Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar informatie over Kas Energie? Lees hier alle informatie over Kas Energie: contactgegevens, tarieven, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Bekijk welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past met het vergelijken van energie op EasySwitch.nl.    

Per december 2015 is KAS energie niet meer actief op de energiemarkt. De energieleverancier is overgenomen door Anode.


Wat betekent dit voor de klanten van KAS?

KAS was pas sinds 2013 actief op de markt en richtte zich op het kleinverbruik. Helaas heeft de leverancier het niet vol kunnen houden en gaan ze verder onder de naam Anode. Voor klanten met een energiecontract bij KAS verandert er niks: de levering van energie gaat door op basis van de afgesproken voorwaarden en tarieven.

——————————————————————————————

In 2013 is energieleverancier Kas Energie opgericht als initiatief vanuit de glastuinbouw. Energie die niet in de kassen wordt gebruikt gaat terug het elektriciteitsnet op zodat huishoudens hiervan gebruik kunnen maken. Zuinig omgaan met energie zodat dit in de toekomst ook nog kan, dat is het streven.

Over Kas Energie

In de glastuinbouw wordt verspilling van energie vermeden, door lokaal energie te leveren gaat er geen energie verloren tijdens langdurig transport en kan Kas Energie de prijzen laag houden. Als extra dienst krijgen klanten regelmatig een pakket aangeboden met producten die gemaakt zijn in de kassen waar de energie vandaan komt. Wil jij de prijzen van Kas Energie vergelijken met de prijzen van andere energieleveranciers? Maak dan nu de vergelijking met de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Kas Energie?

De energie van Kas Energie bestaat voor 100% uit aardgas, een fossiele brandstof die op den duur opraakt. Daarnaast komt CO2 vrij bij de verbranding van gas; een stof die schadelijk is voor het milieu. Kas Energie is daarom geen duurzame energieleverancier.

 

Kas Energie tarieven

Kas Energie biedt drie verschillende energiecontracten aan:

  • Variabel contract. Dit contract heeft een onbepaalde looptijd met tarieven die afhankelijk zijn van de marktprijs voor energie. Twee keer per jaar worden de tarieven aangepast, de prijzen kunnen zowel dalen als stijgen.
  • 1 Jaar vast contract. Dit contract heeft een looptijd van 1 jaar met een vast energietarief. Dit betekent dat je een jaar lang hetzelfde tarief betaalt wat tussendoor niet zal dalen of stijgen.
  • 3 jaar vast contract. Dit contract heeft een looptijd van 3 jaar met een vast energietarief. Je betaalt drie jaar lang hetzelfde tarief, zonder dat dit tussendoor kan stijgen of dalen.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Afhankelijk van jouw energiemeter heb je wel of niet te maken met het laag- en normaaltarief. Als je een dubbele meter hebt, gelden namelijk verschillende tarieven overdag en ‘s nachts. Overdag betaal je het normaal tarief en tussen 23:00 uur en 07:00 uur het goedkopere laagtarief. Ook in de weekenden en op feestdagen geldt het laagtarief. In enkele provincies begint het laagtarief dagelijks twee uur eerder, om 21:00 uur. Als je een enkele meter hebt, wisselt het energietarief niet, je betaalt altijd het enkeltarief.

 

Slimme thermostaat van Kas Energie

Kas Energie heeft geen slimme thermostaat. Als je klant bent van Kas Energie en wel een slimme thermostaat wilt, dan kun je kiezen tussen verschillende thermostaten van andere energieleveranciers. Lees hier meer over op de pagina over slimme thermostaten.

 

De slimme meter bij Kas Energie

De digitale slimme meter geeft jou en je energieleverancier de mogelijkheid om de meterstanden op afstand uit te lezen. Hierdoor kun je jouw eigen verbruik beter in de gaten houden en hoef je nooit meer je meterstanden door te geven aan je energieleverancier. Deze slimme meter zal je gratis worden aangeboden door je netbeheerder, je krijgt automatisch een bericht wanneer de slimme meter in jouw huis wordt geplaatst. Als je de slimme meter nu al in huis wilt kun je een aanvraag doen voor een prioriteitsplaatsing bij je netbeheerder, in dit geval zul je wel moeten betalen voor de plaatsing.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf elektriciteit opwekken. Op het moment dat je zelf elektriciteit opwekt, hoef je geen elektriciteit af te nemen van het net waardoor je kunt besparen op je energierekening. Het kan ook voorkomen dat je elektriciteit opwekt op momenten dat je dit zelf niet gebruikt, de overige elektriciteit wordt in dit geval teruggestuurd naar het elektriciteitsnet. Energieleveranciers kunnen deze energie salderen, dit wil zeggen dat zij de opgewekte energie aftrekken van de afgenomen energie. Het is niet bekend wat de regeling is van Kas Energie over het salderen van elektriciteit.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Als je in totaal meer energie hebt opgewekt dan je hebt gebruikt word je gezien als energieproducent en kun je hiervoor een vergoeding krijgen. Kas Energie geeft geen duidelijkheid over de mogelijkheid en de hoogte van een vergoeding voor deze teruggeleverde energie.

 

Contactgegevens Kas Energie

Als je contact wilt opnemen met Kas Energie heb je een aantal mogelijkheden:

Contactgegevens Kas Energie
Email: info@kasenergie.nl
Telefoon: 0174 – 787101
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 08:30 tot 17:00 uur.
Website: www.kasenergie.nl

Gas- en stroomstoringen bij Kas Energie

Heb je last van een stroomstoring? Als het niet lukt om dit zelf op te lossen kun je kijken of meer mensen last hebben van deze storing op gasenstroomstoringen.nl. Bij problemen met je gasaansluiting wordt het aangeraden om direct contact op te nemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009.

 

Betalingen aan Kas Energie

Kas Energie maakt een inschatting van je jaarlijkse energieverbruik en de kosten hiervan. Maandelijks betaal je een deel van dit bedrag als voorschot. Aan het eind van het jaar wordt berekend wat jouw daadwerkelijke verbruik was en krijg je geld terug of moet je extra geld bijbetalen. De betalingen lopen in principe via een automatisch incasso, maar bij Kas Energie kun je in overleg ook voor een andere betalingswijze kiezen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen, verhuist jouw energiecontract mee. Bij Kas Energie moet je je nieuwe adres 10 werkdagen voor de verhuizing hebben doorgegeven. Uiterlijk 5 werkdagen na de verhuizing moet je de meterstanden van je oude en je nieuwe huis doorgeven. Kas Energie maakt een eindafrekening op basis van de meterstanden van je oude huis en zal een nieuwe rekening beginnen voor je huidige huis.

 

Opzeggen contract bij Kas Energie

Het opzeggen van je contract hoef je in principe niet zelf te doen. Op het moment dat je overstapt van energieleverancier, zal je nieuwe energieleverancier contact opnemen met Kas Energie en je energiecontract opzeggen. Als je het contract wel zelf wilt opzeggen kun je dit schriftelijk doen.

 

Opzegtermijn Kas Energie

Kas Energie hanteert een opzegtermijn van 30 kalenderdagen voor contracten met een onbepaalde contractduur. Voor contracten met een bepaalde looptijd geldt een andere opzegtermijn, je kunt deze contracten alleen kosteloos opzeggen als de contractduur is verstreken. Als je een contract met bepaalde looptijd voortijdig opzegt, brengt Kas Energie een opzegboete in rekening. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de resterende looptijd, per product (gas en/of stroom) gelden de volgende opzegboetes:

Resterende contractduur Opzegvergoeding
Minder dan 1,5 jaar €50
Tussen 1,5 en 2 jaar €75
Tussen 2 en 2,5 jaar €100
Meer dan 2,5 jaar €125

Neemt Kas Energie de opzegboete over?

Als je overstapt naar Kas Energie en hiervoor je oude energiecontract voortijdig opzegt, kan jouw oude energieleverancier hiervoor een opzegboete rekenen. Kas Energie zal deze opzegboete niet overnemen, je zult de boete zelf moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil je besparen op je vaste lasten en ben je benieuwd welke energieleverancier het voordeligste energiecontract aanbiedt? Vul dan je gegevens in bij de energievergelijker en stel de filter in op jouw wensen; kies bijvoorbeeld alleen voor energieleveranciers die groene energie leveren. Je krijgt meteen een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers en je kunt binnen 5 minuten overstappen naar de energieleverancier van jouw keuze.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Kas Energie?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking tussen de energiecontracten die passen bij jouw energiegebruik en wensen, zodat je dit gemakkelijk en snel in één overzicht kunt zien. Daarnaast zorgt EasySwitch.nl ervoor dat het overstappen heel gemakkelijk is met de gratis overstapservice; regel het zelf eenvoudig online, of bel onze klantenservice voor extra hulp. Als je overstapt naar Kas Energie, worden je gegevens doorgestuurd, regelt Kas Energie je nieuwe contract en wordt jouw oude energiecontract voor je opgezegd.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Kas Energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Kas Energie

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat iedere maand moeten worden betaald voor het energiegebruik. Dit bedrag is gebaseerd op een schatting van het gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik van de woning. De kosten die daadwerkelijk worden gemaakt, worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het voorschotbedrag. Zo kan het zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, of het termijnbedrag lag lager dan de werkelijke kosten en je krijgt aan het eind van je contract geld terug.   

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

De  meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid het maandelijkse termijnbedrag aan te passen. Dit kun je vaak zelf doen via de persoonlijke omgeving op de website. Lukt het niet? Neem dan contact op met de energieleverancier. Het voorschotbedrag verhogen kan onbeperkt, alleen het bedrag verlagen kan bij de meeste leveranciers maar met een paar procent.    

Wat is een gasregio?

De gaswinning in Nederland vindt plaats in Groningen, vanaf daar moet het gas door het land worden getransporteerd naar alle huishoudens. Hoe verder je van Groningen vandaan woont, hoe hoger de transportkosten zijn. Nederland is ingedeeld in regio’s, in welke regio je valt is bepalend voor de transportkosten die je moet betalen voor het gebruik van gas.  

Wie is mijn netbeheerder?

Per gemeente is er meestal één netbeheerder die verantwoordelijk is voor alle gas- en stroomaansluitingen in dat gebied. In het EAN-codeboek kun je opzoeken wie jouw netbeheerder is.    
0

Contactgegevens

Adres
Honderdland 431
2676LV, Maasdijk
Telefoonnummer
0174-787101
Website
Ben jij op zoek naar informatie over Kas Energie? Lees hier alle informatie over Kas Energie: contactgegevens, tarieven, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Bekijk welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past met het vergelijken van energie op EasySwitch.nl.    

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt