Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over Robin energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Robin Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij jouw verbruik past.

Robin Energie is op 28 februari 2019 failliet verklaard. De klanten van Robin Energie zijn op 11 maart 2019 overgenomen door WoonEnergie, een dochteronderneming van Eneco. Robin Energie wilde stroom en gas voor iedereen beschikbaar maken. Energie tegen de inkoopsprijs, zonder winstoogmerk, dat was het doel van Robin Energie. Was je een klant van Robin Energie en wil je graag overstappen naar een andere energieleverancier? Met energie vergelijken op EasySwitch.nl kun je kiezen welk energiecontract het voordeligst voor jou is.

Over Robin Energie

Robin Energie profileerde zich als de energieleverancier van bewindvoerders en budgetbeheerders. Volgens Robin Energie heeft iedereen recht op stroom en gas. Wanneer een bewindvoerder of budgetbeheerder de verantwoordelijkheid krijgt over de financiën van de cliënt, kon er een energiecontract worden afgesloten bij Robin Energie, zonder dat hiervoor borg hoeft te worden betaald. Dit geld kon volgens Robin Energie beter aan iets anders worden besteed. Als particulier kon je ook een energiecontract afsluiten bij Robin Energie, je betaalde in dit geval een borg ter hoogte van het ingeschatte energieverbruik.

Energie vergelijken »


Hoe duurzaam is Robin Energie?

Robin Energie leverde alleen grijze stroom. Volgens Wise Nederland behoorde het bedrijf tot één van de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief

Als je thuis een enkele meter hebt, betaal je altijd één tarief: het normale tarief. Als jij een meter hebt  met twee telwerken (een dubbele meter), wordt er een verschil gemaakt tussen het normaal tarief en het laag tarief. Het lage tarief geldt tussen 23:00 en 07:00 en in sommige provincies zelfs tussen 21:00 en 07:00. In de overige uren geldt het normale tarief.

Slimme thermostaat van Robin Energie

Robin Energie leverde geen slimme thermostaat. Klanten konden op de website van Robin Energie tips vinden over het besparen van energie.

De slimme meter bij Robin Energie

Robin Energie leverde een slimme thermostaat. Dankzij deze slimme meter kan het aanbod en verbruik van energie beter op elkaar worden afgestemd, worden meterstanden automatisch doorgegeven en heb je meer inzicht in je energieverbruik. De installatie van de meter is kosteloos. Wanneer je de slimme meter echt niet wilt, kun je hem weigeren of de uitleesfunctie uitzetten.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

De terugleververgoeding was hetzelfde tarief als dat Robin Energie in rekening brengt.

Contactgegevens Robin Energie

Contact opnemen met Robin Energie kan op verschillende manieren:

Contactgegevens Robin Energie
E-mail: service@robinenergie.nl
Telefoon: 0318 – 754 862
Bereikbaarheid: Ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 uur.
Website: www.robinenergie.nl

Gas- en stroomstoringen bij Robin Energie

Heb je last van een stroomstoring? Het kan zijn dat de stoppen zijn doorgeslagen. In dit geval kun je het probleem soms zelf oplossen. Als dit niet lukt kun je kijken op gasenstroomstoringen.nl, hier worden de landelijke stroomstoringen op aangegeven. Een andere optie is om het Nationaal Storingsnummer Gas en Licht te bellen op 0800-9009. Je netbeheerder wordt in dit geval op de hoogte gebracht van de storing.

Betalingen aan Robin Energie

De meeste klanten van Robin Energie waren bewindvoerders of budgetbeheerders, zij gaan over de financiën van hun cliënten en betalen de energierekening namens hun cliënt. Deze betalingen kunnen via automatische incasso worden betaald, Robin Energie schreef iedere maand rond dezelfde datum het bedrag af.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen kun je het energiecontract van Robin Energie meenemen naar je nieuwe huis. Er zijn een aantal zaken van belang wanneer je gaat verhuizen:

  • Neem ruim van tevoren contact op met Robin Energie om de verhuizing door te geven,
  • Schrijf de laatste meterstanden op in je oude huis, wanneer je er uit trekt,
  • Schrijf de eerste meterstanden op in je nieuwe huis, op het moment dat je intrekt.

Door de meterstanden op te schrijven, kan Robin Energie je energieverbruik bijhouden.

Opzeggen contract bij Robin Energie

Voor het opzeggen van een contract bij Robin Energie kun je contact opnemen met de klantenservice.

Neemt Robin Energie mijn opzegboete over?

Robin Energie neemt een opzegboete niet over. Als je overstapt naar Robin Energie en daarbij je vorige energiecontract vroegtijdig opzegt, dan kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. Deze boete zal je zelf moeten betalen bij een overstap naar Robin Energie.


Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Robin Energie?

Robin Energie is in februari 2019 failliet verklaard. WoonEnergie heeft alle klanten van Robin Energie overgenomen. Wil je van WoonEnergie overstappen naar een andere energieleverancier? Op Easywitch.nl kun je energieleveranciers vergelijken en overstappen naar de goedkoopste leverancier. In de vergelijker vul je jouw gegevens in en vervolgens geeft EasySwitch.nl een overzicht van de energiecontracten met de laagste tarieven die voldoen aan jouw voorkeuren.

Energie vergelijken »

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Robin Energie

Heeft Robin Energie ook groene stroom?

Nee, Robin Energie vindt dat veel energieleveranciers groene stroom verkopen, terwijl deze stroom niet in Nederland is opgewekt en daarom nooit op het Nederlandse energienetwerk terecht zal komen. Robin Energie wilt wel op een andere manier bijdragen aan een beter milieu en staat daarom een deel van de winst af aan ‘Boomfeestdag’. Het planten van nieuwe bomen zorgt ervoor dat de hoeveelheid CO2 in de lucht afneemt.

Wanneer moet ik borg betalen aan Robin Energie?

Als jouw financiën worden beheerd door een bewindvoerder of een budgetbeheerder hoef je geen borg te betalen. Wanneer je echter niet onder financieel beheer staat, moet je wel borg betalen, zowel bij een overstap omdat je aansluiting wordt afgesloten als bij een gewone overstap. Je betaalt dan een borg ter hoogte van het verwachte energieverbruik.
0

Contactgegevens

Adres
Standaardruiter 7
3905PT, Veenendaal
Telefoonnummer
0318-754862
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over Robin energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Robin Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt