Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Lees hier alle informatie over de energieleverancier Huismerk Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk jaarlijks energieprijzen om te zien of je nog steeds het scherpst geprijsde contract hebt.       

Huismerk energie is in 2012 opgezet door twee ondernemers en is ondertussen uitgegroeid tot een van de groenste energieleveranciers van Nederland. Met windmolens, zonnepanelen en op korte termijn een waterkrachtcentrale leveren zij een bijdrage aan het verduurzamen van de Nederlandse energie. De tarieven van Huismerk Energie kun je gemakkelijk en snel vergelijken met de energievergelijker.

Over Huismerk Energie

Huismerk Energie wil kwalitatief goede energie leveren en haar klanten voorzien van duidelijke informatie en een goede service zodat klanten weten wat ze in huis halen. Huismerk Energie wilt energie transparanter maken door open te zijn over de herkomst van de energie en door klanten inzicht te geven in het eigen energieverbruik.

Vergelijk Energie


huismerk energie

Hoe duurzaam is Huismerk Energie?

De energie die Huismerk Energie levert bestaat voor 99% uit Nederlandse windkracht en voor 1% uit Nederlandse zonne-energie. Deze vormen van energie brengen geen schade toe aan het milieu en zullen nooit opraken. Huismerk Energie behoort hiermee tot de groenste energieleveranciers van Nederland en kan worden gezien als een zeer duurzame energieleverancier.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Gedurende de dag worden twee tarieven gerekend; het laagtarief en het normaaltarief. Het normaaltarief geldt overdag tussen 07:00 en 23:00 en het laagtarief geldt ‘s nachts tussen 23:00 en 07:00, in het weekend en op feestdagen. Een uitzondering geldt in de provincies Zeeland en Noord-Brabant, daar is de wissel tussen het laag- en normaaltarief om 21:00. Deze wisselende tarieven worden alleen aangehouden wanneer je een dubbele meter hebt, als je een enkele meter hebt geldt gedurende de hele dag het enkeltarief.

Slimme energiemanager van Huismerk Energie

De slimme thermostaat van Huismerk Energie heet de slimme energiemanager. Deze energiemanager staat in contact met je slimme meter, waardoor je makkelijk inzicht hebt in je energieverbruik. Huismerk Energie kan je meterstanden ook op afstand aflezen, waardoor de leverancier een nauwkeuriger beeld krijgt van je energieverbruik en je energierekening hier op kan aanpassen. Als je niet wilt dat Huismerk Energie je meterstanden kan aflezen dan kun je dit doorgeven en zal de leverancier die stop zetten.

De slimme meter bij Huismerk Energie

De slimme meter wordt in de meterkast geïnstalleerd en houdt de meterstanden van jouw gas- en stroomverbruik bij. Door deze meter kun je op afstand je meterstanden in de gaten houden. Ieder huishouden krijgt de komende jaren een slimme meter aangeboden. Per buurt worden deze meters door je netbeheerder geïnstalleerd en word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer je een slimme meter krijgt.

huismerk energie

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, dan wek je zelf stroom op. Deze stroom hoef je niet van Huismerk Energie af te nemen en wordt daarom in mindering gebracht op je energierekening. Het wegstrepen van afgenomen energie tegen zelf opgewekte energie heet salderen. Huismerk Energie wilt stimuleren dat klanten hun eigen energie gaan opwekken en daarom is je opgewekte stroom bij Huismerk Energie evenveel waard als de afgenomen energie.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Het kan voorkomen dat je zonnepanelen meer energie hebben opgewekt dan je hebt afgenomen. In dit geval gaat de overige opgewekte energie terug het elektriciteitsnet op en geeft Huismerk Energie hier een vergoeding voor. Deze vergoeding staat gelijk aan het kale leveringstarief. Je kunt bij Huismerk Energie onbeperkt terugleveren.

Contactgegevens Huismerk Energie

Contactgegevens Huismerk Energie
Email: info@huismerkenergie.nl
Telefoon: 088 – 1051122
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:00 tot 17:00 uur.
Website: www.huismerkenergie.nl

Gas- en stroomstoringen bij Huismerk Energie

Thuis last hebben van een storing kan heel vervelend zijn. Het is mogelijk dat de storing alleen in jouw huis is, maar in sommige gevallen zit het probleem bij de netbeheerder en hebben meer huizen last van de storing. Je kunt dit opzoeken op de website gasenstroomstoringen.nl, hier staan alle actuele stroomstoringen op vermeld.

Een andere optie is om het Nationaal Storingsnummer voor Gas en Stroom te bellen op 0800 – 9009. Op het moment dat je gas ruikt, wordt het aangeraden om dit nummer direct te bellen.

huismerk energie

Betalingen aan Huismerk Energie

Je kunt ervoor kiezen om te betalen via een automatisch incasso, in dit geval wordt het maandbedrag iedere maand rond de 25e van je bankrekening afgeschreven.

Wat te doen bij verhuizing?

Bij een verhuizing neem je jouw energiecontract gewoon mee naar je nieuwe adres. Het is belangrijk dat je de verhuizing en je nieuwe adres maximaal 10 dagen voor de verhuizing doorgeeft aan Huismerk Energie. Je contract kan dan worden aangepast en als het nodig is word je bij een nieuwe netbeheerder aangemeld.

Opzeggen contract bij Huismerk Energie

Je kunt je contract bij Huismerk Energie zelf schriftelijk opzeggen, maar dit is meestal niet nodig. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier zal deze namelijk je oude contract bij Huismerk Energie opzeggen, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Let bij het overstappen wel op de looptijd van je contract. Als je het contract voortijdig opzegt, brengt Huismerk Energie een opzegboete in rekening welke kan oplopen tot € 125 per product (gas en/of stroom).

Looptijd tot einde contract Opzegboete per product
Minder dan 1,5 jaar € 50
1,5 tot 2 jaar € 75
2 tot 2,5 jaar € 100
Langer dan 2,5 jaar € 125

Opzegtermijn Huismerk Energie

Huismerk Energie hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is kosteloos zolang je een contract hebt voor onbepaalde tijd.

Neemt Huismerk Energie je opzegboete over?

Dit hangt af van het contract dat je hebt gekozen. In veel gevallen wordt de boete tot €100 vergoed (€50 per aansluiting). Bij sommige contractvormen vergoedt Huismerk Energie tot €250 (€125 per aansluiting). Boetes die lager zijn worden helemaal vergoed en boetes die hoger zijn moeten deels zelf worden betaald.


Overstappen van energieleverancier

Wil je groene energie voor het meest voordelige tarief? Dan kun je met de energievergelijker van EasySwitch.nl snel zien welke goedkope energieleverancier de beste deal voor jou heeft. Als Huismerk Energie het goedkoopste contract heeft dan sluit je dit binnen een paar minuten af! Je kunt dit zelf doen of gebruikmaken van onze gratis overstapservice.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Huismerk Energie?

EasySwitch.nl zet alle energieleveranciers op een rij en vergelijkt welke leverancier de voordeligste tarieven aanbiedt die voldoen aan jouw wensen. Wil je graag groene stroom of een variabel tarief? Dan kun je dit aangeven in de energievergelijker. Als je kiest voor een contract bij Huismerk Energie, stuurt EasySwitch.nl je gegevens door naar Huismerk Energie. Zij regelen je nieuwe contract en zeggen het contract bij je oude energieleverancier op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Huismerk Energie. Vergelijk de energietarieven van Huismerk Energie met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

06 June, 13:08 Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Huismerk Energie aan.

Veelgestelde vragen Huismerk Energie

 

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het bedrag dat je maandelijks voor je gas- en stroomgebruik betaalt heet het termijnbedrag. Dit bedrag is gebaseerd op een schatting van je maandelijkse energieverbruik of het historische verbruik in jouw woning. De daadwerkelijke verbruikskosten worden aan het eind van het contractjaar verrekend met dit al betaalde bedrag. Het kan zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.    

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.    

Wat is regiotoeslag gas?

Je betaalt een toeslag voor het vervoer van gas naar jouw huis. Het gas dat Huismerk Energie levert komt uit Slochteren in Groningen, hoe verder je van Slochteren vandaan woont, hoe meer toeslag je betaalt voor de levering van gas.    

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

CO2 gecompenseerd gas wordt ook wel ‘groen gas’ genoemd. Bij de verbranding van gas komt de vervuilende stof CO2 vrij. Om de CO2 uitstoot toch zo veel mogelijk te beperken, investeert Huismerk Energie in projecten om de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de verbranding van gas te compenseren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door nieuwe bossen aan te leggen. CO2 gecompenseerd gas betekent hier dat de CO2 die in de lucht komt door het gas dat Huismerk Energie levert, ook weer uit de lucht wordt gehaald door de bossen die zij aanleggen.    
0

Contactgegevens

Adres
Kerkenbos 1057 b
6546BB, Nijmegen
Telefoonnummer
088-105 11 22
Website
Lees hier alle informatie over de energieleverancier Huismerk Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk jaarlijks energieprijzen om te zien of je nog steeds het scherpst geprijsde contract hebt.       

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt