Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over ONEforONE? Op deze pagina vind je alle informatie terug over ONEforONE: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl kun je energie vergelijken en de beste energiedeal vinden.

ONEforONE Energie is geen energieleverancier. Het is een sociale onderneming. Door energieproducten te verkopen hopen zij in ontwikkelingslanden het gebruik van zonne-energie te stimuleren. Heb jij via ONEforONE Energie een contract afgesloten? Dan is Greenchoice je energieleverancier.

 

Over ONEforONE Energie

Het idee achter ONEforONE komt tot uiting in de naam. Als je een product koopt of afneemt via deze sociale onderneming, zorgen zij ervoor dat in een ontwikkelingsland iemand een soortgelijk product krijgt. Één hier is één daar. Op deze manier kunnen consumenten met hun aankopen bijdragen aan rechtstreekse ontwikkelingshulp. ONEforONE doet dit ook met energiecontracten.

 

Hoe duurzaam is ONEforONE Energie?

Als je via ONEforONE een energiecontract afsluit, ga je eigenlijk een overeenkomst aan met Greenchoice. Greenchoice levert 100% groene stroom en gas en heeft 300.000 klanten in Nederland. Voor elk energiecontract dat via ONEforONE Energie wordt afgesloten, ontvangt een Afrikaan zonne-energie. Om dit te realiseren werkt ONEforONE samen met ToughStuff. Deze sociale onderneming maakt betaalbare en duurzame producten voor de opwekking van zonne-energie.

 

Waterfles van ONEforONE Energie

Een ander initiatief van de onderneming is de ONEforONE waterfles. De aankoop van een waterfles zorgt voor een leven lang schoon drinkwater voor iemand in een ontwikkelingsland. In samenwerking met Pump Aid wordt er in Afrika gewerkt aan waterpompen. Het doel is het bevorderen van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking. Schoon drinkwater is daar een belangrijke voorwaarde voor.

 

Tarieven van ONEforONE Energie

Als je via ONEforONE een energiecontract afsluit is Greenchoice je leverancier. Greenchoice hanteert drie verschillende tarieven:

  • Kortingsgarantie
  • 100% Nederlandse wind
  • 100% Nederlands groen

 

Bij de kortingsgarantie is het tarief variabel. Je krijgt van Greenchoice de garantie dat jouw tarief 0,25 procent lager zal zijn dan de grootste aanbieder in de regio. Bij 100% Nederlandse wind en 100% Nederland groen zijn de tarieven vast. De contractduur kan variëren van 1 tot 3 jaar.

 

Hoe wordt de stroom opgewekt?

Kortingsgarantie 50% Nederlandse biomassa
40% Nederlandse windenergie
10% EU-windenergie
100% Nederlandse wind 100% Nederlandse windenergie
100% Nederland groen 65% Nederlandse biomassa
35% Nederlandse windenergie

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van jouw regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

 

De slimme thermostaat van ONEforONE Energie

Via Greenchoice kun je geen slimme thermostaat krijgen. Het staat je wel vrij om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen en te installeren in huis.

 

De slimme meter bij ONEforONE Energie

Alle analoge meters in Nederland zullen worden vervangen door slimme meters. De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meters wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter jouw netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Je hoeft dus niet meer zelf de meterstanden door te geven.

 

De slimme meter vereenvoudigt het meten van je energieverbruik. Enkele voordelen van een slimme meter bij Greenchoice:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
  • Je kunt online je maandelijkse verbruik bekijken;
  • Dubbele tarieven kunnen ook worden gemeten.

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Bij een analoge meter draait de meter zelf vooruit of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Bij een digitale meter worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. De teruggeleverde energie wordt apart van de jaarnota op een teruglevernota verrekend. Hoewel de meters op verschillende manieren verbruik en teruglevering registreren, krijg je bij beide meters voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Meestal wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan kan worden opgewekt met zonnepanelen. Als blijkt dat je per jaar meer produceert dan je verbruikt, krijg je voor de opgewekte stroom uitsluitend de kale stroomprijs en btw vergoed. Er wordt geen netto energiebelasting uitgekeerd.

Heb jij een digitale meter? Dan maakt Greenchoice in jouw geval een uitzondering. Klanten met een digitale meter die meer stroom produceren dan ze verbruiken, krijgen voor de eerste 1000 kWh de netto teruglevering inclusief de energiebelasting vergoed. Dit geldt per nota en per jaar.

 

Contactgegevens ONEforONE Energie

Als jij een contract via ONEforONE Energie hebt lopen, is Greenchoice je energieleverancier. De contactgegevens van Greenchoice zie je hieronder.

 

E-mail vragen@greenchoice.nl
Telefoon 010 – 478 23 26
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Werkdagen 8.30 – 17.30
Zaterdag 8.30 – 16.00
Website http://www.greenchoice.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij ONEforONE Energie

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of jij de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer, 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan ONEforONE Energie

Het verschuldigde bedrag wordt maandelijks door Greenchoice via een automatische incasso van je rekening afgeboekt. Rond de 6e van de maand wordt het bedrag afgescheven. De jaarnota wordt rond de 10e van de maand verrekend. Lukt de incasso de eerste keer niet? Rond de 16e en de 26e wordt het nogmaals geprobeerd. Lukt het na drie keer niet? Dan ontvang je een herinneringsbrief.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Een verhuizing kun je op meerdere manieren aan Greenchoice doorgeven. Doe dit minimaal twee weken van tevoren. Geef de verhuizing door via ‘Mijn dossier’ op de website. Ook kun je de verhuizing telefonisch of via de mail doorgeven. Telefonisch is Greechoice op 010 – 478 23 26 te bereiken. Mails stuur je naar vragen@greenchoice.nl.

 

Opzeggen contract bij ONEforONE Energie

Als je een energiecontract wil opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Greenchoice. Het nummer is 010 – 478 23 26. Je betaalt het lokale tarief.

 

Opzegtermijn ONEforONE Energie

Als je jouw energiecontract voortijdig opzegt, brengt de energieleverancier doorgaans een opzegvergoeding (anders gezegd: een opzegboete) in rekening. Greenchoice brengt geen opzegvergoeding in rekening bij het vroegtijdig beëindigen van je contract. Het contract is kosteloos op te zeggen. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

 

Neemt ONEforONE Energie jouw opzegboete over?

In geen geval neemt Greenchoice namens ONEforONE Energie jouw opzegboete over. Omdat Greenchoice zelf geen opzegvergoeding in rekening brengt, vergoeden zij deze ook niet voor je als je vroegtijdig overstapt.

 

Overstappen van energieleverancier

Je bent op zoek naar een goedkope energieleverancier en overweegt een overstap? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

 

Energie vergelijken »

 

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen over ONEforONE Energie

 

Deelt ONEforONE gratis producten uit in ontwikkelingslanden?

Nee, ONEforONE gelooft dat rechtstreekse hulp duurzamer is als mensen in ontwikkelingslanden ook bijdragen aan bijvoorbeeld de opwekking van zonne-energie of het leveren van schoon drinkwater. Daarom werkt ONEforONE het liefst samen met andere sociale ondernemingen als ToughStuff.  

Is ONEforONE een bedrijf of een goed doel?

Het is geen goed doel. Er is bewust voor gekozen ONEforONE als sociale onderneming op te zetten. De activiteiten worden door ONEforONE BV gedaan, op deze wijze is de organisatie niet afhankelijk van subsidies of giften. Het geld dat wordt opgehaald gaat via de Stichting ONEforONE rechtstreeks naar sociale ondernemingen als ToughStuff en Pump Aid.  

Wat zijn de doelstellingen van ONEforONE?

De Stichting ONEforONE heeft twee doelstellingen:
  1. Armoedebestrijding en de bevordering van zelfredzaamheid in ontwikkelingslanden;
  2. Stimulering van sociaal ondernemerschap.
Ben jij op zoek naar meer informatie over ONEforONE? Op deze pagina vind je alle informatie terug over ONEforONE: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl kun je energie vergelijken en de beste energiedeal vinden.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt