Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over ONS Energie? Op deze pagina vind je alle informatie over ONS Energie terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch en vind het voordeligste energiecontract voor jouw verbruik.

ONS Energie was tot 2007 een energieleverancier uit Schiedam. De leverancier was voor een derde in handen van Eneco. Sinds januari 2007 heeft Eneco ONS Energie in zijn geheel overgenomen en wordt de naam niet meer gehanteerd.

 

ONS Energie en Echte Energie

Samen met ONS Energie is ook dochteronderneming Echte Energie overgenomen door Eneco. Echte Energie vormde een landelijke aanbieder van groene stroom. ONS telde in 2006 zo’n 140 medewerkers. Deze medewerkers zijn op 1 januari 2007 overgenomen door Eneco. Met de overname van ONS Energie heeft Eneco er weer 85.000 nieuwe klanten bijgekregen.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is ONS Energie

Voorheen beschikte ONS over een dochteronderneming die verantwoordelijk was voor de productie van groene stroom: Echte Energie. Ook Echte energie is inmiddels overgenomen door Nuon. Zat jij vroeger bij ONS Energie of Echte energie en is je contract overgenomen door Eneco? Dan maak je automatisch gebruik van groene stroom. Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of kolengestookte centrales en investeert in duurzame energie.

 

Tarieven van ONS Energie

Omdat ONS Energie inmiddels is overgenomen door Eneco, gelden nu de tarieven van Eneco. Bekijk deze tarieven op de energieleverancierspagina van Eneco.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Maak jij gebruik van het dubbeltarief bij Eneco? Dan betekent dit dat je op sommige tijden minder betaalt voor je energie dan op andere tijden. Tussen 7.00 en 23.00 uur op werkdagen betaal je het normaaltarief. In Noord-Brabant en Limburg geldt dit tarief tussen 7.00 en 21.00 uur. Het laag- of daltarief betaal je buiten deze tijden. Het gaat dan om ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

 

Gebruikmaken van een slimme thermostaat

Wanneer je als ex-klant van ONS Energie een contract hebt lopen bij Eneco, kun je gebruikmaken van de slimme thermostaat van Eneco. De Toon, de slimme thermostaat van Eneco, bied je inzicht in het energieverbruik van jouw huishouden.

 

De slimme meter

De slimme meter wordt verzorgd door jouw netbeheerder. Momenteel zijn netbeheerders in Nederland druk bezig iedereen om te zetten van de oude, analoge meter naar de slimme meter. Dit gebeurt kosteloos en wijk voor wijk. De slimme meter bied je meer inzicht in je eigen energieverbruik en maakt het voor energieleveranciers mogelijk van een afstand je energieverbruik af te lezen.  Wil je de slimme meter vervroegd aanvragen? Dat kan, je moet hier alleen dan wel voor betalen. Een spoedaanvraag doe je via je netbeheerder.

 

Terugleververgoeding zonnepanelen

Beschik jij over zonnepanelen? Wanneer je meer energie opwekt met zonnepanelen dan je zelf kunt gebruiken, kun je dit terugleveren aan het energienet. Eneco bied je hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding is gelijk aan het volledige energietarief.

 

Contactgegevens

Als voormalig energieafnemer bij ONS Energie of Echte Energie, dien je nu al je energiezaken te regelen via Eneco. De contactgegevens van Eneco vind je in onderstaande tabel:

Telefoon 0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
Bereikbaar Werkdagen 8.00 – 18.00 uur
Website http://www.eneco.nl/

Gas- en stroomstoringen melden

Als klant van Eneco werkt het melden van stroomstoringen hetzelfde als bij alle andere energieleveranciers. Bij stroomstoringen is het allereerst belangrijk dat je achterhaalt of andere mensen in de straat of in de buurt ook last hebben van een stroomstoring. Is dit niet het geval dan kun je contact opnemen met het nationaal storingsnummer: 0800 – 9009.

 

Betalingen doen aan Eneco

Als klant van Eneco bestaan er verschillende manieren waarop je rekeningen kunt betalen. Zo zijn betalingen mogelijk per automatische incasso, via iDeal, per acceptgiro of op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je dit twee weken van te voren doorgeeft. Dit doe je via de website van Eneco (de website van ONS Energie bestaat niet meer) of door contact op te nemen met de klantenservice van Eneco.

 

Opzeggen contract bij Eneco

Ben je niet meer tevreden over je contract bij Eneco, of denk je dat je teveel betaalt? Als jij al jaren een contract hebt bij Eneco, is overstappen gemakkelijk. Let op, je hebt vaak te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je dient altijd eerst de contractjaren af te maken waar je mee akkoord bent gegaan. Daarna geldt er een opzegtermijn van één maand. Overstappen naar een andere energieleverancier doe je via onze energievergelijker. Hier zie je meteen bij welke energieleverancier je kunt besparen op je maandlasten en jouw nieuwe leverancier zegt de oude automatisch voor je op.

 

Opzegtermijn bij Eneco

Zit je nog wel vast aan een lopend contract? Bij vroegtijdige opzegging krijg je te maken met een opzegboete. Onderstaande tabel geeft weer welke boete jij krijgt bij welke resterende contractduur.

Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,00 per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,00 per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,00 per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,00 per overeenkomst

Overnemen opzegboete

Als je vroegtijdig je energiecontract opzegt bij een andere leverancier dan bij Eneco, krijg je zeer waarschijnlijk ook te maken met een opzegboete. Wanneer jij je aanmeldt bij Eneco als nieuwe klant, neemt Eneco alleen onder bepaalde voorwaarden de opzegboete over. Dit geldt alleen in het geval je een contract afsluit voor minimaal 3 jaar en dit moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van de voorwaarden van je contract.

 

Overstapppen van energieleverancier

Heb jij het idee dat je bij je huidige energieleverancier teveel betaalt voor energie? Of ben je gewoon altijd op zoek naar de laagste prijs? Gebruik onze energievergelijker om te zien hoe je ervoor staat. De energievergelijker zet de prijs die je betaalt bij je energieleverancier in perspectief en door een overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier bespaar je een hoop kosten.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet de gekozen leverancier

EasySwitch.nl is een energievergelijker. Bij ons vergelijk je jouw eigen energiecontract met energiecontracten bij andere leveranciers. Kies je via onze vergelijker voor een contract bij Eneco? Dan verloopt het vergelijken en de afwikkeling van de aanmelding via ons. Zodra je de 14 dagen bedenktijd door bent, verloopt het contact via je nieuwe energieleverancier.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen over de overname van ONS Energie door Eneco

 

Waarom krijg ik geen energierekening meer van ONS Energie

Met de overname van ONS Energie door Eneco, is ook de naam van de energieleverancier veranderd in Eneco. Alle energiezaken zal je nu via Eneco moeten regelen.

Was ONS Energie altijd al van Eneco?

Eneco had al één derde van de aandelen van ONS Energie in handen. Met de overname heeft Eneco ook de rest van de aandelen in handen gekregen, waardoor ONS Energie nu volledig in handen is gekomen van Eneco.
0

Contactgegevens

Adres
Postbus 1014 0
3000BA, Rotterdam
Telefoonnummer
0102621000
Ben jij op zoek naar meer informatie over ONS Energie? Op deze pagina vind je alle informatie over ONS Energie terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch en vind het voordeligste energiecontract voor jouw verbruik.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt