel contract, kun je gemakkelijk opzeggen, betaal je de actuele markttarieven voor energie en heb je meteen het voordeel van eventuele prijsdalingen. Ook hanteert Anode geen opzegvergoedingen.
Anode Energie Stroom en Gas Contract is af te sluiten voor 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar vast of met een variabel contract. Wanneer je kiest voor het variabel contract, kun je gemakkelijk opzeggen, betaal je de actuele markttarieven voor energie en heb je meteen het voordeel van eventuele prijsdalingen. Ook hanteert Anode geen opzegvergoedingen.

Voor de meest actuele tarieven van Anode Zakelijk raadpleeg je de energievergelijker.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Beschikt je over een dubbele- of slimme meter, dan kun je gebruikmaken van het dal- en normaaltarief voor energie (het dubbeltarief). Je betaalt in dat geval het lage daltarief in de uren van 23:00 tot 07:00 en het normale tarief in de overige uren. In sommige regio’s kan dit daltarief zelfs al om 21:00 beginnen.

 

De slimme thermostaat van Anode

Anode beschikt nog niet over een slimme thermostaat. Mocht je graag gebruik willen maken van een slimme thermostaat, is dit eventueel mogelijk door een losse slimme thermostaat aan te schaffen. Neem voor de mogelijkheden contact op met de klantenservice van Anode, tel: 0180 64 44 04.

 

De slimme meter bij Anode Zakelijk ook voor zakelijke afnemers

Slimme meters worden al vanaf 2009 in nieuwbouwhuizen en kantoren geplaatst. Je netbeheerder is hiervoor verantwoordelijk en pakt de plaatsing van de slimme meters per regio aan. Heb je nog geen slimme meter maar wil je deze wel? Neem dan contact op met je netbeheerder voor een spoedplaatsing (hier zijn wel kosten aan verbonden).

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Beschik je over zonnepanelen en wil je de energie die je hiermee opwekt terugleveren aan het openbare net, dan biedt Anode hier een vergoeding voor. Je ontvangt het verbruikstarief voor de opgewekte energie. Let wel op dat je bij je netbeheerder aangeeft dat je zonnepanelen hebt. Is dit nog niet bekend bij je netbeheerder, dan wordt de teruglevering niet geregistreerd en krijg je ook geen vergoeding.

 

Contactgegevens Anode Zakelijk

Anode Zakelijk is op de volgende manieren te bereiken:

Contactgegevens Anode Zakelijk
Thuis en Zakelijk Mid/Grootzakelijk Producenten & Algemeen
0180 – 64 44 04 0180 – 64 44 00
*op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. *op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.
klantenservice@anode.nl info@anode.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Anode Zakelijk

Is er sprake van een stroomstoring in jouw pand en kun je zelf de reden hier van niet achterhalen? Neem dan contact op met Anode via het nummer 0180 – 64 44 00. Ligt de storing buiten jouw eigen pand, dan kun je contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800 – 9009. Wanneer je gas ruikt, is het raadzaam dit nummer meteen te bellen.

 

Betalingen

Betalingen aan Anode energie kun je via het machtigingsformulier op de website regelen. Hier kun je aangeven op welke manier je wilt dat bedragen van je rekening af worden geschreven.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Je kunt je persoonlijke gegevens bij Anode aanpassen door een ondertekende brief te versturen met de wijziging. Deze brief verstuur je naar: Anode Energie, ter attentie van de afdeling Klantenservice, Postbus 9034, 3007 AA Rotterdam. De reden dat je gegevens alleen per brief kunt wijzigen is om de privacy van klanten te kunnen waarborgen.

 

Opzeggen contract bij Anode

Wil je de overeenkomst met Anode opzeggen, dan is dit mogelijk via de website. Is je contract nog niet afgelopen en is er dus sprake van een resterende looptijd, dan betaal je een opzegvergoeding.

 

Opzegtermijn Anode Zakelijk

Anode rekent een opzegtermijn van 30 dagen. Mocht je eerder op willen zeggen is dit ook mogelijk. In dit geval betaal je wel een opzegvergoeding.

 

Neemt Anode Zakelijk je opzegboete over?

Anode neemt je opzegboete niet over als je van een andere energieleverancier overstapt naar Anode. Je dient deze boete zelf te betalen, of te wachten op de opzegtermijn bij je oude energieleverancier.

 

Overstappen van energieleverancier

Omdat de energietarieven per jaar twee keer veranderen, is het handig hier als klant rekening mee te houden. Bij het afsluiten van een éénjarig contract kun je na een jaar overstappen en eventueel profiteren van dalende energieprijzen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Anode Zakelijk?

EasySwitch.nl is een energievergelijker en vergelijkt je energiecontract met de contracten van andere energieleveranciers. Via de vergelijker van EasySwitch.nl zie je binnen een paar minuten bij welke goedkope energieleverancier je kunt besparen op je vaste lasten.


Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Anode Zakelijk. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de
energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Voor veelgestelde vragen over Anode Zakelijk kun je terecht op de pagina van Anode Energie.
0

Contactgegevens

Adres
Doormanplein 1
2992BC, Barendrecht
Telefoonnummer
0180-644404
Website
Wil je meer weten over Anode Energie Zakelijk? Alle informatie over deze energieleverancier vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.  

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt